Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

120 kg ve kuvvetsiz/kondisyonsuz biri için yol bisikleti almak hata mıdır?

Kas harcayacak kadar performanslı kullanmıyorum ben. Ulaşım için kullanıyorum.

Scudo
15-20 ağustos tarihleri arası antalya-fethiye turu yaptık. Hatta forumda paylaştım. Arkadaşımızın biri dediğiniz gibi 120 kg civarı. Önceki bisikleti Salc. İst. idi. Onu sattı. Ve yol bisikletini aldığından beri 50 km dahi denyemeden tura katıldı. Bizim ile beraber her yokuşu çıktı diyebilirim. 2'li aynakol küçük 33 diş ve rublenin en büyüğü sanırım 25-26 gibiydi. Yola çıkarken çok düşünmüştü. benim bisiklet 3'lü aynakol en küçük 30 diş, ruble en büyük 25 diş... Ancak bütün kış-bahar arası belkide 1000 km yolumuz olmuştu. Biraz bacakları hazırdı...Zamanla herkes için sorun olmaz diyorum ben.Alışmak lazım sadece.

Bende 115 kg yum kendi bisikletim acayip yormakta
bisikletim: 29 inch 17 kg civarında önden amaortisörlü ve kitlenmiyorda
yokuşlarda acayip yoruluyorum
ama 10 gün önce antalyada tatildeydim ve 2 gün bisiklet kiraladım
kiraladığım bisiklet öyle pekte hafif değildi ama tahminen 14kg civarındaydı, şehir bisikleti idi ; lasitkleri ince ve sabit maşaydı
ve bu bisiklet yormadı meğer bu güne kadar amelelik yapıyormusum
beni en cok yoran amaortisör ve kalın lastikler birde galiba göbekler rijit değil
malesef bisikletimi pek araştıramadan almıştım seneye yeni modeller çıkınca mantıklı bir seçim yapıp yeni bisiklet alacağım

birde son olarak madem yol bisikleti alacaksınız endurance bisikletlerini araştırın derim
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=130829

yol bisikletinde önemli olan jantlar seni kaldırabilen jant alırsan rahat edersin kadrolar zaten yeterince sağlam :)

kondisyonun zayıf ise ve bisiklet almak istiyorsan yol bisikeltinden şaşma.
asla yanılıp şehir bisikleti veya MTB alayım falan deme.
kalın lastikli bisikletler yol almak için çok daha fazla efor sarfettirir. buda nabzının çok fazla yükselmesine sebep olabilir.
3 dakikada 180 nabıza ulaşıyorum diyorsun. kalın lastikli bir bisiklete yol aldırmak içinde aynı durumu yaşarsın.
o yüzden ince teker bir yol-endurance tarzı bisiklet veya yol-fitness tarzı bir bisiklet senin için ideal olur.
.
ve bir nabız saati veya nabız monitörü edinmende fayda var.
dakikada 145 nabıza kadar idela yağ yakımı olur. bu nabız değerini aşmamaya çalış.
bunun üzeri aerobic, anaerobic bölgeler diye geçer ki; senin şu anda bu nabız bölgelerini kullanmaya pek ihtiyacın olmaz.

Yol bisikleti kullanmanızda bir mahsur yok... Yüksek kadans yaptığını sürece rahat edersiniz, ayrıca 3 lü aynakol almanızda yarar var... Nabız saarinizide unutmayın...

Arkadaşlar daha tecrübeli mutlaka ama benim önerim ilk önce doktor kontrolüne gidip tıbbi açıdan dikkat etmeniz gerekenlere ve vücudunuz hakkında detaylı bir ön bilgiye ulaşın. Sonrasında sizi kesinlikle yormayacak bir tempoda kullanmaya başlayın. Zaman içinde size yetmediğini düşündüğünüz durumlarda temponuz ve bisikletinizde gerekli düzenlemeleri yaparsınız rahatlıkla.Gözünüz korkmasın insan vücudu kendi hissettiğinden daha dayanıklı oluyor ama tedbiri elden bırakmamak lazım. Bu nedenle nabız saati edinmeniz faydalı olacaktır.

@Harun Salcı

Vücut önce yağları enerji olarak kullanır. Yağlı bir vücutta kastan kaybetmezsin. Kas zor kazanılır zor kaybedilir. Yağ kolay kazanıp kolay kaybedilir.

Geri