Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

08.05.2016 istinyede 34 gcf 71 plakalı aracın neden olduğu kaza

adnan kahveci

Daimi Üye
Tepki
118
Bisiklet
Salcano
sarıyerden bisikletimle antremanımdan dönerken istinye-emirgan arasındaki yokuşta ; 34 gcf 71 plakalı araç kendi şeridinden benim şeridime ani geçmesi nedeniyle yaralanmalı bir kaza geçirdim.

kaza sonrası acılarımın fazlalılğı ve bilincimin tamamiyle açık olamaması nedeniyle trafik polisine tutanak tutturmadım . araç sahibi beni baltalimanı hastanasine götürdü kolum alçıya alındı ve bana dava açmamam için masraflarımı karşılayacağını beyan etti..

ilk randevu tarihine zorla beni alıp hastaneye götürdü ve bundan sonra masraflarımı karşılamayacağını istersem dava edebileceğimi beyan etti..Ayrıca bisiklet hasarlarımıda karşılamadı

elimde kaza anında düzenlenmiş (bireysel kaza tutanağı) mevcut..yalnız kendisi u dönüşü yaptığını gizlemek adına ifadesini sokağa girmek için sola döndüğünde benim ona çarptığımı beyan etmiş kaza resminide ona göre çizmiş..olay sokağa girmesi gereken yerden 5-10 m sonra gerçekleşmiştir..resme ve ifadesine itiraz etmeme rağmen bunların önemli olmadığı,trmer yada mobese görüntülerinden gerçeklerin ortaya çıkacağını söyleyerek bir nevi kandırıldım..

şu an ilgili kişi hakkında dava açmak istiyorum..nasıl bir dava açabilirim..Ayrıca olay anına şahid olan ve yardım edebilecek kişiler forumda mevcutmudur?

Scudo
Böyle durumda anında polis çağırıp biraz ortalığı velveleye vemek lazım alkollü oldunu öne sürüp polis tutanağa zorlanmalı ve ehliyeti kontrol edilmeli Araba ruhsatı sigortası tamam mı baktırılmalı. Ne olursa olsun hastaneye Ambulansla gidilmeli çünkü ambulans rapor tutar ve çoğu artık kameralı.
Delil çok eksik ve mutamelen baştan korkmuş ve sonradan bir avukatla konuşup telkin almış ve avantaj onda olduğu için gider yapmıştır. Pek şansınız yok.

Genel olarak zaten yaşınız küçükse yanlız gezmeyin 2-3 kişi grup oluşturun. Kaskınız mutlak olsun kask sizi sadece darbelerden koruma kask
-ben bilinçli sporcuyum ben kendime dikkat ediyorum sende bana dikkat et.
Demektir bisikletin üzerinde sporcu olmak ile bisikletle mahalleden caddeye inmiş pale imajı arasında kask ve kıyafetler vardır. Kotla bisiklete binerseniz olmaz.

Geçmiş olsun.

@Zekeriya Çab
elimde adli rapor, işgöremez raporu ,araç poliçesi, ferdi kaza tutanağı mevcut..yalnız ferdi kaza tutanağını kendine göre düzenlemiş..uygun olmayan yerden u dönüşü yapmaya çalışırken oluşan kazayı sanki benim şeridimdeki bir sokağa girmek için olduğunu ve benim ona arkadan çarptığını beyan etmiş oysa benona yandan çarptım..

şimdi bu ifadelerin yalan beyan olduğunu ve olası kast için dava açabilirmiyim? yaşım küçük değil bu arada sadece kaza ilk defa başıma geldiği için yapmam gerekenlerden bi haberdim..bundan sonrası için ne yapabilirim?

