Scudo Sports

'09 REBA ws SİD

Mert Bağcılar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.176
Bisiklet
Cannondale
Arkadaşlar kafamı karıştıran bişey bu..Eski modellere bakıldığında Sİd in 28mm çapındaki bacakları ile REBA ya karşı hafiflikten yana avantajlı olduğunu biliyorum.Fakat bu son modellere bakıldığında bu avantajın kalktığını görüyoruz..şimdi sorum şu;

Bu sene SİD ile REBA arasındaki fark veya farklar nedir?

Scudo
Mert aslinda SID hala Reba'ya göre hafif olan model, hala Rock Shox'in en hafif modeli.

Ama önceki seri SID'lerde hafifligin tek nedeni 28 mm borular degildi, SID'in alt bacaklari da daha kisaydi, bu nedenle de üst bacaklarin 12-13 cm.lik bir kismi aciktaydi, masa sadece 80 mm calismasina ragmen...

Peki SID'e ne oldu? SID öncelikle kalinlasti ve 100 mm.lik bir versiyona kavustu. Rock Shox'a bakarsan hala 1500 gr'in altinda tüm modelleri, Reba'lar ise 1600'den asagi inmiyor ve Rock Shox siniflandirmayi da degistiriyor artik, Reba bir XC-AM masasi. SID ise sadece XC sinifinda yer aliyor.

Ayrica Reba'nin World Cup sinifi da kalmadi, yani artik karbon Reba'lar yok. Saniyorum karbon Reba'lari biraz da "acaba SID böyle olsa tutar mi?" diye cikarttilar, tuttu ve onlar da degisikligi gerceklestirdiler.

Peki ''sid'in alt bacaklarının iç boruları eskiye nazaran daha fazla saklaması sayesinde, daha az bakım gerektirir'' desek doğru bir yorummu yürütmüş oluruz?

Sid in hafiflik avantajı kalkmadı ama azaldı, Reba ya karşı halen en az 100 gr daha hafif, Foxlara göre zaten hafif. Bir Xc yarışçısı için Sid serisinden ötesi kanımca düşünmeye gerek yok.

Birde 2009 reba'nın 120mmlik versiyonu çıkacakmış yani reba xc sınıfındaki yerini de yavaş yavaş Sid'e bırakıyor gibi..

• Beğen
Tepkiler: esinticaner52
mert bu konu hakkında bilgi sayip olmak istiyordum sen açmısın tşk edirim öncelikle benim düşüncemde diğer arkdaşlarımın dediği gibi reba artık sıd lere bırakıyo işini bende sıd team 09 düşünyorum kalın ve 100mm olması benim için daha avantajlı yedinden tşkler...

• Beğen
Tepkiler: Mert Bağcılar
arkadaşlar şu an 2009 sıd team kullanıyorum herkese şiddetle tavsiye ederim eski serilere göre esnemezlik çok olayı direkt fark ediyo şu an 80 mm de çok muhteşem bi şelikde çalışma performansı var tam bir xc süspansiyonu bence ayrıca şaft borusunu kesince 1420 gram olarak tartım sanırım bu ağırlık bilgisi bir çok arkadaşa referans olur herkese ROCK SHOX SID lı günler dilerim

@sPinErGy_26

Halada efsane bence 28mm borulu SID WC ler ...

@bisikletcanavari

Hayır olmayız çünkü bakımı gerektiren parçalar zaten maşanın iç kısmındaki keçeler, contalar, subaplar ve yağ... Yani dış borular kısalsa bile içerideki yağ çalıştıkça özelliğini kaybediyor keçeler ve contalar aşınıyor...

Peki benim de bir sorum olacak. Sidin bakım istediği, kolay zarar gördüğü, aşırı esnediği doğru mu? Yani bunlar gerçekten sorun teşkil edecek seviyede mi? Bir türlü deneyemedim bu maşayı.

@mevzun

Bunlar geçerli değil, eski (ince borulu) sidlerde biraz esneme var ama 80-85 kg ve üstü değilseniz çok sorun değil...

Reba WC lardaki plastik iç malzemenin bir çoğu SID WC 2009 da metal bundan dolayı daha dayanıklı.Fox a göre bir çok model daha hafif ama 60-70 gr lık klitleme kolu da var onuda hesaba katalım.Efsane Sıd WC ları benim gibi 80 kilonun üzerindekiler kullanamıyordu,onun için Reba Wc alternatifi vardı fakat onun ağırlığıda fox la hemen hemen aynı.Eski Sıd ler 80 mm çalışma mesafesine sahipti şimdikiler ağırda olsa 100mm çalışıyor

ahhhh nerde o eski 2004 sid wc tam karizma sahibiydi
saygıyla anıyorum

@Mert Bağcılar
rock shox ın sitesine gir.teknik özelliklerine gir bak.hem teknik olarak öğrenirsin.hem de arasındaki malzeme farkını anlayaksın.

@Ali İhsan
Tabi ali İhsan arkadaşım senin kilon tutuyor.Ben 80 kg olduğumda bile eski sıd team düzgün çalışmıyordu???Şimdi zaten 88 lere geldik asla kullanamayız.Böyle giderse Yakında sadece downhill amortisör kullanabileceğiz.

Geri