Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1500-2000 TL arası bisiklet

Kayıt
26 Nisan 2014
Mesaj
16
Tepki
4
Şehir
kayseri
Bisiklet
Cube
Merhaba arkadaşlar artık bisikletimi alabilmek istiyorum ama bu sektör nasıl gelişmiş nasıl bir pazar haline getirilmişse gerçekten 3 aydır bisiklet araştırıyorum ve artık feleğim şaştı. KRON SEDONA SALCANO vb. türk malı bisikletler düşünmüyorum. bu konuda ayrıntıyada girmiyorum çünkü uzar gider. 2000tl ye kadar bütcem var. ben uzun yollara çıkabileceğim aynı zamanda arazidede kullanabileceğim kadrosu sağlam ve konforlu bir bisiklet istiyorum.
açıkcası ben yalnızca cubelere baktım ltd cls pro olanı 2000tl idi onu alacaktım fakat sonra o fiyata başka birçok seçeneğim olur diye düşündüm.
Scott, spezialed, cube, ghost ve buna benzer markalarda (alman tercihim) önerilerinize ve bilgi birikiminize çok ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkür ederim:)
 
Scudo
madem tercihnizbi alman focus da bir alternatif olabilir
(link)
 
Darilmayin ama sordugunuz soru ve verdigniz kriterler (yolda da gideyim ama araziye de gireyim) ile ilgili binlerce konuda tartisildigi icin olabilir mi?

Ben size simdi git Merida Crossway al super bisiklet desem birsey ifade edecek mi size? Mesela "yok onu istemiyorum cunku..." diyebilecek misiniz?

Yanda kac mesajim oldugunu, cok da yeni olmadigimi goruyorsunuz. Bazen ustunde saatlerce emek harcadigim cevirilere bile cevap gelmiyor, ben de mi trip atayim?

Belki biraz armut pis agzima dus yerine siz biraz forumu arastirsaniz daha iyi olur diye kimse cevap yazmiyordur. Olamaz mi, olabilir. (Ortacgil'e de saygilar burdan)
 
Kimse rahatsız değildir buraya katılmanızdan aksine seviniriz bir kişi daha bize katıldığı için. Ben şahsen çok tanınan biri değilim üyeliğim yanda yazıyor çok çok yeniyim ve ne desem ne sorsam herkes cevap verdi zamanı gelince. Kimse bir anda uçamaz insanlar işte dışarıda gezide hastası var hasta olanı var şak diye kimse dönemez. Sorunuzun cevabına gelince scott kullananların memmuniyeti gözardı edilemez . Scott modellerinde gezinmenizde fayda var. Dayanıklı ve konforlu çok sayıda modeli var.
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
Mert E., hocam öncelikle yorum yaptığınız için teşekkür ederim. fakat yanlış anlaşılma olmasın ben bisiklet araştırdığım bu 3ay içerisinde abartısız her gün bu foruma girip buradaki yazılanları okumuşumdur. buna benzer konular açıldığında da ilk takipcisi hep ben oldum. fakat öneriler genellikle hatta süreklide diyebilirim sedona salcano bianchi kron üzerine. mosso, corratec ve merida bunları takip eden markalar. ama birkaç yorum haricinde yorumlar genelde yüzeysel kalıyor. özellikle kendimde konu açtımki en azından o birkaç kişiden direk kendime göre cevap alabileyim. "benim bisikletim sedona ama scottlar çok hoşuma gidiyor tavsiye ederim" diye yapılmış bir yoruma ben tamam deyip gidip bisiklet mi alayım sizce bu kadar basit mi? ben elimden geldiğince araştırıyorum ama burada bisiklet konusunda gerçekten uzmanlaşmış çok bilinçli kişiler var. onların tecrübelerinden faydalanmaktan neden mahrum kalayım? "hiçbir zaman armut piş ağzıma düş" zihniyetinde birisi olmadım. ben öğrenciyim ve sırf biraz daha iyi bir bisiklet alabilmek düşüncesi ile 2 aydır gündüzleri garsonluk yapıp akşamları okuluma devam ediyorum. lütfen bilmeden eleştirmeyin. tekrardan teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: Efecan UZUN
Bir kac kisiden kendime gore cevap alayim ne demek? Neye gore bir kac kisinin size gore cevap vermesini bekliyorsunuz? Sizi tanimiyoruz ki, size verilecek cevaplar da gene burada binlerce defa baska konularda yapilan konusmalar olacaktir.

