Scudo Sports

1500 - 1750 TL Arası Şehir/Tur Bisikleti

@S.Koca Ktm Life Track uygun gibi Carraro 230'a göre daha mı iyi sizce?
@dodobir Maşa kilitlemeli mi hocam?

Scudo
Merida crossway 100 modeline bir bakın. HD disk fren var gerçi. Genel olarak hep olumlu yorumlar okuyorum meridalarla ilgili. Bende aynı fiyat aralığında bir bisiklet arıyorum. Yaklaşık 2 aylık araştırma sonucunda bu modele karar kıldım. Pazarlıkla 1800e kadar düşürüyorlar taksitli fiyatına. Peşinde biraz daha bişeyler yapabilirler. Hatta forumdan bir arkadaş 1650ye almıştı geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam.

@-OnuR-

evet. fiyati 650 dolar. pazarlikla biraz daha iner muhtemelen.

Kilitlemeli maşa alana kadar sabit maşa alın ve ağırlıktan tasarruf edin derim. Geotech Trip 5 bu manada çok hafif bir bisiklet ve diğer aksesuarlar için cebinizde çok iyi miktarda para kalır. Ondan 1 veya 2 kg ağır ama daha ucuz bir örnek isterseniz de Carraro 327 tavsiye ederim.

Kafam baya karıştı sanırım gidip tek tek bakıp inceledikten sonra almam daha iyi. :kötü:

bir sedona 325 kullanicisi olarak kesinlikle sedona öneririm eğer benim gibi disk fren hayranliginiz yoksa kesinlikle 340 ve her ne kadar havali masa ağırlık yapsada konfor icin vazgeçilmez bir donanimdir bazi arkadaslar abilerim zamanla ellerin alistigini soyleselerde insan kendini neden zora alistirsin ki sonuçta yarislara katilmayacaksiniz biraz uzun oldu alacaginiz bisiklet hayirli olsun

@-OnuR- giant 'ın o fiyata güzel bi hibrid bisikleti var, 9,5 Kg civarı... Çok hafif.... Bi bak derim...
(link)

Sahibinden.com da ktm life track 1250 lira ikinci el ama baya temiz di Eskişehir'de bence degerlendir

Fuji touring alabilirsiniz. Ama butcenizi biraz daha arttirmaniz gerekiyor.

@-OnuR- Sanırım Carraro 230 demek istedin. Özelliklerine birebir bakarsak daha iyi diyemeyiz iyi olan parçaları da var düşük olan da, ancak ben KTM tercih ederdim. Bu birazda kişisel tercihlerine kalmış.

@S.Koca Carraro 230 Demek istedim yazım hatası için kusura bakmayın, teşekkürler.

@-OnuR- Ben Fuji Absolute kullanıyorum düz maşa gerçi ama çok memnunum, hafta içi işe haftasonu kısa turlara (bozuk yollar dahil), izinlerde de kamplı turlara gidiyorum. Bu sene fiyatı pek uygun gelmedi yoksa o da güzel. 2014 de alivio arka aktarıcı varken 1000 TL ye kadar bulunabiliyordu bu sene altus olmasına rağmen fiyat 1550 falan.

@S.Koca Kaliteli bi marka f/p donanımlı bir şey düşünüyorum bütçem 1750 TL'ye kadar Sedona 340 kriterlerime uygun gibi marka korkutuyor, alternatifini göremedim belki Giant Roam 3 olabilir fakat gidondan maşa kilitlenmiyor sanırım.

1600 civarında kron tx 1000 de bulabilirsin. Fiyat performans açısından uygun bence. Fakat pek olumlu yorumlar görmüyorum kron modelleriyle ilgili.

@ihancioglu Kron uzak durulması gereken bi marka daha önce kullandım benim yorumlarım da olumlu değil.

@-OnuR- Bu noktada düşünmeniz gereken Sedona değil servisidir. Eğer kendisine işini düzgün yapacağı konusunda güveniyorsanız endişeniz olmasın. Babadağ'a çıkmıştık mesela 3 kişi biri Kron diğeri Sedona kullanıyordu. Belli seviyeden sonra parçaların kalitesi arttığından sorun yaşama ihtimaliniz oldukça azalıyor. Siz anlamıyorsanız servis ön plana çıkıyor tek olay bu. İçinizi ferah tutun ve beğendiğiniz birisini alın şikayetiniz olursa da bisikletten değil ayarlardan olur bence.

@-OnuR-

Roam 3'un masa kilitleniyor yav. Bir aydir kullaniyorum bisikleti. Mavi bir kilitleme dugmesi var masanin ustunde.

edit: pardon gidon kelimesini gormedim yazida. evet, gidonda degil kilitleme dugmesi.

Kafam allak bullak oldu model beğenmek zor. :kötü:

lapierre, merida, giant vb. tam fiyat performans markalarıdır. bisiklet ve servisleri carraro, sedona vb. yerlilerden çok daha kalitelidir ama fiyatları trek, cannondale vb. markalar gibi uçuk da değildir. tavsiyem bu markalardan birinin başlangıç seviyesi bir modelini almanız, daha sonra mesela 1-2 yıl sonra kadroyu elinizde tutup donanımını yenilemeniz.

Geri