Scudo Sports

10lu Rubleyİ 9lu GÖbeĞe Takmaya Yarayan Pul

Fatih Ertörün

Forum Bağımlısı
Tepki
1.022
Selam arkadaşlar,9lu duraace göbeğim var, 10lu ultegra rublem(filibir)var.BU 10lu rubleyi 9lu göbeğe takmaya yarayan bir pul varmış, acaba bu pul elinde olan arkadaşlar varmı, ya da bu konuda bilgisi olan dostlar var mı yardımcı olursanız sevinirim. :)

• Beğen
Tepkiler: A.Bülent Yamaner
Scudo
İncecik bir pulmuş, 10lu rubeleye ilk olarak bu pul takılıyormuş,ardından 9lu ruble takılıp ruble sıkılıyormuş.Böylelikle, 10lu hazneye 9lu ruble takılmış oluyormuş. :) :)

Fatih,

Yapmak istediginin tam tersi icin uretilmis pullar (spacer denir) mevcut ama senin yapmak istedigini ilk defa duyuyorum.

Misal; senin 10'lu gobegin, 9'lu rublen olsaydi, rubleyi takmadan spacer'i takip sonra rubleyi taktiginda olay hallolacakti. Ancak senin gobek-ruble olayin bu kombinasyonun tam tersi.

Sakın sen bu spacer mevzusunu yanlis anlamis olmayasin, cunku dedigini ilk defa duyuyorum.

bende aydin abi gibi biliyorum pulu taktığında kısa olan rublenin takılacağı kısım dahada kısalacak ve zaten takılması mümkün olmayan ruble yine takılmayacak sanırım göbekten vazgeçmen gerekecek selamlar

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
Aldığım American Classic set içinde gelmişti bahsettiğin pullardan.(tam pul değil,yani içi delik yuvarlak değil)tırnak desek daha doğru olur
Doğrudur 10lu rubleyi 9 lu göbeğe uydurmak için tırnak ve 3 küçük mil var..
Ben kullanmayacağımdan satabilirim.istersen tırnakların bi resmini yollarım aradıklarından olup olmadığına da bakarsın.
selamlar.

• Beğen
@ultegrax

@ultegrax

Fatih bir dediğin öbürünü tutmuyor;
İlk önce 9'lu haznem( göbek) var diyorsun, daha sonra 10 hazneye 9 lu ruble
örneği veriyorsun. Soru tam anlaşılmıyor.

Anladığım kadarıyla 9lu ruble takıldığında göbekte oluşacak boşluğun alınması.
540 (10lu)jant göbeğinde 7li ruble kullanmak için kumpasla ölçerek tornacıda bir pul yapmıştık.Sanıyorum hassas bir ölçü alınarak tornacıda halledilebilir..

• Beğen
Arkadaşlar, yorumlar için teşekkür ediyorum.2. mesajımda durumu biraz karıştımışım.Benim bütün derdim,

1çift ultegra jant setim var.(arka göbek 10lu)hali hazırda full ultegra sistemde 10 lu rubleyle birlikte sorunsuz çalışıyor.

1çift, duraace tekerlek setim var(arka göbeği 9lu)

Ben diyorum ki idmanlarda, bu duraace göbekli tekerleklerimi kullanayım ki, diğer orjinal tekerleklerim eskimesin.
Bunun için jantları değiştirmeye kalktım, 10 lu RUBLEYİ, 9lu HAZNEYE takamadım.(10 dişli,9lu göbek üzerinde boşluk bıraktı.İşte o boşluğu almaya yarayan pulu buldum ve sorun çözüldü. :D

Geri