Scudo Sports

125 kg biri olarak Bisiklet seçimi

yaboga

Daimi Üye
Tepki
336
İsim
Ergün Altmış
Bisiklet
Carraro
Öncelikle merhabalar
Adım Ergün
yaşım 33 128 kg 1,80 boyundayım bisiklet kullanmak istiyorum 900 - 1000 TL ye kadar bütçem var. bisikleti daha çok şehir ve asfalt yollarda kullanacağım belki çok nadiren köyde oda mıcır denilen stabilize yok var ne bisiklet seçiminde yardımlarınızı bekliyorum.

1 haftadır forum da baya faydalı konular okudum şimdiye kadar kullanmadığım hataymış çok durağan çalışıyorum muhasebeciyim hareket katmak istiyorum.

şimdiden teşekkürler.

Scudo
Merida crosway serisine bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
hemen bakıcam markaları donanımları tanımadığımdan sürekli üzerinde olan ve bilenlerden yardım almak daha manıtklı geldi bide ağırım tartarmı çekermi sorusu çok kafamı karıştırıyor. düzenli kullanım planlıyorum haftalık bi plan çerçevesinde sürekli kullanım planım var belki zamanla işe gidip gelmeyi de düşünücem.

Ben de 120 kiloyum salcano city fun 60 ile başladım. Şu an Trek fx 7.4 kullanıyorum.
Sizin en büyük probleminiz yokuş çıkmak olacak. O nedenle ya sabit maşalı bir model seçin veya kitlenebilir maşalı olsun. Şehir bisikletini tercih edin. Jant büyük olursa yokuş çıkışı kolaylaşır diye biliyorum. Ayrıca birde aynakol oranı var ama onu ben tam bilmiyorum kabaca çok vitesli bisikletler ile yokuşta daha rahat çıkarsınız bu dediğim tam net doğru değil ama dediğim gibi o oranlara göre hesaplanıyor. Son olarak alacağınız ürünün kadrosu sağlam olmalı iki gün sonra yarı yolda bırakmasın sizi.

çok teşekkürler yorumlarınız için o bütçeye dediğiniz tarzda bisiklet bulmak mümkün mü

küçük dişlilere sahip aynakol
ve büyük dişlilere sahip ruble
sabit maşalı bir bisiklet seçerseniz yokuslarda daha rahat edersiniz
bende kiloluyum biz kilolular yokus çıkarken baya bir zorlanırız bunun içinde yukarıdaki özelliklerde bisiklet seçerseniz daha rahat edersiniz

• Beğen
Tepkiler: gok ve OnurA
Model tam veremeyeceğim ikinci el tercih edebilirsiniz. Salcano city fun 70 var 700 tl civarı 600 e falan alırsınız. Ama benim önerdiğim biraz daha üst seviye idi tabiki.

Geçen sene 1000 TL civarında alınabilecek sabit maşalı şehir tur hibritleri arasında en öne çıkan modeller Sedona 310 ve Mosso 771 DMV idi. 2015 serilerde Sedona model kodunu 410 olarak değiştirdi. Mosso ise büyük bir "stratejik zeka" örneği sergileyip 771 serisini kaldırdı. Sedona 310 halen bulunabiliyor, 771 DMV için ise çok şanslı olmak gerekir.

100 kilo iken salcano astro kullandım fiyat olarak da uygun sağlamlık olarak da iyidir. Bakmanı öneririm

çok teşekkürler hepsini bot aldım ve inşallah yarın bisikletçi bisikletçi gezip yarın bir tane edinebilirim.

mosso bumu

(link)

@yaboga Evet bahsi geçen 771 DMV bu bisiklet. Pazarlıkla 900 TL civarına alınabiliyor(du). Stokları çok önceden beri tükenmiş olduğu için bulabileceğinizi pek sanmıyorum, lakin olur da denk gelirseniz kendinize uygun kadro boyu olmasına dikkat edin. 1.80 boy için 51 cm kadro boyu çoğu durumda uygundur.

çok sağolun inşallah bulurum.

