Scudo Sports

100000 tl ile ne yapılır?

Endüstri mühendisliği mi?

Eksik gördüğünüz sektörlerdeki boşlukları iyi analiz etmeniz gerekiyor. Bisiklet şirketi vs vs, bunlar çok katma değerli değil. İş zekası gibi katma değeri yüksek, esnek çözümler sunmalısınız. Partnerlikleri iyi kurup teknoloji alışverişi yapabilmelisiniz.

Scudo
Bulabilirseniz Teknogirişim örnek başvuru dosyalarına, iş planlarına bakın. 100000TL'nin bir Ar-Ge şirketi için ne amaçlarla kullanılacağı kalem kalem sunuluyor.
Bulamazsanız bakanlığın verdiği kılavuzlar da iş görecektir.

@Bertan T.

harita mühendisliği okuyorum son sınıftayım.Hocamızın dediği aslında bu dersdeki bir çok matematiksel hesaplar vs. endüstri mühendislerinin işi, bizim hoca onları pek işlemyecek, ekonomi okuryazarlığımızı arttırmak ve harita mühendisliği dışında başka nereden para kazanmayı düşünürseniz ne yaparsınız.Uygulamalı işleyecek dersi.

İşte bu yüzden iş zekası konusunun sektörlerde nasıl kullanıldığını araştırıp fikir elde edebilirsiniz diye düşünüyorum, ekonomi okur-yazarlığı babında.Coğrafi bilgi sistemi (tam adı buna yakın birşeydi) yazılımlarının eksik yönlerine bakıp onlara çözüm sunan bir işletme kurabilirsiniz, ve okuduğunuz bölüme oldukça yakın. Bilgiye ulaşma zorluğunuz da olmaz böylece.

Bisiklet hariç model uçak ve helikopterlerle havacılığada ilgim ve biraz bilgim var :)

@Bertan T.
CBS bizim branşımız ama bu konuda eğer çok büyük bir şirketseniz veya bakanlıksanız arcgis veya mapinfo gibi yazılımlar kullanabilirsiniz, onun dışında açık kaynak kodlu yazılımlarla problemlere çözüm üretiyoruz ama onların ticari getirisi malesef olmuyor çünkü açık kaynaklı.Harita mühendisliği bürosu kuramam çünkü hoca başka bir iş istiyor.

@Batuhan Keleş

Ben sadece verdiğiniz bütçe ile yapabileceğiniz şeyleri söyledim. Bir dükkan kuracak olsanız bile o miktar yetmeyecek belki de borcunuz olacak. Önce belediye ruhsat vs. Sonra dükkan bulup kirasını hava parasını onu bunu ödeyeceksiniz. İç dekorasyon yaptıracaksınız. Masaydı bilgisayardı ıvır zıvır masrafları olacak. Sıfır bisikletler yedek parçalar giyim malzemeleri aksesuarlar vs alacaksınız. Aldığınız bisikletleri asma aparatları vs yapılacak stantlar kurulacak, teknik servis için atölye araç gereçleri alınacak bir sürü dert. O bütçe yeterli olmayabilir bile. Ancak benim aklıma takılan şu bir dükkan açmanın endüstri mühendisliği ve dersinizle alakası ne olacak. Hocanız kabul edecek mi acaba bu düşünceyi. Ticari girişimcilik gibi bir ders olmuş olsa tamam da aradığınız duruma uygun mu diye takıldı aklıma.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Yazılımı geliştiren işletme kurarsınız babında demiştim, hoca istemiyorsa o konu ayrı. Butik bir fotoğraf stüdyosu olabilir, konsept/elit çalışan.

teknoloji firması kurun derdim :) çinli bir fabrikayla anlaşıp cep telefonları felan türkiye ve orta doğu balkanlar piyasasını ele geçirebilirsiniz müsait bir ortam var :)

@ömer karan

Teşekkür ederim bilgileriniz için :) Endüstri ile bir ilgisi yok dersin sadece uygulamaya yönelik bir ödev bu

@Batuhan Keleş

O zaman sorun yok. İnşallah işinize yarayacak bir şey bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Malesef hoca tek kişilik ödev vermedi, başka kimsede bu işe sıcak bakmayınca bende diğer arkadaşların grubuna geçmek zorunda kaldım :/ tüm arkadaşlara teşekkür ederim :)

İlk başta vizyonu belirleyerek, belli amaçlar doğrultusunda gelecekte neye ulaşmak istediğinizin tasarımı bence yapın derim.Markanızın olması tabi ki önemlidir. Hocanızın bence istedikleri ilk başta kurguyu iyi oluşturmasını isteyecektir. Teknik servis,bayilik zaten gereç olarak görüyorum.Bunun yanında iyi bir Ar-Ge de gerekir. Beklentileri aslında başta atılan temeldir. Temeli sağlam atılan bina çökmez.

Geri