Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

15 km'den sonra el uyuşması

muzaffer KOCABAŞ

Forum Demirbaşı
Tepki
333
Kadro boyum tam bana göre , bisiklet tamircim'le hesapladık. acaba uyuşma nedendir? Bilgisi olan arkadaslar varmıdır..

Scudo
https://i.hizliresim.com/b4dDAZ.jpg

Eksiksiz Ekipman kullanıyorum , Doktor'a gittim bir sorunun yok dedi. Uyuşmanın nerden kaynaklandığını Bulamıyorum. :(

el sürekli aynı yerde sabit durduğu için olabilir benimde bi süre sonra karıncalanmaya başlıyor

• Beğen
Tepkiler: muzaffer KOCABAŞ
@Muzaffer K.
:) doktor ilginçmiş ...emg çektirmeli bir fizik tedavici ile görüşmelisin..
(link)

@Muzaffer K.

Bisiklete ilk başladığımda benim de elimde uyuşma oluyordu. Daha sonra alışınca geçti. Senin ne zaman başladığını bilmiyorum fakat eğer sende yeni başladıysan daha sonra düzelecektir.. Tabi ben kendimden pay biçerek yorum yaptım.

Gidonunuzu biraz alçaltın, yükseltin, açısı ile oynayın, gidon boğazınızı ters çevirin, spacer'ları alta alın, olmadı yarısını alta yarısını üste alın, daha uzun/kısa gidon boğazı vs deneyin. Genelde bu tip uyuşmalar gidon kısmındaki ayarsızlıklardan oluyor ve uygun pozisyonu bulunca düzeliyor.

Bende de oluyordu hemde sadece sağ elimde solda olmuyordu :) sonra biraz daha gevşek tutmaya başladım daha iyileşme oldu.

Arkadaşlar Hepinizin Yorumları İçin Teşekkür Ederim .. 1.5 Senedir Devamlı Kullanıyorum İşe bike İle Gidiyorum. Gidon'u Elimden Hiç bırakmam , Fazla Sıkı Tutmam, Fakat Ellerime Fazla Yük Biniyor Olabilir ? Peki Daha Kısa Gidon Boğazı Alsam Elime Binen Yük Azalırmı? Yada Ele Binen Yük'ü Nasıl Azaltabilirim??

@Muzaffer K.

Bizimki hep yorum ve tahminden ibaret. Decathlon'dabn linkteki ürünü almıştım. Çokta memnunum. Bu ve buna benzer elcikleri dene istersen. Belki faydası olur.
(link)

Düzgün dizilmiş parke taşlı yollarda giderken bazen üst kol kısımlarıma doğru bi rahatlama-uyuşma hissi oluşuyor bende de ama sorun teşkil edecek kadar değil, aksine iyi geliyor. O tarz bi şey mi acaba sizinki de? Yani sürdüğünüz zemine bağlı olabilir diyeceğim ama fark ederdiniz muhtemelen öyle olsa...

bKaan Fizik Tedavi'ye Gittim emg Çekildi Sorunumun Nerden Kaynaklandığını Bulamadılar..

bisikletin yandan çekilmiş fotoğrafını koy bide biz bakalım ona göre tahmin edelim. sele çok geridedir. ondanda olabilir.

bahsedilen sıkışma gidonu tutan ellerinizde olmayabilir..sinir sıkışmalarınız dirsekler ve bileklerde de olabilir ama uyuşma parmak uçlarında oluşabilir..zaten tüm bu yorumlar da bu yüzden ...yani gidonu süngerle de kaplasanız netice yine değişmeyebilir..bike fit bu nedenle çok önemli ama bence bu kıdar kısa mesafede parmak uyuşuyorsa sorun dirseklerde olabilir..yukarıda da yazdım ,elbette sonucu emg ile biraz çarpılmakta görebilirsiniz.. :)

@Muzaffer K.
pardon şimdi gördüm bunu.. başka bir hekime görün..emg neticen de yanında olsun..geçmiş olsun..bisiklet sevdalısı için zor bir durum

• Beğen
Tepkiler: muzaffer KOCABAŞ
merhaba, benim şu an bisikletim yok (çalındı) ama kullanırken bende de oluyordu, tahminim bendekinin sebebi kolarımın gövdeme göre biraz kısa oluşu ve biraz sırt ağrısı da yapıyordu.

@Muzaffer K.

Gidonunu yükseltmekle başla. Olmazsa daha kısa boğazı denersin.

Benzer bir sorun bende vardı. 50 lira verip elcik değişimi yaptım gene devam etti. 2$a köpük elcik aldım ve 70-80km gitmeme rağmen eskisi gibi sorun yaşamıyorum. Daha yumuşak ya da ergonomik bir elcik değişimi ile kaliteli bir jel eldivenle bu sorun çözülebilir.
Ekipmanlar pahalı ve kaliteli olmasına rağmen bazen vücudumuzla ya da kullanım alanımızla uyuşmayabiliyor ve bize böyle sorun yaşatabiliyorlar.
Daha farklı şeyler deneyerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Aynı sorun bende de var. Ancak bazen sürüş esnasında elciği istem dışı olarak çok sıktığımı farkedip gevşek tutmaya çalışıyorum. Velonun sünger elciğini almayı düşünüyorum. Kullanan var mı ? Sünger elcik ile bu sorun çözülebilir mi ?

Geri