Alt sevıye bır bisikletle başlayıp , fazlalık kılolarınızdan kurtulunca daha ıyı bır bisiklet tercıh etmenız ,cok daha ıyı olur kanaatındeyım.En azından bisiklet sizi değil, siz bisikleti seçmiş olursunuz :) Bisikletin dışında da beslenme en önemli faktorlerden olsa gerek. Biraz gayretle yaza kadar ,eger duzenlı olarak bisiklete binersenız hayal edemeyecegınınz kılolara dusecegınızı dusunuyorum. Şimdiden kolay gelsın .Bisikletlı yasama hosgeldınız :)

Benım tavsıyem lınkını verdıgım bisikleti almanız yonunde .Celık kadrosu vs.yanında kadrosu omur boyu garantılı .En azından kırılsa ne yapacagım derdınız olmaz. Fırma da musterı memnunıyetıne onem veren bır fırma. İdeal kılonuza yaklasana kadar bu bisikletı kullanın derım. Artan butcenız ıle de kaskınızı vs. gereklı ekıpmanlarınızı temın edersınız.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@Ebubekir

Bu da bir seçenek tabi. Ancak sürüş yapılacak güzergahta yokuş çoğunluktaysa çelik kadro ve kalın lastiklerin zorlayabileceğini düşünüyorum. Ayrıca daha sonra yeni bir bisiklet almak, bu bisiklete verilen paranın kaybı demek olacaktır. Almışken bir defa alıp iyi bir bisiklete uzun süre binmek istenirse Sedona veya Mosso, başlangıcı alt seviye bir bisiklet ile yapıp sonradan değiştirme düşüncesi varsa RR300 düşünülebilir. Artı olarak forumdan Atilla Bey'in gayet temiz bisikleti şu anda satışta. Mtb tercih edilecekse daha uygun bir seçenek gibi.

(link)

@Sadettin Z. Müsaadenızle bırkac bilgilendırme yapacagım :)

Linkini verdıgınız bisikletin pedalsız agırlıgı kendı sıtesınde XS bedende 14,07 olarak gecmektedır.
Rockrıder 300 un pedalsız agırlıgı ıse 14,450 olarak gecmektedır.

Gereksız agırlık yapmaması adına sabıt masalı bır bisiklet onerdım. Ikı bısıkletın de arasındakı gram farkı bellı ıken fıyat farkı 460 liradır.Uzerındekı vıtes sıstemı tabıı kı de fıyatına goredır.Fakat duzenlı bakımla ıkı bisiklet de sorunsuz kullanılabılır.

Konu sahıbı arkadasa bu bisikletı onerme sebebıme gelırsem, kendısını toparlama adınadır. Bisikletı degıstırmesı bence para kayıbı degıldır.Bisikletını ulasım da kullandıgı surece zaten gereken karı yapıcaktır.En onemlısı ''kendısını zınde ve saglıklı hissedecektır''.Bundan daha guzel kazanc olabılır mı?
Ek olarak yol lastıgı ıle de cok ta guzel kullanabılır.Ideal kılosuna da gelınce dıledıgı bisikletı alır.Umarım yanlıs anlasılmamısımdır.Vesselam

@Ebubekir Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Düz maşa bir bisiklet elbette ağırlık ve yokuş performansı olarak amortisörlü bir modelden çok daha iyidir. Düşük bütçeli bir modelle başlangıç yapmak, ardından daha üst düzeye geçmek ya da başlangıçta iyi bir bisiklet almak tamamen bir tercih konusu. Bu durumda zaten uygun fiyata alınan giriş seviye bisikleti kullandığınıza saymak mantıklıdır, ancak biraz daha üst seviye bir bisikleti daha uzun dönem kullanıp sonunda bir miktar aşağıya satarak yol bisikleti gibi sınıf değişikliğine gitmek de bir tercih olabilir.
Benim bisiklete tekrar ilgi duyduğumda sıralamam da şu şekilde olmuştu : Salcano City Fun 70 -> Sedona City Line 301 -> Merida Crossway 300 -> Salcano CYC 02. Evet döndük dolaştık geldik Salcano'ya :)

merhaba

ben 130 kg iken sedona 720 aldım. şu an 90 kgyim hala kullanıyorum. hiçbir sorun yaşamadım bisikletimle ilgili. bir 5-6 kg daha verip yol bisikletine geçmek istiyorum. düzgün bir diyet programı ve bisikletle çok rahat kurtulabilirsin bu kilolardan.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
herkese yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim bulunduğum bölgedeki tüm bisikletçileri gezdim ilçedeyim hatta ilede bi kaç bisikletçiyi gezdim. ve yakınımda olması garanti ve servis konusunda da sıkıntı olmaması açısında bianchi tdl 1300 bisikleti mi ölçülerime uygun olarak 900 TL ye ve bi kaç hediyesi ile aldım yerdımlarınız için çok teşekkürler en kısa sürede resimleri paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@yaboga

Hayırlı olsun, kazasız ve keyifle bolca pedallayın. Eğer edinmediyseniz acilen bir kask ve eldiven alın. Bunun dışında lazım olacak diğer malzemeler ile ilgili forumda epeyce bilgi mevcut.

eldiven edineceğim ama kaskı hediye ettiler ne kadar kaliteli o kısım biraz tartışılır geldi tabi :D

Geri