Scudo Sports

1500-1600 TL bisiklet önerisi

@hsngrms
Aynen kadro nambirvan olursa gerisi kolay abisi

• Beğen
Tepkiler: hsngrms
Scudo
@hsngrms
Evet sabah arkadaş yazdı ,vazgeçmiş 20 inçe devam edeceğim dedi :) benim biskletim gibi sıfır ayarında olursa 20 lik le takas etmeyi düşünüyorum

@Dağhan hayırlısı olsun son anda fikir değiştirilmesi hoş olmamış
aslında anlıyorum karşıdakini ben de bir kaç günde bir kaç defa fikir değiştirdim ve bu sürede sen dahil bazı satıcı arkadaşlara ümit vermiş olabilirim :p

nihayetinde kararımı verdim

@mariokaldato desteğin için teşekkürler üstad

çamurluk kullanmadığını gördüm, ağırlık yapmasın diye mi yoksa ihtiyaç mı yok?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Gerek yok. Yagmurda kullanmam pek abisi

• Beğen
Bu arada giant seek 3 bulunması pek kolay bir bisiklet değil galiba. :(

2015 ile 2016 arasında çok fark var mıdır? 2015 ya da daha eski bulsam almalı mıyım sizce yoksa ısrarla 2016 mı arayayım?

2015al ya bisi olmaz indirim bile yaparlar

• Beğen
Aşağıdaki ölçülerden hangisi bana uyar?
seleye otururken ayağım yere değmeli mi?
yoksa kadronun üst borusu iç bacak boyuma mümkün olduğu kadar yakın mı olmalı?

SizeHead AngleSeat AngleTop TubeReachHead TubeStackChain StayWheel BaseStandover Height
S/15.571.0°74.0°55.9 cm 11.4 cm 45.5 cm104.6 cm77.8 cm
M/17.571.0°73.0°57.2 cm 12.4 cm 45.5 cm105.4 cm79.7 cm
L/19.571.0°73.0°58.9 cm 14.0 cm 45.5 cm107.7 cm81.9 cm
XL/21.571.0°73.0°61.0 cm 16.0 cm 45.5 cm109.7 cm84.6 cm

Giant escape seriside idealdiir

@hsngrms ani bi durusta ayagini yere koyman gerektiginde cok afedersin takim taklavatın ust boruya carpmamasi gerekir ve ayagini kolayca yere koyabilmen gerekir
Ordan hesap et

• Beğen
Usta youtube da kadro boyu ile ilgili güzel videolar var.

Ama arkadan alma. Mağazadan bak fiyat araştır gerekirse internetten ucuza al.

Bana 52 kadro uygun dediler boya göre ama 48 kadro denedim ve oldu. İnternetten de uyguna aldım.

• Beğen
@kurloz
Selam, ilgin için teşekkürler. Giant seek 3de shimano, Sedona 420de sram kullanılmış. Sramin Shimanoya kıyasla avantajı var mı?
Sedonanın kadroları söylediğim koşullarda senelerce götürecek kadar sağlam mı?

Bende yeni başladım. Sedonadan başla dediler genelde. Yaşadığım tecrübeye göre fikir verebilirim sadece.

Sedonadan ben memnunum. Günlük kullanım için sedonayı tercih edenlerin olumsuz yorumunu görmedim.

Malzemeden hangisi daha iyi yardımcı olamam ama ikiside iyi marka diye yorumlar var, hatta bu sektörde başka vites markası yok gibi.

• Beğen
@mariokaldato üstad Escape serisinde disk fren yokmuş.
en uzun üst kadro 85cm, iç bacak boyu 90cm, hepsini kurtarıyor ama ani durumda 3-5cm kurtarmaz sanki. :)
o halde L almak lazım.

@kurloz hocam dediğin gibi videolara bakayım, büyük alıp sonra inip binerken sıkıntı yaşamayayım kalabalık bir yerde durmak gerektiğinde milletin üstüne düşmeyelim :p

Adanada mağazalarda bulamazsam internetten bakacağım mecburen ama işte işin kötü yanı giant seek 3 internette pek az yerde satılıyor. mesela bike and outdoorda 2015 modeli 2016nın olması gereken fiyata. internette pazarlık olayı da yok maalesef.

@kurloz
Microshifti duydum mesela uzak duruyorlar genelde gördüğüm kadarıyla. Sram ve Shimano için olumsuz yorum duymadım pek. Tabi Shimanonun kalite kalite ayrı olduğunu yinede en düşük Altusun bile başlangıç için iyi olduğu söyleniyor. Sramde de durum böyle mi bilemediğim için sordum.

Sedonayı ne kadar zamandır kullanıyorsun, keşke dediğin bir şey oldu mu hiç Sedona için?

