Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

11-28 mi 11-30 mu?

Scudo
Merhaba. Dün Ultegra 6700 (53-39) aynakol taktım. Bugünkü sürüşte ise arka aktarıcım, çapraz kullanımdan ötürü, fazla gerildi ve kırıldı. Rublem 12-28'd,. O da çöp oldu maalesef. Şimdi ben bu aynakola 12-30 ruble ultegra ruble + ultegra 116 bakla zincir + Ultegra 6700 SS arka aktarıcı alsam olur mu ? Yabancı forumların bazılarında 6700'ün en fazla 28 dişliye kadar desteklediği yazılmış.

11-28 12-25'ten ne gibi avantaj sağlar? Yokuşlar'da iyi olalım diye düz yolda harcanmayalım.Ne diyorsunuz?

Şu an okuduğuma göre Giro'd Italia 2011'de Contador Apex 11-32T kaset kullanmış.

@MeTaLioNs
Ben bisikletimde 6700 kısa bacak ultegra aktarıcıyı 12-30 tiagra ruble ile kullanıyorum. Bisiklet üzerinde standart donanım olarak gelmişti.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Yaş itibari ile 34-36 hatta 40 varsa taktırmak iyi olur zorlamanın gereksiz efor yapmanın kendime faydasını görmedim,görmüyorumda rampaları elimde çıkmakdansa rahat,rahat çıkmak şu an için tercihim düz ve güzel bir yolda kolay,kolay hızlanmam çok nadir hızlı sürüyorum zaten spor ve gezi amaçlı kullandığım için tadına varmak benim için önemli olan yol bisikletinde olmaz,olmaz diyenlerinde kendi fikirleri kendilerini bağlar gençken herşey kolay zaten;)

@Uptown Cyclist

Benim kendi kullanım deneyimimden çıkardığım sonuç, bu işin ideali yeni 11'li sistemlerde 32'lik ruble ile 52x36 aynakolun düz yolda hız ve rampada ise rahatlık için en optimum çözüm olduğu yönünde.(Normal kullanıcı için)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@MeTaLioNs Sitedeki tabloya göre en fazla 28 büyüklüğünde diş destekliyor. Toplam kapasite de 33. Sanırıım daha uzun bir zincir alacaksınız ama bunun yanında rubleyi de 2 diş büyüteceksiniz. Aynı şeyi yaşayabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
@MeTaLioNs

Aynakol olarak 50x34 kullanıyorum.

Merhaba,
Bu aynakol ve ruble rakamlarının ne anlama geldiğini nasıl bulabilirim? Forumda aradım ancak bulamadım, ya da aramayı bilemedim :)

@Prometheus Üzerlerindeki diş sayısını temsil eden sayılar. 50x34 (kompakt) aynakolda büyük dişlinin 50 dişi küçüğün ise 34 dişi var. 11-30 ise arkadaki kasetin (yerine göre ruble) en küçük ve en büyük dişlide bulunan diş sayısını ifade eder. Birçok marka bu sayıları üstüne yazar.

@Saru başta ben de öyle düşündüm ve kendi bisikletimin ruble dişlerini saydım. Küçük tutuyor da, büyükte 34 rakamını görünce emin olamamıştım. Sanırım dağ bisikleti olduğundan böyle. :)

images

Uzun yolda 14-34 yada 11/36 megarange ruble nasıl olur? 30-39-50 aynakolla yokuş sorunu kalmaz sanırım.

Ön 52-36 arka 12-28 bursa da çok yoruyor. Ayrıca uludağ çıkmayı seviyorum. Bende kısa bacak 10 lu aktarıcı vardı. Yerine uzun bacak 10 lu aktarıcı ve 11-34 ruble aldım.yokuşlarda sorun kalmaz diye düşünüyorum.diz sağlığı herşeyden önemli. Yalnız zincir sorun çıkartmaz umarım.

@selim82 Uzun bacak zincir uzunluğunu ucundan kurtarabilir diye düşünüyorum tam emin olmamakla beraber.

Umarım kurtarır.bence 11-34 bursa için ideal.özellikle uzun tur dönüşlerinde eve dönerken uzun ve yüksek açılı yokuşlarda hem.bisikleti hemde dizi sakatlamanın anlamı yok.

34 taktım çok daha iyi oldu.ama arkadaşlar bursa bildiğiniz gibi değil.gezilecek heryerde inanılmaz dik ve uzun yokuşlar var.dizleri ziyan etmenin anlamı yok. Yol düz yada hafif yokuşlarda hep aynakol üst dişlide gezerim. Ama fomaradan teleferiğe doğru çıkmaya başlayınca çok zorluyor.

Geri