Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

115 desibellik bisiklet kornası

Bence bisiklet yolundan veya yoldan çekilmeyen ve bisikleti kaale almayan yayalar için ideal. Siteden gelecek cevabı sabırsızlıkla bekliyorum.

Scudo
Ya şöyle bisikletin ön tarafında kuytu bir noktasına sığacak yada en fazla küçük bir bisiklet lambası büyüklüğünde, gidonda sırıtmayacak boyutta bir şey olsa harika olur.

Bu kornayı zorunlu haller dışında kullanmamak gerekir. Minibüsçüler gibi datdırı datdırı datdırı yapmaya kalkarsak başımıza iş alabiliriz. Yinede araç ve bisiklet yollarını yürüyüş yolu gibi kullananların korkutulmaya ihtiyaçları var.

BİRİSİ BANA O KORNAYI ÇALSA KALP KRİZİ GEÇİRİRİM
115Db NE DEMEK YA

Varya o sitede süper urunler var. 31 led'li far filan. Bir suru geyik sey var. bir bakın derim. Ben bişiler sipariş vermeyi dusunuyorum.

(link)

Korna anladığım kadarıyla kızaklı. Bu yüzden şehir içi kullanımda veya arazide çıkartılabilir. O veya benzer bir ürünü almayı ciddi olarak düşünüyorum. Şehir içinde bu ses fazla gelir. Haklı bile olsam linç edilmek istemem. Bu yüzden arazi ve şehir içleri hariç hızlı ve sürekli sürüşün yapıldığı yollar için harika. 60-70 le giderken 50-100 metre ötedeki birini bağırarak uyarmak pek rahat olmuyor.

Korna sesinin köpeklere ne kadar etkisi var bilmek isterim. Gerçekten kaçırtıcı bir etkimi yaparlar yoksa daha bir üstümüze gelebilirler mi?

Direkt olarak bu kornayı alsak daha garanti olur. Elektronik olan bana dandik göründü. Havalı korna daha iyi.

Bir doldurumda 30 kere basılabiliyormuş. Ses şiddeti ayarlanabiliyormuş. Herhangi bir pompa yardımıyla şarj edilebiliyormuş. Pilsizmiş. 115 DB miş.

http://www.deltacycle.com/images/items/airzound3.jpg

http://www.deltacycle.com/images/items/airzound2.jpg

(link)

Benim bildiğim standart 115 db araçlarda kullanılan kornalar için. Bu yüzden abartı bir şey göremiyorum. Tabii bunu bisiklete takarsanız abartının dışında onca ağırlıktan ötürü hamallık olur. Ki İstanbul gibi bir yerde trafik uğultusunun ortalaması 80 db iken kullanılacaksa böyle şeyler kullanılmalı. Ama mineral beni biliyor ya ben sevmiyorum bisiklette fazla ıvır zıvır :) En güzeli bağırmak yine.

@baymineral

Bu korna bana çok ilginç geldi. Bizim manuel pompalar ile bunun doldurulacağını sanmıyorum. Bir dolumda 30 kere basılıyorsa bu tip hava tüpleri biraz pahalı olduğu için mesela 30 EURO gibi bir fiyat olsa tek kornaya basmak 1 EURO'YA geliyor yani ortalama 1,80 YTL. :D

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
iyi işte gerekli gereksiz basmazsın; kıymetini bilirsin; daha uzun süre gider; hem de çevre minimum etkilenmiş olur. Bardağın dolu kısmı da bu. :)@soneryen

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
o havalı kornayı 2004 senesinde Behram'da görmustum. O gun bugundur aklımda. Tüpü normal ayak pompasi ile tekrar doldurulabiliyor. Süper bişi.

FB şampiyon olunca bu sene Bağdat Caddesi'nde birçok kişinin elinde o havalılardan vardı. Cidden iğrenç ötesi bir şey. Savunma amaçlı olarak da kullanılabilinir.

@baymineral

sele borusu gercekten cok sahane bır sılah ama onu sok dıyene kadar karsındakı .... :D

bir de bu spdli nsl bir sılah onu anlamadım:)

SPD ayakkabılar tabanı ve burun kısmı çok sert olan ayakkabılardır. Bunların biriyle atılacak bir tekme normal bir ayakkabıyla atılacak tekmeye pek benzemez ;)

SPD cidden güven verici bir şey. Sele borusu ama pek pratik gelmedi bana; bisikleti durdurup onu çıkartana kadar nakavt oluruz gibime geliyor. En etkilisi biber gazı kesinlikle; ama daha etkilisi de var: Elektro şok :)

@Selim Çam

evet en etkilisi o mesafenin az olmsaı gerekiyo o yuzden bıber gazı en iyisi 1 metrekare alan içine atılabiliyo bende daha 1 hafta once edindim

bide bu bibergazına polisler sorun cıkarıyo mu???tasımak yasak mı?

@mecaoz1

Biber gazı emniyet teşkilatında ve kanunlarda taşınmasında problem olmayan ürünler arasında. Güvenle taşıyabilirsiniz daha öncede çok tavsiye ediyordum en iyi seçimi yapmışsınız. İnşallah kullanma gereği duymazsınız :)

• Beğen
Tepkiler: mecaoz
Biber gazını taşıma yetkisine sahip mi herkes?

Biber gazını kullanma yetkisine sahip mi herkes?

Yasal hakkımı söz sahibi bir hukukçu arkadaş varsa forumda ondan öğrenmek istiyorum.

Valla selim bizim bi arkadaş cebinde bi biber gazı taşıyodu tinerci falan yolumu keser de sıkarım diye . İstersen sanada bi tane veririz dedi 20 liraya ben istemedim . Yani bildiğim kadarı ile bu işin kanuni bi hak durumu yok isteyen alıyo geziyo .

Tabi ben hukukçu bi değilim ama ben gaz taşırken bi polis bana sorsa niye taşıyosun .
Bende kendi can güvenliğim için taşıyorum derim.

Bide işin başka bi boyutu biber gazı ile birini öldüeyebilirsin ama bıçak ile çok rahat öldürürsün yada zarar verirsin ..

Yani bıçak taşımak yasal olupta biber gazı taşımak yasal değilse bunda bi sorun var demektir.

Bıçağın sınırı var; o da 5 cm diye biliyorum bıçak kısmı. Taşıma hakkı kullanma hakkı aynı şey değil bir de hatırlatırım; onunla yapacağın bir eylemden yine sen sorumlusun.

Bir de sana biber gazı için fazla fiyat çekilmiş; İstanbul'da 6 YTL :)

Geri