Scudo Sports

1.5 Sene aradan sonra bisiklet sporuna dönüş

nicaleus

Aktif Üye
Tepki
23
Arkadaşlar 1.5 sene aradan sonra bisikletimi yeniden toplayıp antremanlara baslayacağım. Fakat kendimi fazla zorlayıp bi arıza çıkarmaktan korkuyorum. Sizce 1.5 sene aradan sonra en iyi şekilde nasıl bisiklete dönüş yapılabilir?
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Banu B.
Scudo
Haftada 4-5 gün, günde 30-50 km binişler yapabilirsin. Toplamda 2000 km filan olunca bir nabız saati al ve bilen birine danışarak gerçek antrenmanlara başla.

İlk hafta bir gün bin bir gün binme. İkinci hafta da böyle devam edebilirsin. Üçüncü haftadan sonra haftada 6 gün bin, 1 gün dinlen. Günde 40 km ideal.

öncelikle bu dünyaya tekrar hoşgeldin:) öğüt değil ama iyi temenniler verebilirim.
kazasız belasız sürüşler olsun...

ahmetcim, senin bir an önce forma girmen için yardımcı olucaz merak etme :D ama arkadaşlar doğru söylemiş, ilk haftalar zorlama fazla ve bir nabız saati şart.

ahmet hosgeldın tekrar aramıza. sen hıcc merak etme fatih abının dedıgı gıbı. armstrong gibi yapcaz senı :D

tüm arkadaşlara iyi dilekleri ve önerileri için teşekkür ederim.
en kısa sürede antremanlara baslıyorum da malesef is ve okul birarada olduğundan biraz yoğunum. O yüzden pazar günlerimi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım. Tekrar teşekkür ederim iyi geceler...

mrb ,aramıza hoş geldin,benım fikrimce kısa antrenman ve bıraz da yürüyüş ve koşu da eklersen çok daha sağlıklı olacağına inanıyorum,vücudu ve ciğerleri spora hazırlamak lazım ufak ufak.başarılar

@nicaleus

Sormanıza hiç gerek yok isterseniz her şeyi yapabilirsiniz :D

yürüyüş ve koşu farklı bir disiplin bisikletle. bu yüzden de triathlon en zor spor dalı. aman derim. zayıflamak filansa amaç olabilir. ama bisiklet için kondisyonsa olay asla böyle birşey yapmayın. ben mesela çok rahat 50 km filan giderdim. bu aralar koşuyorum body yaptığım için, bisiklete 20 dk biniyim bacaklarım şişiyor. farklı kas şekillenmesinden. asla önermiyorum.@redeagle34

Geri