Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1000 TL lik bisiklet tavsiyesi

Kayıt
16 Eylül 2011
Mesaj
58
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Merhabalarr

Forum DH'de iyi bi bisiklet ararken bir arkadaş beni ForumBisiklet'e yönlendirdi, DH de amatör tavsiyeler yerine Forumbisiklette profesyonel tavsiyelerle pişman olmayacağımı söyledi. Araştırdım gerçekten de öyle, bisiklet dünyasını profesyonellik kademesinde inceliyorlar.

Ayrıca ülkemizde bu kadar bisikletsever olması beni mutlu etti. Artık herşeyimizi motor gücünne dayalı yapmaya başladık, bence bu olay insanlığı çok kötü etkileyecek. Neyse gelelim konumuza.

Boyum 1.78, kilom 67, yaşım 17. 1000 TL lik bi bisiklet almaya karar verdim, tabi bütçeme göre iyisini almaya sizinle karar vereceğiz. Şuan tam da LYS sınavı arefesinde yoğun çalışma temposu esnasında kilo almak istemiyorum. LYS den sonra üniversitede daha zorlu bir maraton başlayacağından fiziğimi koruyup zinde kalmak için bir bisiklet almak istiyorum.

Bisiklet konusunda pek bi bilgim yok, hangi kriterlere göre almalıyım, marka, güvenlik vs. hakkında yardıma ihtiyacım var. Gidipte bisikletçiden kabataslak bi bisiklet almak akıl karı değil.

Yerli üretim(Salcano&Bianchi) olması kanaatindeyim, çünkü £ e $ fırlamışken TL ile alırsamdaha ucuza daha iyisini alabilirim diye düşünüyorum. derseniz ki yurtdışında aynı fiyata (500£..) daha iyisini alabilirsin, getirtebilirim. Belçika da dayım var kurban bayramında burda olacak getirtebilirim. Bununla birilikte ffarklı markalar da önerebilirsiniz. Yine de kararı sizlere bırakıyorum.

Bisikleti şehir içinde, uzun yolda, az da olsa dağda kullanmak istiyorum. Yani çok amaçlı bi bisiklet olsun istiyorum ve uzun süre zarfında (dayanıklı) kullanmak istiyorum. Çevre illere seyahat etmek hayalimdir :)

Bisiklette hız yapmayı çok severim, dolayısıyla hızlıyken bile keskin manevralara ihtiyacım olacak. vites geçişleri de rahat olmalı ve frenlere de güvenmeliyim.

Yokuş çıkarken kasmayacak ve fren yaptığımda hemen tepkime vermesi de iyi olur.

Uzun lafın kısası beni uzun bir süre zarfında götürecek, dağa, tepeye çıkabileceğim, çevre illeri gezebileceğim bir bisiklete ihtiyacım var. Bununla birlikte hız şart!

1000 TL lik bütçemde 100 TL dahaversen daha iyisini alırsın gibisinden yorumlara açığım, tavsiyelerinizi bekliyorum...
 
Scudo
Arkadaşım 1000 TL civarı sana önereceğim en iyi bisiklet Whistle Miwok 1161D dir. Piyasada en fazla 1100 TL'ye bulabilirsin.
 
arkadaş öncelikle hoş geldin sana sedona 751 tavsiye ederim normal fiyatı 1400 tl ama su anda bike and outdor da kampanya var 1000 tl ye rahat alırsın ve uzun sürede üzmez seni
 
"Bisikleti şehir içinde, uzun yolda, az da olsa dağda kullanmak istiyorum. Yani çok amaçlı bi bisiklet olsun istiyorum ve uzun süre zarfında (dayanıklı) kullanmak istiyorum. Çevre illere seyahat etmek hayalimdir "

İhtiyacınız olan yol bisikleti, bir mtb değil. Bunu göz önünde bulundurun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Yılmaz
bende ayni senin gibiydim. Turlarda beni zorlamasin , dagda tasta kalmasin , amortisorlu ama ince teker ariyordum. Giant roam 2 aldim memnunum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Yılmaz
Arkadaşlar önerilerinizi araştırıyorum fakat bisklet konusunda bi bilgim olmadığından hangisine karar vereceğimi bilmiyorum.

