Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

15 km'den sonra el uyuşması

Banada rampa çıkarken oluyordu kan dolaşımı artıp gidonu sıkı tutmamdan olduğunu düşünüyordum,bisikletimin kadrosu bana büyükdü, daha büyük kadrolu bir bisiklet aldım nedense artacağını beklerken çok azaldı.

Scudo
gidon tutuşunuzdan olabilir mi?Ayrıca gidonu devamlı tutuyor yada ellerinizi çok sıkıyorsanız,hiç boşluk bırakmayıp kan akışına engel oluyor olabilirsiniz..
Ayrıca sarsıntılı yollarda,parke taşında,çakır çukur tümseklerde mutlaka elleri gevşetirim(hızlı gitmiyorsam tabiki),
bisiklet sarsıldıkça, gidon titredikçe avucumun içinde oynar,böylece avuca,dirsek,omuz ve sırta gelen darbeleri çok güzel savuşturabiliyorum.

Sürüş esnasında sprint yapmıyorsam,arada tutuşumu değiştiriyorum,müsait zamanda tek eli boşa çıkartıp bilek hareketleri yapıyorum,ileri geri,yukarı aşağı döndürme vs.

(link)

http://www.mtbtr.com/uploads/472Z3.JPGhttp://www.mtbtr.com/uploads/472Z2.JPG

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Arkadaşlar Bütün Önerilerinizi Dikkat'e Alıp ,Deneme yanılma Yapıcam İnşaALLAH çözücem Bu sorun'u İlginiz İçin Teşekkürler :)

Şöyle bir durum var ki, yeni bir elcik ve eldiven aldığınızda bu uyuşma bir süre devam etmektedir, zamanla vücut buna alışıyor ama ne kadar alışkın olursanız olun uzun turlarda elinizi sürekli hareket ettirmek gerekiyor. Ben eski dağ bisikletimi 4000 küsür km kullandım. Ellerim alışık olmasına rağmen30km, 50km veya100km turlarda bir süre sonra uyuşma oluyor, ister istemez elinizi esnetiyorsunuz.

benim de elimde uyuşma oluyor ayak parmaklarım dada spd kullanıyorum galiba normal pedal varken de vardı aynı uyuşma

Mtb'de kullanılan 110 mm lik uzun gidon boğazlarından bir an önce kurtulun,40 mm lik boğaz takın...ayrıca gidon yükseltme aparatı kullanın...dirsek ağrısı varsa kolunuz sürüş esnasında düz duruyordur,dirseklerden hafif kırık olacak,süspansiyon görevi görecek...uyuşma için ergonomik elcik şart ve kaliteli eldiven şart....yol bisikleti ve dropbarda bu tip sorunlar az yaşanır....mtb ler ağrılara yol açıyor.

Sağolasınız arkadaslar, olay'a Gidon Boğazını kısaltmakla ve elcik'leri yumuşatmakla Başlıyacam..

Muzaffer Bey, arkadaşlar da iletmişler zaten eğer sık kullandığınız elinizde kollara ve omuz başına kadar vuran bir ağrı yoksa ve bu ağrı sadece bisiklet kullanırken oluyorsa, kompanentlerde bir sıkıntı var demektir ve ek olarak bilek tutuşunuzda bir açı kaybi vardır. Sağ elinizi kullandığınızı varsayarak yazıyorum; gidon boğazı fazla uzun olduğundan, öne doğru eğilmeniz ağırlık merkezinizin öne kaymasına bu da ellerinize ki özellikle sık kullandığınız el, el ayasına ve bileğine aşırı basınç uygulanmasına sebep oluyordur. Bu durumda sinir sıkışması, boyun köküne kadar vuran ağrılara sebep olabilir. Dediğiniz gibi gidon boğazının biraz kısaltmak ve tutuş şeklinde bilek açısını dik olarak almak sıkıntınızı çözecektir diye düşünüyorum.

Bendede bu ara biraz oldu elleri gevşetmek lazım feci sıkıyoruz elleri bunu farkettim.

Bugün sele ayarımı değiştirdim biraz öne aldım bakalım sorun devam edecekmi..

aynı sorun bende de vardı eldiven aldım sorun çözüldü :rolleyes:

Aynı sorun bende de var. Sürerken dikkat ediyorum dirseklerim düz oluyor. Sanırım gidon boğazını kısaltmam gerekiyor.

Selam, bisiklet konusunda çok tecrübeli olmamakla birlikte, iki teker üstünde epey deneyimim var. iki tekerlekli araçlarda, ön teker bisikletin ve bütün iki teker familyasının dengesini sağlayan ana elemanlardan biridir. Doğası gereği kumanda ve önemli haller dışında sıkı tutmamak gerekir.

Seleye oturduğunuzda, sele ile pedal mesafeniz doğru olması gerektiğini biliyorsunuzdur.
Bu ayar doğru olduktan sonra, Uygun bir yolda bisikleti gidonu tutmadan dengede ve düz sürmeyi deneyin. Bu yetenek, bisikleti daha önce hiç böyle kullanmamış insanlarda bile bir süre sonra gelişir. Elbette yerli yersiz bu şekilde kullanmak doğru değil :) Ancak panik ve gereksiz gidon aktiviteleri açısından önemli görüyorum ben.

Bisikleti düz giderken ve hafif viraj dönüşlerinde gidonu kullanmadan kumanda edebilirsiniz. Kumanda edebilmeniz de gerekir zaten.

Eğer gidonu bıraktığınızda kendinizi rahatsız ve güvensiz hissediyorsanız, gidon bağımlısısınız demektir bana göre. Bu da zaman zaman farkında olmadan gidonu sıkı sıkıya tuttuğunuza işaret edebilir.

Gidonla çok fazla sıkı fıkı iletişim kurarsanız ya bileğinizden ya avuç içinizden kendini gösterir.

Ben bisikleti performans sürüşleri için kullanmıyorum ama, her virajda her tümsekte, her kademede fırsatım varsa kimseyi rahatsız etmeden bütün keyfini çıkararak kullanıyorum. dolayısıyla eldivenim fena bi ürün olmamasına rağmen ellerimde nasır oluşuyor ( ancak bunda motosikleti de benzer şekilde kullanmamın payı yüksek ) Yine de uyuşma, ağrı sorunları yaşamıyorum.

Tabi bunlar benim deneyimlerimden çıkarımlarım. profesyonel bir bilgi değildir. Belirtmek isterim.

Vites ve fren kollarını saat 6 yönüne kadar indirin yada 5 sorununuz çözülecektir bileklerinizi kırmadan tutmanız gerekli

ben bir süredir kelebek gidon kullanıyorum ve uyuşma problemini kökünden hallettim. kelebek gidon harika bir icat :)

Geri