Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1.80 boyum var 29 jant mı tercih etmeliyim yoksa 26 mı ?

Flyleaf

Üye
Tepki
5
İsim
Utku
1.80 boyum var 29 jant mı tercih etmeliyim yoksa 26 mı ?

Scudo
tercihini 29 yap ama ben 182 boyumla 26 kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
''29 jant'' yazınca arama bölümüne sorunuzun cevabı için 3-4 farklı konu mevcut sizinle aynı boydaki kullanıcılar tarafından da sorulmuş ;)

27,5 :) en güzeli

• Beğen
Tepkiler: sarıibrahim
Boy jant demişsiniz ama ne tür bisiklet?26" jantta olur fakar estetik ve görsellik açsından kadro büyük bile olsa boy ve fizik açısından 26" küçük duruyor.28-29" arası uzun boy için daha iyi bir görürüm oluyor.Mtb ise 29" er iyice traktör lastiği gibi oluyor.27.5" ise tam orta kararı.Pedal başına daha fazla yol katetmeside artısı.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
1.70'im ben bile 29'u istiyorum. Şuanda 28 kullanıyorum.

Ben tur bisikleti düşünüyorum,kesinlikle 26 alıcam. Oyle olmasa 29 alırdım.

Tur bisikletlerinin %90'ı 28" tir@ilker

29" jantlar ayni 28" jantlarla farkli degildir, bu yüzden MTB de 29"mi yoksa 26" diye sorarsaniz yanlis olur cünkü @Ogulcandaan arkadasimizin dedigi gibi lastik büyüklügünün boy ile ilgisi yoktur, olsaydi 1,75 den kücükler 28" yol bisikletine binemezdi.

26", 27,5" ve 29" MTB ler tamamen zevk meselesidir. Bunlari denemek ve hangisi daha kullanisli geliyorsa onu almaktir dogru secim.
Baskasinin zevki ve önerisi ile bisiklet alinmaz.

@Ogulcandaan İyi okuduysanız ben görünüm ve estetik açısından dedim.İsterse 20" alir sonuçta kendi tercihi.Artık tur ve yol bisikletlerinin %90'ı 28" üretiliyor.Hızlanma ve mesafe kat etme açısındanda avantajlı.Boyum 1.87..

Teknik olarak yorum yapmayacağımda görsel olarak çok yakışıklı ben çok memnunım:D

jant birazda amaca uygun seçilir ağır arazi şartlarında kalabalık şehirlerde küçük mantıklı fakat uzun yollarda büyük mantıklı

Tekerlek çapının boyla ilgisi yoktur. Daha fazla kontrol istiyorsanız 26, kontrol çok önemli değil düz yolda basar giderim diyorsanız 27,5. Boyu 170 civarı olup 29 kullanan arkadaşlarım var pek memnun değiller.

• Beğen
Aynı soru işaretini mtb alırken yaşamıştım.İstediğim 26'' tekerlekli uygun kadro büyüklüğü olan bir mtb idi.

Bisiklet dükkanından içeri giriyorum kadro boyu soruyorum aldığım cevap;

-Size 29er lastik şart.

Sanki lastiği kadroya değilde bana takacaklar.Bir çok dükkan o an elinde bulunan ürün ne ise onu satmaya çalıyor.

Tekerlek boyutu ve arasındaki farklar ile ilgili bir çok yazı var.Bisikleti almadan önce kısa bir tur ile deneme şansınız varsa daha iyi olur.

• Beğen
Geri