Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1250-1500 Arası Hybrit Bike tavsiyesi(Ya da yol bisikleti kararsızım)

emre0x5d

Forum Demirbaşı
Tepki
240
Max 1500 e çıkabiliyorum, aradığım özellikler:

-Sabit Maşa
-Yol temelli, rahatlatılmış geometri : en az 70 mm BB Drop, 160 mm Head tube
-700c teker
-Max ağırlık 11 KG
-700x32 lastiğe izin vermeli. Hiç olmadı 700x28'e de razıyım.

Aslında ilk olarak cyclocross bisikletlere bakıyordum çünkü hem yol bisikletinin hızı var hem de daha kalın lastikler takılabiliyor, disk fren seçenekleri var ve en önemlisi geometrisi daha rahat. Ne yazık ki fiyatları çok yüksek, bu yüzden başka alternatiflere yöneldim.

Şehir tur bisikletlerine baktım ama hepsinde amartisörlü maşa var ve dağ bisikleti geometrisinden türetilmişler. Direk elendi bunlar. Carraro sportive serisi, Kron vs...

Sedona'nın 610 u kafamı çeliyor ama lastikleri çok ince. 700x28 takılabilir mi acaba buna?

Sedona 320 çok hoşuma gitti, zaten bu özelliklere uyan bir tek bisiklet olarak onu bulabildim. 1350 lira'ya nasıl sizce bu bisiklet? Bu fiyata iyi bir bisiklet derseniz içime sine sine alırım fazla kafayı yormadan.
(link)

Sizin tavsiyeliriniz de olursa çok iyi olur, ben fazla bulamadım. Kısaca akıcı, ama biraz da rahat bir bisiklet arıyorum. Yol gidonu olabilir, alışırım er geç nasılsa.

Scudo
Corratec in cross-base modellerine bakabilirsiniz..

Hızlı cevaplar için teşekkürler.

merida speedster, fiyatına göre donanım olarak zayıf gibi geldi.

Carraro Sportive 330 modelini buldum bu da donanım olarak baya yüksek geldi fiyatına göre, doğru mudur? 1600'e buldum erdoğanlar'da. ama geometri bilgisini bulamadım, BB Drop 65 mm den fazlaysa elenecek bu da.

Konuyu takip ediyorum, şuanda birebir aynı amaç için bisikletlere bakınıyoruz. Fakat ben ön amortisor olmasını isterim, dağa taşa girebileceğim için.

Focuslara baktınız mı ?

(link)

ilginiz için teşekkürler. dediğim gibi mtb temelli değil de road temelli bir hybrit arayışı içindeyim. ciddi ciddi road almayı bile düşündüm uzun süre. yani hafif ve hızlı olması gerek bisikletin. amortisörü olanlara hiç bakmadım.

Seçenekleri ikiye indirdim, arada fiyat olarak çok fark olmamasına rağmen carraro 330'de deore shadow arka ve slx ön vites var. kollar da deore. fren olarak ise kendini kanıtlamış BR M395 var. sedona nın 24 lük sram sistemine göre, ki yeni bir sistem olduğu için hakkında bilgi yok ve aynısı avid db1 frenler için de geçerli, çok daha gelişmiş bir sistem. bir kere 30 luk yani. Donanımından dolayı carraro 330 çok cazip geliyor.

Sedona 320 : Sram VIA 24 lük sistem, Avid DB1 hydrolik fren. SCHWALBE ROAD PLUS 700X35, sedona sele(tek tük şikayet var bu seleden)
Carraro Sportive 330 : Deore 30 luk sistem, arka deore shadow, ön SLX. SCHWALBE KOJAK 700x35C, selle royal shadow sele.

şu an carraro sportive 330 öne çıkıyor. fiyat farkına değer gibi geliyor bana ama sizlerden biraz yorum olursa çok iyi olur son tercihi yapmadan önce.

@Mustafa Kocabaş

Aslına bakarsanız ben de MTB alacaktım, sonradan cyclocross araştırdım aşırı pahalıydı şimdilerde ghost 5100, focus lost lagoon gibi türlere bakıyorum. Sizin baktığınız carraro'nun donanımı süper fakat ön amortisor olmaması beni biraz çekinceye sokmuştu. Açıkcası düz yolda hız yapıp dağda taşta da atlamak isteyen biriyim.

Sportive 330 kaç kg biliyor musunuz ?

@Mustafa Kocabaş

Şuan aklıma girdi, ciddi manada sportive 330 düşünüyorum ama hiç kullanan biri var mı bulamadım.

Kardeşim sedona 320 sabit maşalı bende baktım ama sedona 325 kilitlenebilir maşası var

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben Sportive 330 kullanan bir kaç kişi gördüm tam uzun yol bisikleti ve oldukça rahatmış.

Geri