yarıştan yarışa koşan biri değilim ama.. benim şahsi fikrim; yarışın hemen başında öyle bir geçiş yeri olmamalıydı. belki de buna yağışla beraber yumuşayan zemininde katkısı olmuş olabilir.
mesela; ilk tur orada geniş yoldan dönülüp sonra şerit çekilebilirdi.
Yusuf parkur hakkında bilgi verirken bunu duyurabilirdi.
ayrıca arka tarafta sesi hiç duyulmuyor. her kafadan bi ses çıktığı için..
Sonuçta mtb yarşı, belki startdan 100m belki 10m belkide 1km sonra aynı tıkanıklık olucaktır! sadece biraz sakin olunsa 1m. lik yeri gecmek bu kadar zor olmıyacaktı !
benim fikrim başlangıç ardından elden geldiğince tıknamaya kesinlikle mahal vermeyecek fakat bir o kadar da insanların aralarını açacak gruplaşmalar sağlayacak ( yani kürsüye pedal çevirenleri en önde bi grup arkasında onlara yetişmeye çalışan bi grup onun arakasında biraz daha temposuz bi kaç grup en sonda da ilk defa katılan yada eğlence amaçlı tek amacı yarışı tamamlamak olan arkadaşları birbirinden ayıracak şekilde bunların gruplanmalarını sağlayacak şekilde ) 3-4 tane geçiş bulunmalı ondan sonra çok sert geçişler çok dik çıkışlar dönemeçleri bulunabilir bu sert yerlere gelene kadar zaten kitle birbirinden ayrıldığı için buralarda tıknama olmaz diye düşünüyorum
Tabii ki yarışta en ufak emeği geçen bile herkese çok teşekkür ederiz sonuçta büyük emek isteyen olaylar bunlar
bu tavsiyelerimizi sadece onlara yardımcı olmak amaçlı yapıyoruz
umarız şevklerini kırmıyoruzdur
( ulan heriflere koskoca yarış düzenliyoruz adamlar yine memnun değil lan diye yorumlanmasını istemeyiz )