Bir diger konu, bilmeden elestirmeyin demissiniz. Bilmeden degil, gordugumu elestiriyorum. Ben size forumu arastirmadiniz, arastirin demedim. Eger cevap yazilmiyorsa boyle dusunuldugu icindir, zira sordugunuz soru milyon defa farkli basliklar altinda tartisildi, tartisiliyor.

2 aydir gunduzleri garsonluk yapip, geceleri okulunuza devam etmeniz harika ve gercekten takdire sayan. Ancak bu inanin paranizi ve vaktinizi daha degerli yapmiyor.

Bisiklet bakmaya basladigim tarih Kasim ayi ortalaridir. Bu forumu buldugum Aralik ayindan beri surekli olarak aktif ve pasif forumda ilgi alanimla ilgili onlarca konuyu okudum. Mesaj sayimdan da anlayacaginiz gibi 5 ay icerisinde neredeyse her gun girdim, her gun bir konu hakkinda fikrimi belirttim, soru sordum, tartistim. Ama bu surec icerisinde hadi bana bisiklet tavsiye edin diye actigim mesaj konusu sifirdir, hatta toplamda actigim konu bile sayilidir. Sadece forum da degil, Istanbul'da girip cikmadigim bisikletci, dokunmadigim bisiklet kalmadi diyebilirim. Bisikletimi ne zaman karar verip aldim biliyor musunuz? 3 hafta once! Neredeyse 6 ay arastirma yaptim.

Sonucta da kimsenin de pek bilmedigi, dolayisiyla da tavsiye etmedigi bir modeli (Giant Defy 3) gittim aldim. Cunku bu karari en iyi ben verebilirdim. Gidip baskasinin beni yonlendirdigini degil, kendi arastirmalarimla kendi ihtiyacima en uygun bisikleti gittim aldim.

Simdi sizin kriterlerinize gelelim: Forumu takip ettim diyorsunuz ama "ben uzun yollara çıkabileceğim aynı zamanda arazidede kullanabileceğim kadrosu sağlam ve konforlu bir bisiklet istiyorum" gibi oldukca jenerik ve binlerce secenegi icerisinde bulunduracak bir soru soruyorsunuz.

Scott, specialized, cube, ghost olur diyorsunuz ama Merida'ya burun kiviriyorsunuz mesela. Forumu takip ettiginizi soyluyorsunuz ama Alman olsun gibi ilginc bir kriter koyuyorsunuz, bu sektorde onemli olanin markanin milliyetinden cok kendi altyapisi oldugunu, zira zaten hemen hepsinin Tayvan ve Cin'de uretildigini bilmeden muhtemelen.

Diger konularda yuzeysel tavsiyeler olmus diyorsunuz ama siz de yuzeysel sormussunuz zaten sorunuzu. Ortada kisisel zevklerinizi gosterecek ornekler yok, uzun turdan kastinizin ne oldugu belli degil, marka kriterinizin ne oldugu "alman olsun" dan baska birsey degil, vs..

