Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1.000.000m+ tırmanış yapanlar

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.622
İsim
Serhat C
Geçtiğimiz günlerde yıllık istatistiklerime bakarken ve geçmiş yıllarla karşılaştırırken bir şey fark ettim:

2016'dan günümüze yaptığım aktivitelerde toplam 1.000.000 metre tırmanışı devirmişim.

Tırmanış seven birisi olarak bu "mihenk taşını" geçmek hoşuma gitti ve forumda bu hissi bilen başka kimler vardır acaba diye merak ettim.

Benim bildiğim @delibalta Hüseyin Ağabey var. Forumun diğer keçileri de "buradayım" derse şık olur.

WhatsApp Image 2025-01-07 at 11.21.37_bcf5ad9d.jpg

Konuyu açmadan önce bununla ilgili kısa bir araştırma yaparken bu kadar tırmanışı sadece 1 yılda yapan bir "canavara" denk geldim. İnsanın gerçekten limiti yok...
Kaynak: (link)

1736238015229.png

Scudo
Tırmanmayı hiç sevmeyen biri olarak 792.271 m olmuş. Yılda ortama 120.000 m tırmanan biri olarak 1 milyonu 2026 da görürüm diye düşünüyorum. Strava'da günlük en az 200 km sürüp benim 7 yılda yaklaştığım 80.000 km'leri bir yılda yapanları gördüğümde benim de azım açık kalmıştı.

@sccetin tebrik ederim sizi. sitenin keçilerinden birisiniz resmen 😁 😁 tırmanmayı bende seviyorum ama totalde 2 yıldır düzenli sürüş yapıyorum desem 9800 km'de 107 bin tırmanmışım. 2025 hedefim min 150 bin tırmanışla bitirmek.

Tebrikler @sccetin . Merak edip baktım 588 bin km tırmanmışım ben de. Bir amatör olarak fena değil diye düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve lrfan
Bende 2 yıldır bisiklet kullanıyorum,son 1 yılı yol bisikleti ile toplamda 155000 e merdiven dayamışım.😬

Merak edip baktım, Strava 1.250.000 diyor. Ama anlamsız bir sayı çünkü:
Strava'da Zwift vb gibi sanal ortamlardan veri de var. Bu tırmanışları da sayacak mıyız?
Irtifa veya km içeriği olmayan binlerce saat sanal ortamda antrenmanım var.
Strava'da tüm verim yok, %50-60 ancak yüklüdür.
Strava'da bana ait olmayan veriler var :) Strava kullanmayan bazı arkadaşların sürüşlerini analiz etmek için yüklüyorum bazen.
Strava, gps vb olmayan dönemlerden veri var.

Sonuç olarak bilmeye imkan yok. Milyonu geçmiştir tabii de tam olarak ne civardadır hiç fikrim yok.

Şahane değerler, tırmanan insanlara acaip saygı duyuyorum, harikasınız 👏

Ben de tırmanmayı çok seviyorum ama tecrübem, kondisyonum ve ekipmanım yeterli olmadığı için inanılmaz yorgunluk oluyor. Kilometre mesafe başına 15 metre tırmanma şeklinde bi sürüş yaptığım zaman değmeyin keyfime :) 2024’ü 3.000 kilometreye 34.000 metreyle tamamladım, 2024’te hedef 70.000 metre 👀

Toplamda dünya çevresini bir kaç.kez turlamış gibi olsam da henüz 3-5-7 yüzbincik tırmanış yapmış bir "Bursa Keçisiyim", saygılar....

517'de kalmışım. Allah ömür ve sağlık verirse 4-5 senede milyona tamamlarım umarım :)
Bursa keçilerinden selam :)👋

Bukadar uzun yol yapan arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum. İşe gidiş geliş ile bu mesafeler mümkün gözükmüyor . İş hayatında çalışırkende bu mesafeler de sürüşte zor gözüküyor. Eğer öyleyse siz ne iş ile meşgulsünüz. Çalışmıyormusunuz. Yoksa tek fakir ben miyim :)

