Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

105kg üzeri road vs cyclocross seçimi

105kg Üzeri Road vs Cyclocorss Seçimi

• Road

• Cyclocross

• Toplam katılım
    31

OKoksal

Üye
Tepki
8
Başlıkta da belirttiğim gibi 105kg üzeri Road vs Cyclocorss seçimi için yorumlarınızı rica ediyorum.

Bununla beraber seçime önemli etki edecek bir başka konu da kış şartlarında kullanım.
Eğer seçim Road olursa 28 lik lastik takılabilen bir ürün seçmek zorunda olduğumu varsayıyorum.

Scudo
Ben oyumu yol bisikletinden yana kullandım.
Yani eğer yol bisikleti kullanmayacaksanız fitness yada 700C bence daha makul.
105kg olayına gelince bisiklete başladıktan ve bisiklete sarıldıktan sonra 90-95 gözüyle bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Yol bisikletleri göründükleri kadar narin değildirler. 115 kg ağırlığa kadar dayanım gösterirler. Bununla birlikte kullanıcı ağırlığının üst sınıra yaklaştığı durumda jant setinin dayanımı en önemli konu haline gelir

DT Swiss R24 gibi geniş ve dayanıklı bir jant seti ile 25-28 mm gibi geniş sayılabilecek bir lastik sizi oldukça rahatlatacaktır. Lastiğin genişlemesi için maşa ve çatalın da bu genişliği destekleyecek boşluğa sahip olması gerekir. İşte burada kadro seçimi önem kazanıyor.

Cyclocross kadrolar genellikle 35-38 mm genişliğe kadar sorunsuz destekleyen dayanıklı ancak "hantal" yapıdadır. Amaç bozuk zeminde, kısa mesafelerde, yüksek olmayan hızda yarışmak olduğu için tasarım buna uygundur.

Ancak yol bisikleti tercih edilecekse geniş lastik desteğine ve daha rahat açılara sahip Endurance tipi bir kadro tercih edilmelidir.

Ben oyumu kullanırken epey zorlandım, ancak kış şartlarını özellikle belirttiğiniz için cyclocross diyorum.

@bagikazi

Türkçe'yi daha iyi kullanmaya çalışarak arayışımı yeniden paylaşamaya gayret edeyim:

105kg ağırlığında bisiklete başlama arefsinde olan biriyim. 105kg olmam sebebiyle Road yada Cyclocross bisiklet seçimi yaparken forumun da önerilerini almak isterim.
Kışın yağışlı günlerde yada ıslak yollarda da pedallamak istediğimi ve kayma sorununu da unutmamak gerektiğini düşünüyorum.
Bununla beraber eğer Road bisiklet edinmeye karar verirsem üstte belirttiğim olası sorunlara karşı 28mm lik lastik kullanmam gerektiğini varsayıyorum.. Ne dersiniz?

@eren konu

Açıkçası sadece yolda kullanacağım, toza toprağa girmek bana göre değil. Sevenleri için eminim çok zevklidir ancak dediğim gibi benim tercihim değil.
Kadro dışında yol bisikletinde kullanılan ekipmanların hepsi aynen cyclocrossta da var. Tek endişem mevcut kilom ve acemiliğim sebebiyle fazlaca lastik patlatacağımdan endişe ediyorum.

@Sadettin Z.

Daha önceki Road bisiklet tecrübenizden sonra cyclocross kullanıyor olduğunuz için sizin düşüncelerinize önem veriyorum. Sonuçta her ikisini de test etmiş bir kullanıcısınız..
Konunun cahili olarak - yanlış tabir edersem lütfen düzeltin - cyclocross bisiklette dişliler hakkında bir handikap var sanıyorum özellikle yokuşlarda sorun olabileceğini düşünüyorum..

• Beğen
Tepkiler: bagikazi ve liteon
@OKoksal

Aslında tam tersi durum söz konusu. Önce cyclocross kullanıcısı iken sonra safkan yol bisikletine geçiş yaptım. Halihazırda Cannondale CAAD10 kullanıcısıyım.

Cyclocross yarışlarında genellikle 46-36 aynakol kullanılıyor. Ancak üreticiler açısından 50-34 kompakt aynakol halen revaçta. Bu durumda alacağınız bisikletin donanımını kontrol ederek tercih yapmanız gerekecek.

Kaset dişli olarak çoğu üretici 11-28 tercih etse de, yeni yeni 11-32 kasetler de ilgi görmeye başladı. Özellikle yeni kullanıcılar için 11-32 yokuşlarda çok daha rahat kullanım sunabilir.

Lastik konusunda ise arazi tipi dişli cyclocross lastikleri için 32-35 mm, yol tipi lastikler için 28 mm tercih eder ve uygun basınçta kullanırsanız patlamaları minimize edebilirsiniz. Tabi kaçış yok :)

• Beğen
Tepkiler: SelimDurmak
@Sadettin Z. Kusura bakmayin yanlis hatirlamisim..

Kullanim olarak biraz yorumlar misiniz rica etsem.. Kis kosullarini da goz onunde bulundurun lutfen.

Toza topraga girmek gibi bir niyetim olmadigini belirtmistim zaten:):)

Merhaba,
Sorunuzu ve yorumlarınızı okuduğumda şöyle bir hissiyat oluştu bende;
"-Aslında yol bisikleti almak istiyorum ancak kilo, hava şartları vs beni çok mu zorlar? "
Endişe etmeden yol bisikleti tercih edebilirsiniz. Aynı kilodayız, maşallahımız var.

Unutmadan ekleyeyim, eğer birden fazla bisiklet tercihim olsaydı cyclocroos ta mutlaka alırdım.

@Sadettin Z.

Hocam ben mtb hayranı ve kullanıcısıydim ama şimdi yol yada cyclocross a heves ettim
Eskişehirde oturuyorum ve hanı hep duzgun yollar yok o yüzden sizce mtb alıp arada araziyemi gireyim yoksa yol mu aliyim?yada cyclocross ? Bu arada aklımda yol olarak scott speedster 40 var 2600 TL ye kadar cyclocross onerirseniz mutlu olurum
Birde yol bisikleti hafif sarsıntılara dayanıklı mıdir?

Yeni(bir kaç yıllık) çoğu yol bisikleti 700x28c lastikleri destekleyecek şekilde üretiliyor diye biliyorum. Endurance adı olanlar zaten kesin destekliyor tabi, bunun dışındaki normal yol bisiklerinden bahsediyorum.
Dayanıklılık konusunda kadro olarak bir sıkıntı yaşatmaz kilodan dolayı merak etmeyin. CX ile aralarında dayanıklıktan ziyade geometri farkı var. Tabi tekerlere dikkat etmekte fayda var, kaliteli olması gerekiyor.
Bu durumda 700x28c desteklediğinden emin olduğunuz bir yol bisikletini almanızı tavsiye ederim. İmkan varsa endurance birinci tercih. Yani cx denk gelirse cx de alabilirsiniz endurance bulamazsanız, çok da farkedeceğini sanmam.
Ben mesela cx aldım. Endurance bulsam aynı fiyata onu tercih ederdim. Tabi şimdi kalın lastik takıp hafif araziye girme imkanım da mevcut. Siz arazi düşünmediğinizi yazmışsınız ama böyle bir seçeneğin hazırda bulunması iyi bir şey bence.

Geri