Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1.90 boy bisiklet seçimi

rata

Üye
Tepki
52
Bisiklet
Salcano
Merhabalar,
İsmim oğuz, İstanbul avrupa yakasında oturuyorum. Boyum 1.90 kilo 80. İç bacak ölçüm yanlış ölçmediysem 88cm. Genellikle Bebek - istinye arası kullanmak üzere bisiklet bakıyorum. Aklımdaki model ise carraro sportive 224. Bütçem 700 civarı kafamdaki model çok tavsiye ediliyor zaten ancak birçok ta yeni modeller var. Ne dersiniz ? Benim vücut yapıma göre şu modeli öneririm diyeceğiniz model varmıdır ? Bu arada sanırım kadro boyu olarak 51 cm tercih etmeliyim sanırım doğru mudur? Fazla soru olacak ancak bahsettiğim güzergahta sanırım birçok yerde olmadığı gibi bisiklet yolu yok ancak kaldırımlar geniş. Bebek istinye arası turlayan birçok bisiklet tutkunu vardır diye tahmin ediyorum. Siz araba yolunu mu kullanıyor sunuz yoksa kaldırım geniş olduğu için kaldırım da tercih edilebilir mi ?

İyi akşamlar dilerim.

Scudo
Bugün sirkeci tarafına gittim. Carraro 224 alayım diyordum ancak yokmuş. 2014 modeli gelecek denildi o da 2-3 ayı bulur dediler. Bende başka modellere bakmaya başladım. Merida crossway 15 inceledim fena değildi. Kilitlenebilir maşa yok ama ne kadar gerekli olur açıkçası bilmiyorum. Kron modelleri hoşuma gitmedi.

1- Merida crossway 15 veya 20v (20 nin ne artısı var açıkçası onuda bilmiyorum )
2- Salcano city sport 10 veya 20 olabilir

Bu tercihlere ne dersiniz. Bütçem 1000tl civarı.

İyi akşamlar dilerim.

@rata

City Sport 10 alın. Ama dikkat edin kadro 20" olsun...

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Benim bugün gördüğüm cs 30 du sanırım. Ben 1000 seviyelerinde cs 10 var diye yazmıştım ancak şimdi baktım cs 10 hidrolik disk kullanıyor. Ben v fren tercih edeceğim kısmetse. Hem ağırlık az olur hemde gördüğüm kadarıyla bakımı daha kolay. Peki son olarak sizce salcano yu merida dan daha iyi kılan nedir ?

20 inç yada 21 inç bakmanız lazım.malum bu boylarda bulmak biraz zor olabiliyor.düşünmediğiniz modellerede bakmanızı tavsiye ederim.
bikeandoutdoor da indirim mevcut boyunuza göre bulabilirsiniz

Kadro olarak bugün merida crossway 15v nin 58 cm kadrosunu denedim o büyüktü de 55cm kadro iyi oldu. Bikeandoutdoor a da göz gezdireyim ancak çok bilgili olmadığım için anlamıyorum :) . Şu modele bak derseniz ona göre bir yol haritası çizebilirim. Kafamda şimdi oluşan merida ların kadrosu kaliteli imiş.

benim boyum 1.83 fakat bacaklarım boyuma göre uzun 88cm bacak boyum var. şehir bisikleti ve yol bisikletim var ikisi de 56 kadro ve buna karşın seleyi maksimum yükseklikte kullanıyorum
maksimum seviye: seleyi en uca kadar kaldırmıyorum, sele borusunun üstündeki maksimum yükseklik çizgisinde duruyor. çizginin üstünde bir yükseklik kadronun eğilmesine sebep olabilir bu yüzden yüksekliği ayarlarken maksimum çizgisini geçmediğine emin olun.

@UtkuSener

Dediğim gibi merida da kadro boyu sanırım 55 - 58 diye gidiyor ancak 58 büyük oldu. Yüksek ihtimal 55 kadro alıcam ancak model karar veremedim. Bikeandoutdoor da görünüyor internette meridanın baktığım modelleri kısmetse yarın gidip bir bakacağım.

191 boyundayım 91 cm iç bacak boyum var.. 58 CM bırak büyük gelmeyi küçük bile geliyor diyebilirim.. Merida crossway 500 denedim bende 56 kadro küçük gelmişti.. Şimdi 58 cm ile 60 cm arasında cyclocross bakıyorum.. Kadroya firma elemanları değil siz oturup sürerek karar verin. Her markanın geometrisi farklı, her bisiklet türünün geometrisi farkı ama 190 boya 56cm kadro yanlışınız var gibi geldi..

@rata

selam. benim boyumda 1,92m. ben sirkeci yurt bisiklet ahmet abiden 29'' cant ve 21 kadro salcano astro 10 modelini piyasa fiyatının (-ki çok araştırdım en ucuz aldığım fiyat 960tl peşin oldu) 850 tl ve ykb karta 10 taksitle aldım. zaten tanıştığın zaman alış veriş yapmasanda tüm bilgi birikimini paylaşıyor. düşünürsen benim ismimi verebilirsin. doğubankın arka kapısında.
kadro hepsinde aynı zaten 6061. aklında bulunsun.