Bukadar uzun yol yapan arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum. İşe gidiş geliş ile bu mesafeler mümkün gözükmüyor . İş hayatında çalışırkende bu mesafeler de sürüşte zor gözüküyor. Eğer öyleyse siz ne iş ile meşgulsünüz. Çalışmıyormusunuz. Yoksa tek fakir ben miyim :)

Kendi adıma haftanın 5 günü 9-7 çalışıyorum. Haftasonu ful, hafta içi işten sonra 1 gün ara vererek, yazın dışarıda kışın trainerda sürüyorum. İşe de bisiklet ile gidip gelen biri olarak bu sene Strava'da kayıtlı 12.000 km'ye her iş günü git gel 5 km dahil değil. Yaklaşık 1.200 km de o yapar. Fakirlikten ziyade zaman ayırma ile alakalı diyebilirim. Kimi zaman işten kafam dolmuş oluyor, bir film açayım yerine tercihim bisiklet oluyor. Yada soğuk bir pazar günü de olsa sıcak bir kafede sosyalleşmek yerine sele üzerinde sosyalleşmeyi tercih ediyorum. Maddi olarak da durum böyle, öncelik bisiklet oluyor...

Kendi adıma haftanın 5 günü 9-7 çalışıyorum. Haftasonu ful, hafta içi işten sonra 1 gün ara vererek, yazın dışarıda kışın trainerda sürüyorum. İşe de bisiklet ile gidip gelen biri olarak bu sene Strava'da kayıtlı 12.000 km'ye her iş günü git gel 5 km dahil değil. Yaklaşık 1.200 km de o yapar. Fakirlikten ziyade zaman ayırma ile alakalı diyebilirim. Kimi zaman işten kafam dolmuş oluyor, bir film açayım yerine tercihim bisiklet oluyor. Yada soğuk bir pazar günü de olsa sıcak bir kafede sosyalleşmek yerine sele üzerinde sosyalleşmeyi tercih ediyorum. Maddi olarak da durum böyle, öncelik bisiklet oluyor...
Bunu ben denesem 4. günün şafağında bisikleti testereyle doğrar benim hanım. Halihazırda haftasonu bir tam gün ayırdığımda yediğim triplerle Çanakkale köprüsü yapılır.

Bütün bunları evliyken yapıyorsanız, hanımefendiyi sakın üzmeyin, kırmayın. Numunelik zira. En kısa zamanda Roma'ya, Paris'e falan götürmeniz lazım.

Bunu ben denesem 4. günün şafağında bisikleti testereyle doğrar benim hanım. Halihazırda haftasonu bir tam gün ayırdığımda yediğim triplerle Çanakkale köprüsü yapılır.

Bütün bunları evliyken yapıyorsanız, hanımefendiyi sakın üzmeyin, kırmayın. Numunelik zira. En kısa zamanda Roma'ya, Paris'e falan götürmeniz lazım.

imza.

Yaşadığım yerin deniz üzerinden 7m yüksekliği ve en yüksek yerinin 464 metre olduğu göz önüne alarak 649 bin olmuş benimde.. Düz sayılabilecek biryerde hiçte kötü bir rakam değil gibi.

1 milyon metre 1000 km ediyor. Yanlış mı algılıyorum? Benim günlük 6.5 km tırmanışlı yolum var ( kartal sahilden u.mumcu). Haftada en az 3-4 gün bisikletle işe gitmeye çalışıyorum. 2016 dan beri 1000km çok bişey değil gibi geldi bana? Yanlış mı yorumluyorum?

1 milyon metre 1000 km ediyor. Yanlış mı algılıyorum? Benim günlük 6.5 km tırmanışlı yolum var ( kartal sahilden u.mumcu). Haftada en az 3-4 gün bisikletle işe gitmeye çalışıyorum. 2016 dan beri 1000km çok bişey değil gibi geldi bana? Yanlış mı yorumluyorum?

Bahsedilen rampanın uzunluğu değil yükseklik kazanımı. Rampa 6.5 km'dir, başlangıçta rakım 100 metredir bitişte 500 metredir. Yükseklik kazanımı 400 metre olur.

Konu dikey irtifa kazanımı (elevasyon)

Trainer da yapılanlar bence gerçeğe kıyasla çok daha kolay, bu sebeple hesaplamaya dahil edilmemeli bence

Geri