Gökalp Gökmenler bisikleti araştırdım çok hoş duruyor.

http://bisikletgungorler.com/image/cache/data/WHISTLE-MIWOK-1161D-BEYAZ-SIYAH-700x700.jpg

Fatih inan hoşbulduk, bu tavsiye de hiç fena değil. Görsellik şahane :)

http://img225.imageshack.us/img225/9590/751x.jpg

Cengiz Adanur önerini dikkate alacağım.

Yilmaz kaynak, hocam bisiklet nasıl? Kullanışlı mı rahat mı?

http://www.giant-bicycles.com/_generated/_generated_us/bikes/models/images/550/2011/Roam_2_dark_silver_wht_72dpiWIDE.jpg

Tavsiyeler için herkese teşekkür ediyorum. Önerilerinizin teker dayanıklılığı nasıl, yamalarla uğraşmak istemiyorum

Önerilen bisikletleri kullanan arkadaşlar varsa detaylı bilgi verebilirlerse çok seviniim.

ailem ısrarla motosiklet al diyorlar ama vazgeçmek yok, bir kere tutuştu bu bisiklet aşkı söner mi daha :D

bu arada konunun başında da belittiğim gibi Belçika ve İsveç'ten alıp gönderebilirler, orda fiyatlar nasıl bilmiyorum kararı profesyonellere bırakıyorum.
 
Tekrardan merhaba bisikletsever dostlar..

2 günlük bi araştırma sonucu seçimimi daha da daraltarak Şehir-Tur bisikleti almaya karar verdim.

Dağ bisikleti almayacağım, hız yapamam.

Yol bisikleti almayacağım, çünkü sadece uzun yolda kullanmayacağım.

Şehir-tur bisiletleri tam bana göre. Hem şehir içinde kullanabilirim, hem de hız yapabilirim.

[Uygun bisiklet nasıl seçilir?(2)-Murat Reis-]
---Sırası gelmişken uzun tur bisikletlerine değinmeliyim. Yurtdışında yol bisikleti kategorisinde görülen tur bisikletleri, daha geniş lastiklere, eşya taşımak üzere dizayn edilmiş ön-arka bagajlara ve daha konforlu sele ile gidonlara sahiptirler. Genellikle 28" tekerlek ölçüsünde üretilen bisikletler, nedense ülkemizde 26" tekerlek ölçüsünden başlayarak piyasaya sunulurlar. Çamurluk, aydınlatma, sepet gibi ekstra donanımlara sahip olan tipleri de bulunur. Bence bisikletinizi şehir içinde veya sayfiye yerlerinde gezmek için kullanacaksanız, bu tür bisiklet modellerini tercih etmek doğru olacaktır.---

Şimdi ise bisikleti ölçülerime göre almak için araştırma yapmam gerekiyor ve sizlerinde tecrübelerinizle 500€ luk bi bisiklet seçmeliyim. Doğru bi seçim için uzun süre araştırma yapmayı düşünüyorum, şimdilik aklımda belirli bir seçim yok.

Bisikleti yurt dışından almaya karar verdim, büyük ihtimalle Avrupadan getirteceğimm. Ülkemizde Tur bisikleti pek satılmıyormuş, orda istediğim bir modeli getirtebilirim. Ayrıca oralarda üretildiği için ucuz olacağını düşünüyorum.

Yazımı yine uzun tuttum k. bakmayın, yanlış bilgiler edinmişsem düzeltirseniz sevinirim. Vereceğiniz her tavsiye benim için çok önemli,, acele etmemeye çalışıyorum ki ileride pişman olmayayım.


Son olarak şehir-tur bisikletlerinin detaylı özelliklerini bilen arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.
 
trek 7.1'e bak. şehir içi kullanımda birebir. hafif, ömür boyu garanti, donanımsal olarak öteki bisikletlerle kıyaslarsan daha üstünü bulabilirsin ama kullandığım sürece vites geçişlerinde ve fren sisteminde hiç sıkıntı yaşamadım. bisiklet oldukça akıcı yani. düz maşalı şehir bisikleti tercih etmek en mantıklısı.
 
@ARJİN
Trek serisinden FX 7.5 veya FX 7.3 düşünüyorum.
Cannondale Bad boy V brake'e aşık oldum.
Scot sub serisinden sub20 ve sub30 bana uygun ama donanımları çok iyi değilmiş.
Corratec Shape pro da güzel.
Specialized sirrus sport'u da çok övüyorlar ona da bakacağım.
Sedona 321 4. tercihim arasında.
Giant roam 2'yi amörtisörlü diye eledim yoksa fiyat ideal.

