Scudo Sports

1000 euro olan yol bisikletleri arasında kıyaslama

1000 Euro için en iyi Yol bisikleti sizce hangisi?

• Scott Speedster 20

• Cannondale Caad8 105 5

• Fuji Roubaix 1.3

• Focus Culebro SL 2.0

• Merida Scultura 400

• Rose SL2000

• KTM Strada 2000

• Toplam katılım
    90
@Safa Arslaner @Cem Ç. Çok teşekkür ederim ikinizi de :hhhhhh: Merida burada da ucuzdu zaten nakit fiyatını biliyorum.Ancak bunları gördüğüm, öğrendiğim iyi oldu .Tekrardan teşekkür ediyorum :hhhhhh:

Scudo
her ne kadar tiagra setli de olsa bahsettiğin fiyat aralığının biraz altında lapierre audacio 400 var arkadaşımda çok memnun... (nakit 2500TL civarına alabilirsin)
bisiklet dışında en az 1000TL de ekipmana harcayacağını göz önüne alırsan bütçen hepsine aşağı yukarı yeter...

@Hamid Asım En az 105 setli bisiklet al diyorlar bana daha çok.Sizce Tiagra iyi midir ki?

dostum en azın sonu yok vereceğin paranın da üst limiti zaten yok başlangıç için tiagra haydi haydi işini görür fazla bile gelir millette ekimpan takıntısı var component özelliklerine fazla takılma...
örnek; arkdaşımda tiagra var sıfır aldı bisikleti bende 105 var geçen senenin seti onun komponent saat gibi çalışıyor benimkini ayarlayana kadar göbeğim çatladı...
al kullan zaten bir seneye kalmaz kendin anlayacaksın neyin ne olduğunu...

@Hamid Asım Dediğiniz mantıklı gayet.Lapierre iyi bir marka mıdır pekiyi? Kalite diyebilir miyiz yani? Eski olduğunu biliyorum ama bu sonuçta kaliteli olduğu anlamına gelmez bildiğiniz gibi

• Beğen
Tepkiler: serdar k
benim görüşüme göre bisiklet alırken 3 türlü yaklaşım var;
aynı paraya iyi bir kadro orta karar komponent alanlar ya da kadro orta karar komponent iyi olsun diyenler...
ilk guruba örnek specialized allez C2
ikinci guruba örnek carraro 062 ...
bence iki gurubun ortası hem kadro hem komponent optimum oranda iyi ve fiyat diğerlerine göre bir tık aşağıda lapierre audiacio 400 tavsiyemdir...

@Hamid Asım Çok doğru bir tespit olmuş gerçekten, teşekkür ediyorum cevap için de :hhhhhh: Neyse ki vaktim var da heyecan yapmıyorum.Bu bisikletlerin hepsini tek tek göreceğim önce.Sadece Merida ve Cannondale'yi gördüm.En azından bir elime alayım ona göre karar vereyim.Cevap için teşekkür ederim :hhhhhh:

Ben de aynı durumdaydım bütçem 1000€ civarındaydı ben araştırırken arkadaşımla birlikte lapierre markasının hem estetik hem kadro kalitesi hem de marka değeri konusunda bir iki hafta araştırma yaptık ... türkiyede pek bilinmese de fransa'da bisiklet konusunda oldukça iyi bir yere sahip saygın bir marka. forumda lapierre konusunda çok iyi detaylı görüş alabileceğin başlıklar var. sonunda arkadaşım kendine lapierre audacio 400 aldı ve kullandık izlenimlerimiz çok olumlu kadro ve komponenetler beklentimizin üzerinde performans verdi. ben aynı bisikletten almak üzereyken yine lapierre sensium 200 105 setli bir karbon kadro ikinci el bisiklet denk geldi tereddütsüz aldım şu anda toparlanma aşamasındayım ve çevremdeki tecrübeli bisikletçiler çok iyi tercih yaptığımızı söylüyor ki bu işe girdiğimiz bir kaç ayı geçmemiştir.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Hamid Asım Dediğiniz doğru ancak şunu da göz önüne alalım, ben 1000 Euro bütçeyi yurtdışında kullanacağım.Yani aslına bakarsanız Tiagra setli Audacio 400 yerine yukarıda bahsettiğim 105 setli bisikletler var seçenek olarak.Siz yine de buradan al Lapierre al mı diyorsunuz pekiyi? :hhhhhh:

Cannondale caad8 in fiyatını nereden sordunuğunuzu öğrenebilir miyim?Piyasanın baya aşağısında bir fiyat vermişler o yüzden soruyorum.

@sahinatabey01 1000 euro avrupa fiyatı 1450 Dolar sanırım ABD fiyatı.ABD fiyatı ile alacağım bisikleti.Özelden yazayım ben size

@Uptown Cyclist şuraya bir anket koyaydın bari . Hepimiz birer açıklama ile oyumuzu kullansaydık.

cannondale, fuji, lapierre, scott, rose ..

Bence düşündüğün tüm bisikletlerle test sürüşü yapmalısın.:)

ktm strada 2000 e bak derim bende,

kg/donanım olarak aynı iseler görüntü ön plana çıkar, ısındığın bineceğin bisiklettir.

@r.ezk

Bu başlıkta ktm yi hunharca öven çok mesaj oldu, ama hiç bakmadım. Artık dayanamayım bakacağım galiba. Motosiklet üretiyo bisikletten anlamaz önyargısı bir türlü yıkılmıyor. Hadi hayırlısı.

@serdar k

KTM'yi öneren sadece benim, hunharca övenler kim merak ettim. KTM'nin yol ve mtb takımlarına ait sayfalarını da ekledim ayrıca.

Diğer markalardan eksiği nedir, ben de bunu anlamıyorum.
(link)

Bu da satış noktaları
(link)

(link)
param yetseydi %20 indirimle bunu alırdım :)

Benzer marka modeller arasında ben de kalmıştım. KTM'yi tercih etme sebebim üzerindeki jant setinden selesine her parçasının kalitesini kanıtlamış markanın ürünleri olması, üretim hattı ve işçilik kalitesi idi. KTM'nin yol bisikleti model yelpazesine bakarsanız markanın motosikletten sonra bisiklette de ne kadar agresif olduğunu görebilirsiniz. Yakın zamanda bir arkadaşıma da Strada 1000 aldırdım, o da çok memnun. İlla KTM alın tabii ki diyemeyiz ama yardımcı olmak için alternatifleriniz arasına almanızı tavsiye ederim.

Diğer markalardan vazgeçme sebebim ise forumda yapılan yorumlar ve araştırmalarım oldu. Scott, kadro kalitesinin eski modellere göre kötü olması, jant seti vs. soruları. Merida sele, jant seti gibi sorular ve fiyat performansının düşük olması diyebilirim.

Eğer yurtdışı alma şansınız varsa Strada yerine Revelator serisini incelemenizi de öneririm.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
tabi k merida şu güzelliğe bakın :)

Benim bir KTM m bile yok konuşuyorum.. Üzgünüm..:ssrtcbya:

Geri