Forumda sadece mosso, kron, sedona, salcano tartisilmiyor. Tartisilan onlarca baska marka model de var. Benim tavsiyem bunlari arastirip okuyarak biraz daha bu konuda zaman harcamaniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
Bence @Mert E. arkadaşımızın kastettiği nokta, bilgiye ulaşmanın meşakkatli oluşudur.Yani siz ''bana bisiklet tavsiye edin'' derken işin kolayına kaçıp, yeteri kadar araştırma yapmadan,(belki siz kendinize göre yeterli bilgiye sahipsiniz) markalar ve bisikletçilik hakkında genel bilgilere sahip olmadan, direkt sizin için en iyi olacak sonuca ulaşma çabası sergilemiş olabilirsiniz.Armut piş ağzıma düş atasözünü örnek verirken kastedilen nokta da bence budur.Ben de bisiklet konusunda yeniyim hatta henüz bir bisiklete sahip değilim.Merak etmeye devam..
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
Bende 15-20 gün önce Ghost Se1150 aldım.Şimdilik memnunum.Bacak kaslarımı güçlendirip donanımında deforme olmasını fırsat bilerek üst donanıma geçmeyi düşünüyorum. Forumda araştırdığım kadarıyla Ghost un kadrosu pahalıymış yani donanım olarak düşük verilen para kadro ağırlıklıymış.Eğer bisikleti alayım acemiliğimi atayım uzun süre kullanayım derseniz benim araştırmalarıma ve kullanım tecrübeme göre iyi bir marka.
Acemilik bitti donanım sizi tatmin etmezse değiştirebilirsiniz.Fakat giriş seviyesindeyseniz bence çok pahalı bi rakam 2000 TL . Yani 1000-1300 TL verip ileride 700-1000 TL yi geliştirmek için kullanabilirsiniz.

Ayrıca tartışma konusunda fikrim ; Arkadaş bi soru sormuş öneri sunmanız uygun olurdu benim yaptığım gibi.Tabiki hepimiz her markayı modeli kullanıp performans testi yapacak halimiz imkanımız yok.En azından kullandığınız markaların avantaj ve dezavantajlarını söyleyebilirdiniz.Yani adam zaten bisiklet hakkında bilgili olsa burada konu açmaz foruma sormadan gidip alırdı.Bilgim var diye diğerlerini hor görme yapılmış.Saygı
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
Bravo. Siz engin bilgilerinizle Muhammet beyi aydinlattiniz. Sadece sahip oldugunuz icin 15-20 gunluk deneyiminizle Ghost hakkinda cok faideli bilgiler verip, bu marka ve model ile ilgili kafasini berraklastirdiniz.

Biz o kadarini yapamiyoruz. Kusurumuza bakmayin.
 