@Laçin Aslan

Valla hatta satan arkadaş bana 58 cm kadroyu önerdi, kendim oturup baktım büyük geldi gibi 55 e oturdum o daha iyi gibi geldi. İç bacak boyum sizden 3 cm kısa onunda etkisi olmuştur diye düşünüyorum.

@kaan demirel
Selamlar, yurt bisiklet sirkecide diğer bisikletçilerin biraz aşağısındaki köşedeki yer sanırım. Sadece orası salcano satıyordu hep zaten ancak orada fazla konuşma şansımız olmadı tadilattalarmış. Bu nedenle salcanoyu fazla inceleyemedim.

salcano city sport düşünürseniz 20" önermem, daha büyük olsun hatta en az 21". benim boyum 187, paça boyum 90 cm (evet bacaklar leylek :D ) başta pek anlamıyordum ve farketmedim de zaten ama keşke daha büyük bir kadro seçseymişim dedim sonradan.

Valla dediğiniz gibi bacaklar uzun büyük kadro almak lazım. Bugün carraro bayilerini aradım gidebileceğim mesafedekileri, ellerinde hiç yok 224,225 . 2014 modelleri 1 aya gelir diyorlar. Bu arada alternatif olarak mosso 771 smv yi ekledim. Donanım ve kadro iyi duruyor fiyata göre. Salcano aslında mantıklı görünüyor ama kadro kalitesi vs nasıldır bilemiyorum. Birde ağırlık konusu nasıldır acaba city sport 30 un. Sitesinde de yazmıyor.

188 im iç bacak boyum sizden daha uzun M kadro şehir bisikleti kullanıyorum sorun yok birkaç ayarla sıkıntısız kullanırsınız.
İlk başlarda ağrı çekmeniz normaldir.

Dün mosso 771smv yi star bisiklet te inceledim. Bisiklet güzel ancak satıcının tutumu hoşuma gitmedi. Forumlarda şöyle böyle diyorlar diyorum, sen boşver forumları ben ne diyorum ona bak ben en iyisini bilirim havalarında satıcı. Bana şubat ta fiyatlar %40 artacak diyor. Dedim dayı he he , ordan ayrıldım. Daha sonra tekrar merida ya yöneldim, tandem bisikleti aradım, 2014 modeller gelmiş ancak dolar kurunun uçmasından dolayı fiyatlar çok yükselmiş. Dedim salcano city sport 30 alayım. Kaç tane bayi aradım ellerinde yok. 2014 modeller şubat sonu gibi gelir diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım.

• Beğen
Tepkiler: Can Teker
bisiklet bulunur ama kadro boyunu iyi hesaplayın. bence de 55 sizin için küçük olur.
20.5 inç dağ bisikletim vardı. boyum 1.88 iç bacak 88, oyuncak gibi geliyordu.
Şuanda 62 cm yol bisikleti kullanıyorum çok rahatım, mükemmel konforlu geliyor.
bende kros bisiklet arayışındayım 60 cm kadrolara bakıyorum.

@mustafatepe

Valla bisiklet bulunur diyorsunuz da yok bisiklet benim bütçeme göre istediğim özelliklerde piyasada bulabileceğim:) . Sizin için birdaha deneyeceğim ancak 58 cm kadroyu denediğimde 3-4 parmak olması gereken boşluk mesafesi bana 1-2 parmak geldi. 55cm daha makul görünmüştü. Bisiklet bulsam deneyeceğimde, bisiklet te bulamıyorum. Gönlüm merida da ancak kur aldı başını gitti. Salcano city sport 30 veya carraro sportive lerin 2013 leri piyasada yok 2014 lerde en erken 1 aya gelir diyorlar. Gerçi salcano ve carraro da en büyük kadro boyu 51cm diye biliyorum.

Arkadaşlar tekrar merhabalar. Dolar kurunun 2.4 olmasından dolayı merida fiyatı çok uçtu. Bu nedenle salcano ya yöneldim. 2014 city sport serisinin benim baktığım modellerde donanım düşürmüşler önceki yıllara göre. Bende 2012 model olan 27 vs veya 27 hds ye yönelmeyi düşünüyorum. Ancak kadro en büyük 20 inc bu modellerde. City sport serisi kullanıpta boyu benim gibi uzun arkadaşlar kadrodan memnun musunuz ?
Yorumlara göre kısmetse bugün veya yarın gidip almayı düşünüyorum. Sirkeci yurt bisiklet stoklarında varmış bu dediğim modeller.
İyi günler dilerim

27vs ile 27 hds arasında pek fark yok fren dışında ama fiyatta 250tl fark var bence değmez, 27vs tavsiye ederim.

Bugün gittim sirkeciye. 27 vs 20 inch kadro yok ellerinde. 27 hds nin 20 inchi vardı bir tane onun da fiyatı yüksek geldi.

Geri