Selam, bisiklet konusunda çok tecrübeli olmamakla birlikte, iki teker üstünde epey deneyimim var. iki tekerlekli araçlarda, ön teker bisikletin ve bütün iki teker familyasının dengesini sağlayan ana elemanlardan biridir. Doğası gereği kumanda ve önemli haller dışında sıkı tutmamak gerekir.
Seleye oturduğunuzda, sele ile pedal mesafeniz doğru olması gerektiğini biliyorsunuzdur.
Bu ayar doğru olduktan sonra, Uygun bir yolda bisikleti gidonu tutmadan dengede ve düz sürmeyi deneyin. Bu yetenek, bisikleti daha önce hiç böyle kullanmamış insanlarda bile bir süre sonra gelişir. Elbette yerli yersiz bu şekilde kullanmak doğru değil
Ancak panik ve gereksiz gidon aktiviteleri açısından önemli görüyorum ben.
Bisikleti düz giderken ve hafif viraj dönüşlerinde gidonu kullanmadan kumanda edebilirsiniz. Kumanda edebilmeniz de gerekir zaten.
Eğer gidonu bıraktığınızda kendinizi rahatsız ve güvensiz hissediyorsanız, gidon bağımlısısınız demektir bana göre. Bu da zaman zaman farkında olmadan gidonu sıkı sıkıya tuttuğunuza işaret edebilir.
Gidonla çok fazla sıkı fıkı iletişim kurarsanız ya bileğinizden ya avuç içinizden kendini gösterir.
Ben bisikleti performans sürüşleri için kullanmıyorum ama, her virajda her tümsekte, her kademede fırsatım varsa kimseyi rahatsız etmeden bütün keyfini çıkararak kullanıyorum. dolayısıyla eldivenim fena bi ürün olmamasına rağmen ellerimde nasır oluşuyor ( ancak bunda motosikleti de benzer şekilde kullanmamın payı yüksek ) Yine de uyuşma, ağrı sorunları yaşamıyorum.
Tabi bunlar benim deneyimlerimden çıkarımlarım. profesyonel bir bilgi değildir. Belirtmek isterim.