  • Beğen
Tepkiler: coskun ozel
öncelikle marka bazında (Alman olsun, Türk olmasın gibi) düşünmek yerine tür bazında düşünmeniz daha sağlıklı olur. ben 3 yıldır salcano 212 hd kullanıyorum ve bisikletin kadro kalitesinden oldukça memnunum fakat kullandığım süre zarfında şunu gördüm ki; aslında benim kullanımımın çok büyük bir kısmı asfalt-cüruflu-beton gibi dümdüz yollarda geçiyor dolayısıyla mtb'yi biraz da görselliğinden ötürü aldığımı kendi kendime kabul etmeye başladım (birde mtb'lerin arazi için üretildiğinden daha sağlam olabileceği durumunu düşünmüştüm) fakat şimdi yeni alacağım bisikleti hybrid olarak düşünmeye başladım. daha sonra marka olayına gelirsek; ben oturup excel programında marka/model bazında komponentlerini ve fiyatlarını tek tek yazarak bir kaç sayfa liste çıkardım ve aşikar olan şeyi tekrar söylemem gerekirse yabancı markaların komponentleri fiyatlarına göre cılız kalıyor. yani 2000 tl için büyük ihtimalle alacağın yabancı bisikletin komponent düzeyi yerlininki kadar iyi olmayacaktır. örnek olarak sırf kadrosu iyi diye 1500 tl verip tourney-altus serisi bir bisiklet almam, bence kadro;sözkonusu hakkını vererek kullanılan bir mtb yada race tipi bisikletler değilse neredeyse en son problem çıkaracak parçadır. dolayısıyla sırf kadrosu güzel diye düşük komponentli bir bisiklet alacağına iyi komponentli yerli markalara yönelmen şevkinin kaçmamasını sağlar diye düşünüyorum. benim sana tavsiyem kendiminde baktığı merida crossway 900
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
Oncelikle uslubununuzu yanlis buluyorum Muhammed ve Mert kardeslerim. Forumda insanlar bos vakitlerinde ve imkanlari oldukca cevap yazarlar actiginiz konuya cevap gelmesi icin sabredip beklemelisiniz. Sizi anliyorum Muhamed kardesim heves etmissiniz ve kemdinizce arastirma yapip bir urun almak icin caba harcamissiniz. Ki bu durumda cogu insan heyecanlanir ve tez canli davranir. Yalniz bu sizin forumdaslara bu tarz bir itamda bulunmanizi hakli cikarmaz.
Mert kardesim sizde yeni katilan arkadasimizi daha uygun ve uslubu duzgun bir dilde uyarmaniz gerekiyor. Kimse fazla mesaj yazdigi icin ustun degildir kanimca. Tamam belki arkadasimizin uslubu sizi gaylana getirdi ama buda sizi hakli cikarmaz.
Asil konumuza gelicek olursak forumda bu tarz konular ve sorular o kadar cok ki, cevap vermek ve yetismek zor oluyor kanimca. Siz belirli birkac model secip bize sunarsaniz ornegin ..... marka .... model ...... ozellikte diye sorularla gelirseniz. Forumdaslarda daha rahat cevaplar.
Cok uzun yazdim kusurama bakmayin iyi pedallamalar
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
benim söylemek istediğim o değil.aydınlanır aydınlanmaz orası beni ilgilendirmez.adam soru sormuş. yani bişeyler biliyorsunuz diye insanları terslemenize gerek yok söylemek istediğim bu anlatabiliyor muyum ? ben ufak bilgilerimle,tecrubelerimle yazdım.Ama sonuç olarak yazdım mı ufakda olsa tecrubemi paylaştım mı ??
Ayrıca bisiklet hakkındaki bilgi seviyenizin iyi olması insanları tersleme ve kırıcı olma hakkını vermiyor. Sonuçta burası paylaşım platformu ve yazmak istemiyorsanız yazmazsınız olur biter kimse sizin bilginizden faydalanmak için silah çekmiyor veya bu işten para kazanmıyorsunuz.Saygılar iyi forumlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
@Yasin Yücel

Ben nerde daha cok mesajim oldugu icin daha ustun oldugum gibi bir tutum takindim acaba?

Muhammed bey'in yazdigi yazi suydu:

ben bu forumda yeniyim diye mi acaba kimse takmıyor anlamıyorum. herkese sayfa sayfa fikir veriliyor ama ben ne sorsam kimseden ses yok. aranıza yeni bir bisiklet severin katılmasından bu kadarmı rahatsızsınız acaba?

Madde madde, Bilal'e anlatir gibi aciklayayim:

1. Mesaj sayimi forumda yeni olmadigimi ama bana da bazen cevap yazilmadigini belirtmek icin verdim.
2. Kimsenin rahatsiz oldugu gibi bir durum yok, ama el insaf, burasi insanlarin yardim etmek icin para aldiklari bir yer degil, amatorce bilgi alisverisi yapiliyor. Birsey sorup sadece ve sadece 2 saat sonra "niye kimse cevap vermiyor, yeniyim diye mi, rahatsiz mi oldunuz?" gibi cocukca davranislar nedir allah askina? 2 Saat! Hani uzerinden 2 gun falan gecse anlayacagim. Insanlar resmen "birsey sordum, 2 saat icinde cevap almaliyim mutlaka, yoksa herkes tu kaka" diye dusunuyor sanirim!
3. