Scudo Sports

1.Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@GEMWK1
bak işte böyle turnuva isimleri verirsen olacağı bu olur. Sen vatan sever dersin, biri faşist der ben katil derim. Neticede lüzumsuz bir ton olay çıkar. Adı geçen şahsın geçmişte yaptıklarını tartışmaya başlarsak da mesele spordan çıkar savaşa döner. Ne sen beni ikna edebilirsin ne de ben seni. Federasyon bu konularda kesinlikle çok ama çok dikkatli olmalı. Zamanıyla sporcularını toplayıp bir parti bahçesinde bir belediye başkanı adayı için pankart açan başka federasyon başkanlarının yaptığı hatayı yapıp siyaseti spordan olabildiğince uzak tutmalıdır.

Ama her sene 12 Eylül'de bir Kenan Evren Kupası yapılsa ne güzel olur :)

rahmetli muhsin yazıcıoğlu bana göre ve çoğu kimseye göre siyaset üstü bir şahsiyetti,bir röportajında,yardım ettiklerim bana oy verse iktidar olabilirdim belki diyecek kadarda alçak gönüllüydü,sivas olaylarında madımak otelinin arka tarafındaki bbp il başkanlığındaki kendini bilmezlerin telefon açıpta alalımmı içeri başkanım dediğinde,onlar herşeyden önce insan dediğini,arif sağ ın son yayınlanan röportajlarından okuyabilirsiniz,bir halkın %80 inin saygı duyduğu bir insanı rahmetle andığı bir insanın adının bir bisiklet aktivitiesine verilmesi kadar doğal olan birşey yoktur,adı sayesinde orta anadolunun bir şehrinde aktivite yapılıyor işte,sizin derdiniz üzümmü yemek bağcıyımı dövmek anlıyamıyorum,süleyman demirel lisesi ilkokulu v.s oluyorda böyle bir isim konulamazmı merak ettim,ayrıca uzun yıllardır yazmadan takip ediyordum sırf böyle yaptınız diye cevap yayınlayayım dedim hayırlı günler,erzincalı serkanıma da selamlar yahu... mesut

Bize iyi sporcudan önce akıllı, bilgili/donanımlı, zeki sporcu lazım.
Keşke yılda 10 değil ayda 10 adet yarışımız olsaydı da bazılarımız isimlere takılmayıp kendilerini antrenmanlara verseydi.
Arkadaşlar her zamanki gibi gereksiz detaylarla uğraşanlar var.Lütfen daha yapıcı ve geniş perspektifle yorumlama ve eniyilemeye gidelim.
Binici sayısını, kalitesini, yarışçı sayısını ve kalitesini, bilinçli bisikletçi ve federasyon görevlisi sayısını artıralım.

onun yerine vali yazıcıoğlı adına düzenlmesi daha anlamlı olabilirdi

Uzun zamandır foruma giremiyordum ve memleketim Sivas'ta bulunamadığım için haberleri burdan alayım diye girdim gördüğüm şeylere bak.Hep yarış olsun yarış olsun da katılalım diyen şahıslar isme takılmışlar.Dertleri yarış değil...
Şu "isim kötüleme" huyu kaçınızın işine yarıyor merak ettim.
Muhsin Yazıcıoğlu'nu gerçekten tanıyan kaç kişi var aranızda? Kaçınız tarafsız kaynaklardan okudunuz yakın tarihi? yalancı medyanın uydurdukları ve varsaydıklarıyla gelip burada birşeyler karalamak kolay.
Rica ediyorum biraz araştırın bu birgünde olacak birşey değil sabır gerektirecektir. Ha deyip google a yazmakla bulunacak birşeyde değil.bu yüzden çoğu kimse araştırmayacak bu isimlerden önceki "kötü" sıfatlarını nasıl kaldıracağız bilmiyorum. Milletimizdeki bu önyargılar yine millet önüne dikilip engel teşkil ediyor.

Bende uzun zamandır giremediğim için pek takip etme fırsatım olmamıştı ancak özellikle bu konu çok dikkatimi çekti,bir çok arkadaşımzın menmuniyetsizliği tabikii kendilerine göre haklı nedenlere bağlı ancak Sivasta bulunan ve sivas bisiklet takımı antrenörü Hakan KIPIK ile Trabzonda yaptığımız bir görüşmede bizlere Belirtilen bu yarışa gelip gelmeyeceğimizi sordu yarışın proğramı hakkında ve federasyonun faaliyet proğramında bu yarışın neden yazmadığını sordum.
Hakan KIPIK'ın söylediği şu idi,Bu yarışı Sivas B.şehir belediyesi düzenliyor tüm masrafları onlar karşılıyor ayrıca yıldızlar 2.gurup 3 ayak yaraışınada denk gelmesi bizleri oragizasyon konusundada rahatlatacağı için federasyon faaliyet proğramında yer alan bu yıldızlar yarışınıda aynı tarihe aldık demişti.Bundan sonra 2. si.3.sü yapılırmı bilemem ama böyle bir organizasyona önderlik eden belediye'de bu organizasyonun en iyi şekilde geçmesi için tüm birimlerini'de sefarber etmiş durumdaymış.İşin siyasi boyutuna ben girmek istemiyorum.
Kimilerine göre bir katil diye tabir edilen,kimilerine göre vatansever bir kahraman ve yine kimilerine göre'de bir siyasetci bir kimliğe sahip bir kişilik,bunları tartışmaya kalkışırsak sanıyorum hepimiz üzücü ve can sıkıcı sorunlar ile karşılaşırız.Bizler şu anda dünyanın en büyük bisiklet organizasyonu olan Fransa Bisiklet turunu tartışalım veya farklı konuları tartışalım derim.
Sağlıcakla bol pedallı günler

İtalyada da yarışların isimlerinde şahıs isimleri geçiyor.

Mesela,

"Marco Pantani Memorial"...

Siz sokun siyaseti sporun içine daha bakın neler olacak...

Tamam yaptınız ve ismi de böyle koydunuz peki niye şimdi de önce değil???

Dersinki rahmetlinin bisiklet sporuna çok katkısı vardı.O da olmadı diye biliyorum.

Neyse bunları belkide ülkemizde her hafta sonu 20 yarış düzenlendiği zaman söylemeli, şimdi bu gibi yanlışları görmemeli yarı yarıştır diyip devam etmeli.
Ama ne zaman her hafta sonu 20 yarış olacak? o da tam bir muamma...

sevgili aytacaksoy dostum merhum alparslan türkeş bu milletin bağrından çıkan şanlı TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ne 40 senesini vermiş büyük bir insandır lütfen bu ve benzeri yerlerde onun adını anmayınız.

Konu amacından saptığı için kilitlenmiştir, bu bölüm yarışlar hakkında konuşmak içindir, siyasi ve kabalaşan, seviyesiz, kırıcı, kişisel tartışmalar yapmayınız aksi takdirde yönetim yaptırım uygulamak zorunda kalacaktır, umarım gereken kişiler mesajlarını almışlar, saygılı seviyeli anlayışlı bir forum için katkılarınıza ve anlayışınıza teşekkürler.
Hakan Yazman.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri