Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

150 Km'lik tur için ne kadar çalışmalıyım? Önerileriniz neler?

nevzatsercanoktay

Daimi Üye
Kayıt
24 Temmuz 2016
Mesaj
212
Tepki
196
Yaş
32
Şehir
Kocaeli
İsim
Nevzat Sercan OKTAY
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba. Şuanda 30-40 km gidecek kadar kondisyonum var. Yani daha fazla da gidebilirim ama sağlıklı olmaz. 150 Km çok aşırı yorulmadan gidebilmek için nasıl bir program izleyebilirim? İlerleyen süreçlerde bu mesafede turlara da çıkmak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: bjkadirap
Scudo
Km'den çok bisiklet üzerinde geçirdiğin saat ve çıktığım eğim nedir onu hesapla. Stravada rotani incele. O rotayı her hafta 5 10 km uzat. Her hafta daha uzağa git mecburen eve dönmek Zorunda kalacaksın :)

30km mesafeyi saatte atıyorum 25kms ortalama ile bitiriyorsan saatte 20kms ortalama tutturup rahatça 50km gidebilirsin. Sonra ust uste hep 50km yapıp ortalamanı yavaşça arttırabilirsin.

Önemli olan süreklilik. Psikolojik sınırları asarsan vücudun sana ayak uydurur...
 
Kms ortalaması olayı iyiymiş gerçekten :) psikolojik olarak güçlü hissediyorum kendimi ama fizik olarak da hazırlanmam gerektiğinin farkındayım :) Öneriler için teşekkürler hocam
 
İşi düşüncede çözümlemek sanırım en güzeli. Acaba nerede tükeneceğim diye içinizdeki alıcıları açarsanız o alıcılar az kaldı bittin bitiyorsun amman dikkat demeye kısa sürede başlayacaklardır. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa, güneş-sıvı kaybı-anlık enerji ihtiyacı gibi değerleri ön görerek 150 km yi 1 günde rahat kat edebileceğinizi tahmin ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: nevzatsercanoktay
Eğim ve ters rüzgar seni daha cabuk yorar bunun icin alinacak önlem kondisyon gelistirmek ve aerodinamik surus pozisyonu almak. İlerleyen saatlerde seleden kaynakli oturma problemi oluyor bunun icin de poponun seleye aliskin olması gerek ya da pedli tayt, jel sele kılıfı is görür. Bi de en önemlilerinden beslenmene dikkat etmen gerek.
 
Yol boyunca alacagin besin takviyesi ,duracağın yerler , hava durumu , eğim , arabalar , asfalt gibi durumları göz önüne alarak yola cikilmali. İlk gordugun yokuşta aslan kesilirsen obur yokuşta bisikleti elinde cikartirsin sabırlı olmak gerek. Yol 10 - 15 saat arası surebilir baya uzun. Kondisyondan ziyade güç dayanıklılık antrenmanları daha iyi bence.
Çalışma olayına gelirsek günlük düzenli çalışmalar ile yavaş yavaş alisirsiniz. Daha fazlasini deneyerek ve bol egim calisaeak istediginiz konuma gelirsiniz. Kolay gelsin
 
Cevap veren herkese teşekkürler arakadaşlar. Kendi önerilerini eklemek isteyen arkadaşlar da buyurabilir tabiiki arkadaşların dediklerine ek olarak
 
  • Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
Bende çok yakında git gel 130km lik bi tur yapmayı düşünüyorum :) burdada çok yararlı bilgiler var.. Takipteyim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: nevzatsercanoktay
Önceki mesajlarda Ozan'ın belirttiği gibi önemli olan şey kesinlikle süreklilik. Psikolojik olarak kendini olaya hazırladıktan sonra vücudun bir şekilde sana ayak uyduruyor, kademe kademe mesafeleri arttırıp eş zamanlı olarak ortalama hızını da arttırmaya odaklanmalısın. Eğer düzenli şekilde sürersen tahmin bile edemeyeceğin noktalara çok kısa sürede gelebilirsin.

Ben bundan 1 sene önce 100 KM'lik turları 30 KM/S ortalama ile bitiren arkadaşları görünce "vay bee, bir gün ben de böyle sürebilir miyim acaba?" diyordum. Şu anda 200+ mesafeleri 30+ ortalamalarla çıkarır oldum ben bile inanmakta güçlük çekiyorum :)

Özetle sadece sür, hep sür, hiç aksatma. Yolda çekeceğin muhtemel acılardan zevk almaya bak zira bir sonraki sürüşünde ekstra güç olarak sana geri dönecek.
 
Hocam umarım ben de bir gün sizin gibi uzuun mesafeler gitmiş olurum sağlık sıhhat yerinde olursa tabii :)
 
@nevzatsercanoktay 150km çok değil ki. Ben ramazan bayramında karamürsel yaptım. Git gel 87km

Yolda ufak basit takviyeleri ile turu yaparsın. Spor yaparken alınacak besinler nedir gibi araştırma yaparsan işi çözersin.
Ör: çikolatalı süt ceviz fındık kuru meyveler şeklinde yolda atıştırma şeklinde turu tamamlarsın ki gün 150km sonrası dinlenmek şarttır.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: nevzatsercanoktay
@Taxonera

Yok hocam çok demedim zaten de öncelikli hedefim o. Zamanla artacaktır
 
Yani öneri sorunca gözünde çok gibi geldi bana öyle algıladım o zaman.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Öneri sordum çünkü daha önce yapmadığım bir km. Tabii ki yapanlardan öneri almak isterim
 
Nabız ölçeriniz var mı? Ne kadar zamandır aralıksız bisiklete biniyorsunuz, Haftada kaç Saat sürüyorsunuz, Kaç Gün sürüyorsunuz, Hedefiniz ve hedef tarihiniz net nedir? Bir gün 150 km sürmekle bir haftada 150 km farklı durumlar. Dinlenerek 150 ile pedal kesmeden 150 yine farklı. Hangisi?
 
@MehmetAliB.

Şu sıralar şehir dışındayım her gün süremiyorum bisikletimi de yeni aldım.Günlük olarak 150 km den bahsediyorum. Nabız ölçerim yok.
 
Sorularımı eksik cevaplamışsınız. Bana ayıracak zamanınız yoksa benim size neden olsun?:)

Ayrıca her gün sürmeniz gerektiğini kim söyledi? Gelişmek istiyorsanız her gün bisiklet sürMEmelisiniz. Vücut sadece antrenman yüklemeleriyle değil, dinlenirken gelişir.

Nabız ölçerle antrenman planı oluşturacaktık ama gerek kalmadı. Hoşçakalın
 
Geri