Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

115 desibellik bisiklet kornası

Scudo
Evet İstanbul'da 5-6 YTL. gibi hemde en iyisindin. Selimcim benim bildiğim Biber gazı taşımanın hiçbir sakıncası yok. Tabi bende hukukçu değilim ama bir kaç kere daha konusu olmuştu. Bayanlar genelde çantasında taşıyorlar, ben arabada kapıların gözü varya benim taraftaki gözde duruyor, bisiklet sürerkende yanıma alıyorum. Ama net bir cevabı hukukçu birisinden almakta fayda var ama ben net cevabı alana kadar taşımaya devam :)

Aynen öyle..

Biz geçen bir ortamda denemek için tek "fıs" sıktık. Genişçe de bir salon olmasına rağmen camları açtıksa da yarım saat filan geçmedi etkisi. Solunum yollarını direk etkiliyor. Bir de onu kurbanın yüzüne sıktığınızı bir düşünürseniz; ben düşünemiyorum. Öldürücü bile olabilir; ferdi olarak kullanmama taraftarıyım.

@Selim Çam

Bir magandanın önünü kesmesi durumunda söz konusu kendi canın olunca kullanmakta tereddüt edeceğini sanmıyorum ;) Adam eğer Şanlı Urfa Yada Gazi Antepliyse iş değişebilir tabi.. Oradaki bazı insanlar çerez yer gibi acı biber yiyorlar.

bence yasal olması gerekiyor sonuçta eczanelerde bile satılıyor biber gazları

Ya bu biber gazı köpekler işe yarayabilirmi acaba . daha önce denemiş olup ta köpeği etkisiz hale getirebiliyosa bisiklette çok işe yarar . özelikle köy yoolarında .

@nikanam

Bazı MP3 Çalarlarda Ses 90 ds le sınırlandırılmıştır diyo :D
Yani son ses açtığımız zaman 90 ds ile dünyadan irtibatın kopuyor :D
Heralde bu kornada eğer bahsedildiği Desibel değerindeyse eğer kornayı çalanda/çalınan yayada kısa süreli horon tepebilirler :)

@soneryen

Geçen aylarda bende biber gazı almaya gittim..Sevdiğimle birlikde sürekli bisikletle geziyoruz ve haliyle manda,Ayı yavrusu veya Ayı çok çıkıyor..Neyse bayağı bir arştırdım fiyatları heryerde değişiyor?!?

Kimi yerde 5ytl iken diğerinde 25 ytl...Sonra bir sokak satıcısında Muşta gördüm :D
Dayanamadım muşta aldım :D
Selenin içinde yeri var :D
Çok çabuk elime geçiyor :D
Kullanmaya gerek yok gibi...Görüntü olarak caydırıyor ( Test edilmiştir)

Çok absürd bir durum olmadıkça kullanmam..Ama sele borusundan daha az zarar veriyor :)

Hem de nasıl! Esas onlarda işe yarar çünkü köpeklerin koku alma özellikleri insanlardan çok daha fazla. Bir köpeğe yapılırsa bu hiç hoş bir sonuş doğurmaz; söyliyim.@Ontario

@jimi1984

musta tasımayı yasak die solediler bana

biber gazını satın aldıgım yerdeki adam mustaları ve elektro sokları gosterdi (beni biraz psikopat sandi heralde:rolleyes: )ozelliklerini solerkende tasıması yasak dedi ama biber gazı içindeyasası daha onay gormedi dedi ama yasa olayı biraz atış gibime geldi o yuzden sordum;)

musta yinede aklında bulunsun polis vs yanında ortaya cıkarma

25 YTLLik muştadan bile pek bir şey beklemeyin; özel imal edilmesi gereken bir sıradışı silah. Zira parmaklarınızı kırabilirsiniz.

Ayrıca muşta almak ya da satmak yasalarımız gereği suç. Ben arkadaşa saklaması yerine; onu imha etmesini öneriyorum.

@baymineral

Muşta: bir elin parmakları yardımıyla kavranabilmesi amacıyla; baş parmak hariç diğer her bir parmak için ayrı veya dört parmak da birlikte içinden geçebilecek şekilde özel olarak açılmış delikleri bulunan, dış yüzeyi düz veya çıkıntılı (sivri) olabilen bir alettir.

http://www.kpl.gov.tr/image/musta.jpg

http://images.gittigidiyor.com/540/5405793_0.jpg

YASAK ATEŞSİZ SİLAHLAR
(13.06.2002)
6136 sayılı kanun; kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç,kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletleri yasaklamıştır.

Selim sende kendi muştanın resmini mi çektin sende mi muşta taşıyorsun. :D :D :D

Günaydın Soner.. Güven sorunu yaşamadığım için benim işim olmaz. Gücüme ve tekniğime de güveniyorum; anlıyacağın özgüvenim de tam.

Fotoğraflar googling çalışması sonucunda konulmuştur.

@soneryen

bende onun havalısı var oda dehşet bişey minibüslerin havalı kornaları gibi sesi çıkıyo

şehir içi gürültünün 80 dB olması 115 dB ihtiyacını getirmiyor. çünkü dB ölçümü doğrusal değil logaritmiktir. yani 10dB'in iki katı 20 dB olmaz. 115 dB gerçekten korkunç bir ses. 100 m uzaklıktan bir jet motoru sesine denk geliyor ki jet motorları gürültülü şeylerdir : ) kısa süreli duyumda 120 dB civarı seslerin hasar yarattığını ve 130 dB in üstünün insanlar için tahammül sınırı olduğunu düşünürsek çok ciddi bir ses olduğu daha iyi anlaşılır sanırım.
ama evet yolda dikilen yayalara müstahak olduğunu düşünüyorum. bu arada köpeklerle sık sık sorun yaşayan üyeler alabilir gerçekten çünkü böyle bi ses kaynağını bir köpeğe doğrultursanız köpek bir anda çitaya dönüşebilir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Özkara
Kornadan bir adet sipariş verdim bakalım, 7 ile 20 gün içerisinde elinizde olur diyor.Normalde yurt dışı siparişlerim vardır (oyun ve ps3 ile alakalı) normal siparişler play-asia dan 10 gün içerisinde geliyor, bu ürününde 10 gün gibi bir sürede geleceğiniz tahmin ediyorum.

Geri