Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1000-1100 tl ye kadar 2.el yol bisikleti

Ankh

Üye
Tepki
5
İsim
Berkcan Çağatay
Bisiklet
Specialized
Herkese merhabalar. Ben biraz bisiklet bilgisiyle carraro big 827 almis ve onunla evinin yakinlarinda dağlara cikan, universite sinavina bir kez daha hazirlanacak olan ve bisiklet isinde hevesli, amator ve cok parasi olmayan 18 yasinda bir gencim.

Carraromla aram gayet iyi. Maşasi alt seviye olsa bile dağlarda vakit gecirmek hosuma gidiyor. Ama sehirden 30 km uzaktaki tarlamiza giderken kullandigimda biraz fazla agir geliyor hem de uzun yol isini bu is icin uretilmis bisikletlerle yapmak istiyorum. Butcem de 1000 en fazla 1100 tl ve daha iyisini alabilecegim dusuncesiyle 2.el temiz olanlara yonelmek istiyorum. Aklimda iyi marka bir bisiklet almak var cunku onu kurcalamak, yeni parcalar almak konusunda cok hevesliyim. Benim alabilecegim fiyat seviyesinde buldugum 2.el bisikletleri size de sormak, varsa sizin de baska tavsiyelerinizi almak isterim.

1. (link) sedona 601. Sahibi arka arttiriciyi degistirmis. Bana iyi bir alternatif gibi gorundu. (Goruntusu de cok hosuma gitti acikcasi.)

2. (link) sedona 610. 601 den daha iyi ve cok uygun bir ilan gibime geldi.

3. (link) giant scr 2. Bunda gonlum var. Cunku markasi giant ve sanki daha guvenilirmis gibime geliyor. Ve yeni parcalar alip kurcalarken daha cok secenek sunabilir, daha iyi parcalara ev sahipligi yapabilir diye dusunuyorum. Ama biraz hor kullanilmis sanki. Alip yapmak keyifli olur fakat bana daha cok masraf cikarsin istemiyorum(en azindan bir sure) sizce alinabilecek bir secenek mi?

Sizin de baska tavsiyelerinizi varsa seve seve dinlerim. Genel tavsiyelerin varsa ona da acigim. Bu arada boyum 1.90 kilom 92. İc bacak boyumu da yarin konuyu duzenledigimde yazacagim.

İngilizce karakterler, yazim yanlislarim ve mobil linkler icin ozur dilerim telefondan yaziyorum. Yardimcj olan olmayan herkese simdiden cok tesekkurler.

Scudo
Linklere tıklayınca ana sayfa açılıyor. Bir bak istersen

@becoca telefonumdan giriyorum foruma. Linklerde sahibindenin ana sayfasi yaziyor ama tikladigimda bisiklet ilani aciliyor. Simdi tekrar kopyalayip yapistirdim hala olmamissa ben bilgisayardan girip halledeyim. Tesekkurler bilgilendirme icin.

@Ankh Aynı durumdayız tamemen aynı şeyi düşünüyoruz ben seneye almayı düşünuyorum 2. El almak daha mantıklı geliyor 0 bisikletler çok pahalı.

• Beğen
Tepkiler: Ankh
@becoca Şimdi düzelttim linkeri. Bilgisayardan denedim gerçekten linklerde sahibindenin anasayfası açılıyormuş. Tekrar teşekkürler.

@Mustafa555 Bu sene kayısı tarlasında çalıştım o yüzden bu sezon bitmeden bisikletimi alabilecekmişim gibime geliyor. umarım istediğin bisiklete kavuşursun.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa555
Linkler düzelmiş. Ben anlamadığım için yardımcı olamayacağım. Bilgili arkadaşlar yönlendirecektir.

• Beğen
Giant guzel duruyor agirlik olarakta o fiyata cok guzel ama dediginiz gibi biraz hor kullanilmis dislerde yamukluk gosterge ve lastikteki siskinlik vs. , bana 2.sedona iyi durumda gibi geldi fiyatta guzel donanim ve kalite olarak giant ustte duruyor ama sedonada saticinin dedigi gibi 50m kullanilmissa kacmayacak bir bisiklet fakat sanki aynakolda bayagi bi cizik var gibi gordum yani 50 metrede olamayacak kadar fazla o kafami karistirdi. Birde sizin boyunuza o kadro kucuk gelmeyecek mi? Forumda kadro boyu vs ozellikle yol bisikletlerinde ne kadar onemli oldugu asikar buna ek olarak ayakkabiyla 1-1.5 cm daha fark edecegini dusunursek o kadro kucuk, ben tercihimi o sedonadan yana yapardim eger kadro boyutu acisindan sorun cikmazsa..

linklerdeki bisikletlerin boyları senin için baya kücük. kendi boyuna göre bisiklet bakmalısın bence, yani en az 57-60 kadro ölçülerinde olmalı alacağın bisiklet.

@kasapogluu Kadro boyu konusunda sıkıntı çıkabilir aslında. Ama 57-60 kadro falan bulmak 2.elde çok zor sadece bir tane btwin triban 3 buldum o da 57 kadroydu. bunlarla karşılaştırırsak btwin triban 3 nasıldır? Cevabınız için de çok teşekkürler.

@GKMDGN haklısınız boyuma göre değiller seleyi yükselterek sorunu bi nebze de olsa çözmeyi planlıyordum fakat 57 üstü kadro bulmak çok zor hele de 2. elde. sadece bir tane btwin triban 3 görmüştüm forumda 57 kadro. Cevabınız için çok teşekkürler.

kadro boyu uygun sa 850 tl olan mantıklı gibi
sedona 610 da zincir paslı imiş maalesef yeni zincir gerekli zincir paslı ise göbeklerde ya da gözükmeyen yerler de pas olma ihtimali var uzun bekledi ise lastiklerde çatlamıştır
giant ise kadr açısından avantajlı ne de olsa markası olan bir bisiklet alıyorsun ama ufak tefek yazdığı sorunlar kafamı karıştırdı (onları hiç yazmasa belki onu seçerdim)
giantın sorunları eğer etrafında iyi bir biskletçi yoksa biraz pahalıya patlayabilir
bu arada 850 liralık olanın arka aktarıcısı hariç üçününde tüm parçaları claris ki yol bisikletinde başlangıç bu ; eğer bulabilirsen donanımı daha iyi modeller bul
sana en son tavsiyem hangisini alırsan mutlaka bir sür öyle karar var
şu da aklında olsun sezon kapanıyor bisikletlerin fiyatı düşecektir

@dr_mrh kadro boyları pek uygun değil ama seleyi yükselterek sorunu bir nebze azaltmayı düşünüyordum. Bu arada sorunlu bir şey almayı pek düşünmüyorum çünkü malatyadayım ve çok iyi bisikletçiler tanımıyorum. Aklım giantta ama ne kadar sorunu var hiç bilemiyorum. Teşekkürler mesajınız için.

@Ankh rica ederim bende tam olarak sizinle ayni butcede road bike ariyorum 87 boyum var ve dediginiz gibi ikinci elde pek bulunmuyor.

@kasapogluu kolay gelsin ne diyeyim. btwin triban 3 dışında bir seçenek için şanslı olmanız gerek.

@Ankh 1400e kadar zorlayabilirim dersen sana harika bir surprizim var. Ozelden goruselim :)

• Beğen
Geri