Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

15-20TL'ye zincir yağı önerisi

20 TL lik Shimano 4 mevsim kullaniyorum. Gayet yeterli

Scudo
Loctite 8104 silikon gres kullanıyorum 1 senedir yaklaşık 2000 km yol yaptım sıfır sorun, waxlaşma akma vs olmuyor tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Hamid Asım
Ne kullanırsanız kullanın, yeniden yağlama yapmadan önce, önceki kalıntıları temizlerseniz (gazyağı ve eski diş fırçası ile) çok daha iyi bir sonuç alırsınız. Söylenen çoğu şey doğru markalı yağlar ile 2TL lik yağlar arasındaki fark bunların mum gibi yapışması ve sıvı halde kalmadıkları için sağı solu fazla kirletmemesi. Sonuçta hepsi zamanla tozu biriktirir. Konunun uzmanı değilim, makine mühendisi ya da bsiikletçi e değilim dandik yağlarla da yağladığım oldu kaliteli yağlarla da. Şimdiye kadar dişlim kırılmadı bu kırılma meselesi bence vitesleri yanlış kulanmanızdan kaynaklanıyor olmalı.
Pedala yüklendiğiniz zaman vites değiştiriyor olabilirsiniz, dişliye ve zincire binen yük zinciri de kırabilir. 20li yaşlardayken ben bu hatam yüüznden bir kaç kez zinciri kırmış ve karşıya geçerken caddenin ortasına yatmıştım 2 kez.
kasktı tayt tı zincirdi kaliteli olmalı ama
Kapitalizme fazka takılmamak lazım

• Beğen
Tepkiler: dgntkn
Ghost servisindeki usta 10 numara diferansiyel yağı tavsiye etti.Vürth kullandım ancak vites geçişlerinde problem yaşadım,ayrıca zincir sesi artmaya başlamıştı, usta kendi yöntemiyle çözdü.

Castrol magnatec kullaniyorum
5w30 full sentetik

Ancak her 100-150 km de bir zinciri komple sokup rubleyide sentetik tinerle temizleyip sonra da yag-coz ile yikayip kurutup yeniden yagliyorum

Not1: yarisci degilim ama iyi binerim
Not2:zincir ruble attiricilar hicbirzaman ayarsizlik yapmadi bozulmadi eskimedi
Not3:bu islemler 1 saat suruyor ama cok zevk veriyor bana
Not4:kapali alanda yapmayin

@hakan torun
Bu yağ zincir yağı değil bildiğiniz motor yağı zinciri leş gibi yapıyor 1 kere kullandım dahada kullanmam ve tavsiye etmem.

@Ertan M. Evet o yuzden sık sık temizlik yapiyorum
Sentetik motor yaglari zinciri en iyi koruyan yaglardir
Tek eksisi cok hizli kirlenirler

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
zefal yada shimano alıcan. piyasa da başka ürün yok zaten o fiyata. bende zefal var memnunum ucuzundan al o kadarda dert etme

konuyu hortlatayım :hihi: sıvı gres yağ için ne düşünüyorsunuz ?

@dgntkn

Kuru havada kullanmıştım sadece bir turda aşırı toz toplamıştı. Daha da kullanmadım. Yazın Zefal ya da Shimanonun DRY LUBE olanlarını kullanıyorum.

• Beğen
@emrehan. tur derken hocam ? 40-50-100-500-1000 km ? :ssrtcbya: nasıl bir turdu mtb ile dağ bayır mı yol bisikletimi şehir içi kullanım mı? :kötü:

@dgntkn 100 km civarı dağ taş, toz toprak içinde bu şekilde oldu.

• Beğen
Ben bugün sanayiden aldım 400 ml sprey gres 12 tl, 5 tl balata temizleyici. Gayet iyi oldu. Dry lube denen gresler gibi kuru değil, makine yağı gibi cıvık değil, ikisinin ortası. Decathlondan aldığım ile aynı özellikte ama 1/3 fiyatına. Tavsiye ederim

Motosikletim için kullandığım Motul Chain Lube C2 Road Zincir yağım var bunu kullansam olur mu ? 400 ml 45 tl ye aldım.

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Sezer
Sıvı gres eğerki sıçrama yapmayacak özellikteyse tavsiye ederim. Testi çok kolay alacağınız spreyi parmağınıza az birşey sıkın ve iki parmağınızın arasında açıp kapatın (sağ baş ve sağ işaret parmağı gibi) eğerki sakız gibi uzama yaparsa 2-4 cm. Aralığında sprey sıçratma özelliği olmayan, tutuculuğu fazla olan bir spreydir. Kullanabilirsiniz.
Bu arada bunu yazarken şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Aerosol ürünler üreten bir firmanın ege akdeniz bölge temsilcisiyim. Kafadan atma vurgulamalar ile değil, kullandığım ve sattığım ürünler ile alakalı yorum yapıyorum.
Yani kısacası para dan daha ziyade, ürünün yapışma özelliğidir bu durumda ön planda olan.

Geri