Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

100mm Süspansiyonu 140mm'ye Çevirmek (Yardım)

100mm maşa 120,140mm e travel çevirilebilirmi?

• evet

• hayır

• Toplam katılım
    10

ülgenyurt

Üye
Tepki
15
İsim
ülgen
Bisiklet
Mosso
Merhabalar aklımda bu soru ne zamandır vardı zaten acaba olabiliyormu ? gibisinden bi kaç yerde gördüm açıkçası söylemek gerekirse ama inanmadım. En son gördüğüm fotoğraf ve açıklama beni bu konuyu açmaya sevk etti. Evet sorum şu:100mm travel'a sahip maşamızı 120mm veya 140mm ye çevirebilirmiyiz.Tekrardan teşekkürler.:)

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    83,5 KB · Okunma: 72
Scudo
@ülgenyurt

Bahsettiğiniz işlem her maşa için mümkün değil. Bazı üreticiler bazı modellerini daha yüksek çalışma mesafesi için üretip daha sonra spacer gibi parçalarla düşürüp öyle satıyor (Fox, Manitou, vb.). Ancak bu modellerden var ise elinizde çalışma mesafesini artırmak mümkün olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@9magiko Merhaba elimde epiconun sn sürümü olan epixon var.Uyumludur diye düşünüyorum gösterdiğim örnekteki maşa 2014 model(imiş).

@ülgenyurt Maalesef Suntour'un sağladığı kısıtlı dokümanlar arasında çalışma mesafesi ile ilgili bir kısım bulamadım.

ayrıca suntorun sayfasında ıkı adet video linki buldum sanırım işime yarayacak.
1.itme pimleri ile travel ayarlammak (link)
2.ayırıcılar ile travel ayarı (link)

@ülgenyurt Bu bilgiler Epicon için, umarım Epixon için de aynıdır. Eğer başarılı olursa siz de lütfen burada paylaşın ihtiyacı olanlar olursa faydalanır ileride. :harika:

@9magiko paylaşacağım mutlaka:harika: epixon daha guncel bir malzeme olduğu için daha kolay olacağını düşünüyorum ancak her güncelleme özgürlük değil kısıtlamada getirebiliyor bakalım suntour amca bize iyilikmi etmiş kötülükmü etmiş bunu açılınca göreceğiz :)

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
Sr. Suntour Duro maşayı 100'den 130 mm'ye çıkardım sorunsuz şekilde kullanıyorum şuan :D

• Beğen
Tepkiler: The Camper
Yapılabilir yalnız yay ve vidaları tamamen degistirmen lazım buda tahmini 70 ile 100 tl arası fiyat çıkar tabi bunları sadece sen yapıcan ben zoom markada yaptım şu an sorunsuz çalışıyor 100 mm tamamını kullanıyor masa çok memnunum

Yaptiktan sonra 140mm yi fotografdaki bisikletdemi kulanmayi düsünüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
o kadronun 140mm travel ı desteklemediğini zaten biliyorum murat bey elimde mosso 681xc kadrosu var benim için travel ı 120 mmye çıkarmak yeterli olacaktır. fotoğrafı forumdan buldum bir pedaldaşımız bu haline getirmiş.Bu arada bisiklet revizyonlarına hastayım abi :harika: @Murat Cömez

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri