Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

140mm Rotor Fiyatları

Defcoon

Üye
Tepki
46
İsim
Nazım
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Cyclocross
Herkese merhabalar kullandığım bisikletin rotorları 140mm den 160mm ye yükseltilmiş fakat yükseltme yaparken arka fren kaliperini de yükseltmek için birçok parça kullanılmış farklı farklı bunun kadroyu zorlayacağını düşünüyorum 140mm centerlock rotor almak istiyorum fakat 350 400 liradan başlıyor bu fiyatların özel bir sebebi var mı ya da daha uyguna alabileceğim bir yer biliyor musunuz yardımcı olursanız ve beni bilgilendirirseniz sevinirim

Scudo
@Defcoon

Rotorun markasına, teknolojisine göre fiyatları değişebilir. 140mm piyasada az , olanlar da üst seviye galiba. Fiyatları da döviz endeksli. Üstelik pandemi nedeniyle yedek parçaların fiyatları talep artışı ve arz sıkıntısı nedeniyle çok arttı. Şurada biraz daha uygun buldum, belki derin bir araştırmayla daha uyguna da bulunabilir;

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Defcoon
@Aybek Cihan yanıtınız ve bıraktığınız link için çok teşekkür ederim sanırım tercihim bu rotordan yana olacak daha iyi bir alternatif göremiyorum

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@Aybek Cihan Konu hakkında bilgili olduğunuzu düşünerek bir soru sormak istiyorum. Benim bisikletimde 160mm disk var bende 180mm disk takmak istiyorum, centerlock mu 6 vidalı mı olduğunu bisikletimin diskine bakarak anlamam mümkün müdür ? Nasıl anlayabilirim ?
@Aybek Cihan Konu hakkında bilgili olduğunuzu düşünerek bir soru sormak istiyorum. Benim bisikletimde 160mm disk var bende 180mm disk takmak istiyorum, centerlock mu 6 vidalı mı olduğunu bisikletimin diskine bakarak anlamam mümkün müdür ? Nasıl anlayabilirim ?
Tamamdır internetten teknik özelliklerden diskimi buldum CenterLock diskmiş. O zaman 180mm de CenterLock olacak. Yine de teşekkürler...

İyi günler. 105 hidrolik diskli bisikletimde tektro 140 mm centerlock rotorlar var. Bugün bisikletçim rotorların kalınlığının 1.5 mm den az olduğunu ve bunun sorun çıkaracağını söyledi. Fiyatlara baktım ve şok oldum. Sadece shimano var nerdeyse, hiç alternatif ürün yok uygun fiyatlı.aklıma şu fikir geldi. 160mm centerlocklu bir disk alıp (yaklaşık 400tl) 160 mm kaliper aparatı alıp taksam ne gibi bir zararı olur ki? Hatta frenleme performansı artmaz mı

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
İyi günler. 105 hidrolik diskli bisikletimde tektro 140 mm centerlock rotorlar var. Bugün bisikletçim rotorların kalınlığının 1.5 mm den az olduğunu ve bunun sorun çıkaracağını söyledi. Fiyatlara baktım ve şok oldum. Sadece shimano var nerdeyse, hiç alternatif ürün yok uygun fiyatlı.aklıma şu fikir geldi. 160mm centerlocklu bir disk alıp (yaklaşık 400tl) 160 mm kaliper aparatı alıp taksam ne gibi bir zararı olur ki? Hatta frenleme performansı artmaz mı
Adaptörü alırsanız 160 olur tabi. Disk çapı büyüdükçe fren performansı artar, ped ömrü de uzar daha az ısındığı için

• Beğen
Tepkiler: P1n0ky0
Adaptör de 140 tl lik fiyata sahip , 290 tl ye de shimano disk buldum. Sizce aşırı bi ağırlık farkı olu mu 140 ve 160 aradında ?
Adaptörü alırsanız 160 olur tabi. Disk çapı büyüdükçe fren performansı artar, ped ömrü de uzar daha az ısındığı için

• Beğen
Tepkiler: P1n0ky0
O fark ihmal edilebilir bence
Bence de disk incecik şey zaten adaptörde en fazla 40 50 gram ekler. Teşekkür ederim fikrimi sağlamlaştırmış oldum büyük ihtimal böyle yapacam.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Bence de disk incecik şey zaten adaptörde en fazla 40 50 gram ekler. Teşekkür ederim fikrimi sağlamlaştırmış oldum büyük ihtimal böyle yapacam.
Yeni ultegra 140mm disklerden 160mm duraace disklere gectim. Daha iyi tutacak diye bir beklentiyle 160mm ye gecmenize gerek yok. Arada fazla bir fark yok. Ama buyuk diskler daha heybetli duruyor ve daha sessiz calisiyorlar nedense.

Yeni ultegra 140mm disklerden 160mm duraace disklere gectim. Daha iyi tutacak diye bir beklentiyle 160mm ye gecmenize gerek yok. Arada fazla bir fark yok. Ama buyuk diskler daha heybetli duruyor ve daha sessiz calisiyorlar nedense.
Doğrudur benim amacım zaten ekonomik olarak kârda çıkmak. Peki yol bisikeltlerinde arkaya 160mm takılabiliyor mu ?

Doğrudur benim amacım zaten ekonomik olarak kârda çıkmak. Peki yol bisikeltlerinde arkaya 160mm takılabiliyor mu ?
Evet takılabiliyor. Bağlantı tipini kontrol edip adaptör almanız gerekir. Yol ise muhtemelen flat mounttur.

Takilabilir adaptor gerekli. Ondeki diskinde adaptoru genelde 140mm 160mm uyumlu oluyor. Ters cevirip montaj yapinca 160mm uyumlu oluyor.

140mm fren performansı haliyle daha düşük. Bende bir metrea setli carraro var, fırsatını bulur bulmaz 160mm ye geçmeyi düşünüyorum. Umarım kadro buna izin verir.

Yakın zamanda bende rotorları değiştirdim. Benimde rotorları 140 mm den 160 mm çıkarmak gibi bir fikrim vardı. Fakat büyük rotor daha fazla esneme yapıyor denildiğinden vazgeçtim.

Ön 160 arka 140 iyidir. Daha dengeli oluyor. İkisi de aynı olduğunda hem ön rotor hem de ön balata daha hızlı tükeniyor. Adaptör yapısından dolayı masrafı da yok, ters çevir tak.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
1000121458.jpg
Sizce buna hangi tip adaptör olur 160mm için? Flat mounth uygun mudur

Geri