O bölgeden her gün geçiyorum neredeyse. Pek çok banka ve restorant var illaki birinin kamerasına takılmıştır olay anı diye tahmin ediyorum. Bu açıdan araştırma yaptınız mı hiç? Görüntü olursa işler tamamen değişir çünkü.

olay sarıyer den dönerken; istinyeyi geçtikten sonra yokuşa çıkıp inilen kısımda( emirgan korusu yoluna gelmeden) meydana geldi..orada mobese var mı bilemiyorum yalnız lokanta vs yok

@adnan kahveci ozaman üzerine gidin bisiklet artı tadavi artı tazminat olarak 5-10 bin tl bir dava açın. Avukata dava harçlarını ödeyin ve gerisi avukata kalacak şekilde anlaşın zaten avukat parayı alacağına inanıyorsa tazminattan % de ister.
Yeterli delil haricinde karşı tarafın araç sahibi olduğundan emin olun çünkü o bölgede genelde park valeleri olur bunlarıda sadece hafta sonu çalıştırdıkları için esas suçlu sıyrılabilir.
Ayrıca karşı tarafın olayın olduğu dönemlerde 3-5 tane araç cezası varsa Ada'mın ehiliyetine bile el koydurabilirsiniz.

@Zekeriya Çab

araç sahibi bilgileri mevcut..bir avukatla görüştüm ceza mahkemesine olası kast ile yaralama davası açabileceğimi belirtti..Başka bir avukat ise savcılığa başvurmamı istedi..Hukuki olarak olası kast ile yaralama adına cumhuriyet savcılığına başvurabilir miyim?

Olası kast yoktur olsa bile böyle bir davada elinize geçen birşey olmaz ya hapis cezası olur onuda paraya çeviriler parayıda sana vermezler.
Sadece haklı olursun.
Avukat değilim çok ayrıntısını bilmiyorum ama avukatla çalışırsanız her türlü yardımcı olur zaten hatta vekaletname vereceksiniz sadece ifadeye gideceksiniz.

Zaten hatalı U dönüşü var deniyor U dönüşü sonunda yaralanmalı kaza zaten tazminatı sigorta öder sigorta ondan tahsil eder öbür türlü ceza davası olur ancak kazanacağınız belli olduğunda belirli bir paraya anlaşıp davayı çekme yoluna gidilebilir ama tam deliller ile avukat buna karar verir ne şekil bir dava olur karar verir

@Zekeriya Çab kendisi hatalı u dönüşü yaptı fakat kaza tutanağına benim şeridimdeki yola(emirgan korusu yolu) girmek için döndüğünü yazmış..oysa olay o yolu 5-10 mt geçince gerçekleşiyor..Avukat ile değil bireysel dava açmak istiyorum..Amacım az masraf ile karşı tarafın ceza alması sağlamak..Avukat ile başvurursam ,avukatlık ücreti harç vs masraflar bana yansımış olur

@adnan kahveci
Olay burada mı oldu?

2016-05-14 (1).png

@Berkeı öndeki iett nin biraz ilersinde..Sağ tarafımda reklam panoları vardı..

@Berkeı öndeki iett nin biraz ilersinde..Sağ tarafımda reklam panoları vardı..

Çok geçmiş olsun. Genelde münferiden dava açmak pek faydalı olmuyor. Avukat şart gibi. Yol yordamı iyi bilsenizde avukat olayı başka. Neyse allah beterinden korusun

@adnan kahveci
Şu trafik ışıklarının üzerinde bir kamera mevcut muhtemelen dönüşe kadar görüyordur eğer daha da ileride olduysa sıkıntı... Kamera yok muhtemelen.

2016-05-15.png
2016-05-15 (1).png

@Berke ilerdeki iett durağının karşısında bir yerde..orasının fotografı mevcutmu? yada bu resimleri nasılbakıyoruz?

Ben de neredeyse hergün çıkıyorum bu yola, valelerin sorumsuzca yol ortasında park edip beklemeleri mi dersin, sürekli u dönüşü yapmaya çalışan arabalar mı dersin, seni umursamayıp sıkışmana sebep olan iettler mi dersin bir sürü tehlike var şu yolda. Kaç defa kaza tehlikesi geçirdim ama malesef etrafta gidecek başka bir güzergah bilmiyorum. Sizin de sağlığınıza zarar gelmemesine sevindim hocam allah beterinden korusun dikkatli olmak lazım.

Geri