2 günlük bi araştırma sonucu bunları elde ettim, şimdi bisiletin donanımlarını araştıracağım.

Yardımcı olacak pek kimse yok, bisikletseverlere pek yakışmıyor .)
 
@Özgür Yılmaz

içlerindeki en hafif bisiklet specialized sirrus sport.
trek 7.5 her yönüyle ileri bi bisiklet.kadro ve donanım.
canondale bad boy v ilk defa gördüm. harbiden güzel bir bisiklet. zaten cannondale'nin kadro kalitesine diycek laf yok. donanımları da orta sınıf..
giant'ın amortisörlü olması şehir içi için performans istiyorsan diğer bisikletlere göre eksi bi yandır. ama kadrosu bisiklet dünyasının en kadrolarındandır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Yılmaz
En baştan 1000 lira demişsiniz. Son saydığınız bisikletlerin fiyatlarını biliyor musunuz ? O listede olup da aralarında fiyat farkı olan modeller var. Kabaca en ucuzu 900 en pahalısı 2.700 lira ! Bütçeniz kaç lira :)
 
ARJİN, listeyi daha da daraltarak Sirrüs sport, Trek FX 7.3, cannondale quick 5 ve bad boy vbrake gibi modellere bakıyorum. Fakat cannondale badboy 26' jant ebatına sahip. Okuduğum forumlarda iise Şehir bisikleti almışken 28' jant ebatına sahip almalısınız dyorlar. Sizce nsıl yapmalıyım ?

Rahmi Kocaman, ilk başta yola 1000 TL ile çıktım fakat bisiklet dünyası beni de cezbetti ve biraz daha bekleyip bütçemi 1500 TL ye çıkardım.

Sizcee;

Specialized sirrus sporta baktım da 1000 TL ye alabilirim sanıyorum, onun yerine bi üste modeli olan Spacialized sirrus elite daha uygun olur sanıyorum.

Trek FX 7.3 de diğer bi tercihim.,

Cannondale bad boy 26' jant ebatına bi türlü ısınamadım, yoksa bisiklet çok güzel. Quick 5 nasıldır bilgisi olan varmı?
 
@Özgür Yılmaz

28 inch ebatı şehir bisikletinin standartıdır. Alt ebat mtb türü içindir. 28' tercihiniz olsun.
sirrus sportun elite modelinde karbon maşa kullanılmış. artı bi yön ve bisikleti hafifleten bi tercih. trek 7.3 gelişime açık bi bisiklet ve donanımsal olarak iyi.
sirrus sport elite'yi mi alsan trek'i mi alsan bu noktadan sonra tercih senin. ikisi de kalite olarak birbirlerinin sınıfında, oldukça yakın bisikletler. ben specialized hiç kullanmadım, nasıldır bilmiyorum; ama trek'i 7.2 modelini kullanmış biri olarak tavsiye ederim. 7.3'de deore aktarıcı kullanılmış aynı zamanda. yani hangi ikisini alsan pişman olmazsın gibime geliyor. bi de şunu söylemek gerke, bütçesi yüksek bisikletler. standartlarınızı iyi değerlendirip seçin.
 
Tavsiyeler için teşekkürler. 28' alacağım. Sirrus elite mi yoksa Trek 7.3 mü konusunu hala düşünüyorum.
Peki bisikleti alacağım yere başka neler bildirmeliyim?(Boyy vs.) belçikadan alacağım kadro boyuna falan gerek yok dimi. bu konuda bi bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim.
 
@Özgür Yılmaz

kadro boyu önemli. şehir bisikleti ve mtb'nin yapıları farklı olduğu için kadro boyları da değişiyor.

boyunu ya da bacak uzunluğu bildirerek vücuduna uygun bi kadro seçmelisin. benim mesela boyum 1.75 trek 7.2 sürerken 17.5 kadro boyundakini sürüyorum. bacak uzunluğu filan ideal benim için. markadan markaya değişir bi boyut isimlendirmesi. L,XL vs diye. onun haricinde aklıma gelen başka bir şey yok. kararsızlığını foruma elite mi 7.3 mü diye sorabilirsin :D
 
Geri