Sedona yerli malı yurdun malı ama en kaliteli bisikletler arasında gösterilen Giant ile aynı parayı vermeye değer mi acaba
Bir üstad çıksa dese ki şunun kadrosu daha iyi bunun donanımı daha iyi ne güzel olurdu :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hsngrms

Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Alalı 3 ay oldu. Su ana kadar 600 km sürdüm. Hatta bakıma bile götüremedim mesai saatlerimden dolayı. Ufak sıkıntısı vites 3 ve 4 te geçmelerde takılıyor bazen oda bakıma gitmediğinden herhalde.

Keşke dediğim, keşke hidrolik frenli alsaydım, diyorum bazen.

• Beğen
@hsngrms Öncelikle merhaba benim katlanır bisikletim göbekten 8 vitesli bir bisiklet İstanbul'u biliyorsan biraz engebeli bir şehirdir dolayısıyla sıklıkla yokuş çıkıyorsun örnek vericek olursam Beşiktaştaki Barbaros bulvarını bisikletimle çıkabiliyorum heralde yokuşun uzunluğu 1 km ye yakındır eğim olarakta % 5 ten aşağı değildir diye düşünüyorum

• Beğen
@kurloz hocam görüşlerini açıkça paylaştığın için sağol. işte ben de bu yüzden sonradan keşke dememek için disk frenli almayı zorunlu tuttum kendime.

vitesle ilgili olayı tecrübeli üstadlar yorumlarsa sevinirim. akort gerektiğindense sıkıntı yok ama donanımda sıkıntı varsa (inşallah yoktur) bunu bilmek ve uzak durmak gerekir.

@hidromek
merhaba @hidromek. göbekten 8 vites nasıl oluyor bilmiyorum açıkçası.

bizim buralarda bisikleti sık sık sürmeyi düşündüğüm yerlerden biri Kurttepe diye geçiyor gölün kenarında güzel bir yer, kısa ve orta mesadefe hem asfalt hem de toprak dik yokuşlar var inerken güzel olacak da dönerken yokuşun ortasında soluk soluğa kalıp bisikletten inmek zorunda kalmak istemem açıkçası.

Ayrıca yine gölün çevresinde Salbaş var Karaisalı ilçesine bağlı köyler var, oralara da bisikletle gitme planlarım var, 20" katlanırla sıkıntıya girerim gibi geliyor.

@hsngrms

Tekrar merhaba Aazam nickli arkadaşımızın bisikletinin resmini ekte görebilirsin Ben bisikletimin ayrıntılı fotoğrafını çekmediğim için onun affına sığınarak resmini burda yayınlıyorum Ayrıca Göbekten vites klasik viteslere göre kullanımı son derece kolay ve bakımı kolaydır dururken bile istediğin vitese geçebilirsin vites geçişlerinde takır tukur ses duymazsın zincir yıpranması daha zor olur sürat olarakta düz yolda tatmin eder en azından beni ediyor zaten katlanır bisiklette çok süratli gidilmesini önermiyorum çünkü katlama yerlerinde sıkıntı olursa istenmeyen kazalar olabilir

Dosyalar

• göbekten vites.jpg
    göbekten vites.jpg
    190,7 KB · Okunma: 21
  • göbekten vites1.jpg
    göbekten vites1.jpg
    69,3 KB · Okunma: 20
  • Beğen
@hidromek şimdi anladım hocam google görsellere bakınca gördüm göbeğin içinde dişli sistemi varmış. güzelmiş vay be daha neler neler öğreneceğim bakalım.

paylaştığın resimlerdeki zincir çok farklı metale bile benzemiyor onun özelliği nedir yağsız olanlardan mı?

Açık olmak gerekirse başta katlanır düşünürken böyle 10-20-30 km gitme ve ilçeleri köyleri gezme hayalim yine aklımdaydı ama bunu bu kadar çok isteyeceğim aklımda yoktu genelde yakın civarlarda olurum diyordum ama katlanırdan uzaklaştıkça gezme isteğim çok arttı, zaten gezmezsem de sıkılırım gibi geliyor o yüzden bir süredir söylediğim gibi katlanır alırsam sonradan hobi amaçlı alacağım, şuan değil. :)

Merida speeder serisine bakabilirsiniz. Bu arada disk fren her zaman daha iyi olduğu anlamına gelmez, misal benim hiçbir bisikletim disk fren olmadı :) yeri gelir dağ bayır kullanırım demişsiniz ona istinaden tekrar gözden geçirebilirsiniz bu isteğinizi, V frenin tamiri ve bakımı oldukça kolaydır. Disk frenin artılarını zaten biliyorsunuzdur.

• Beğen
@hsngrms Zincir normal zincir tern zincirin etrafını saran çok şık bir koruma yapmış ama plastikten ve sürekli hareket halinde olacağı için ne kadar uzun ömürlü olur onu bilemem

• Beğen
Geri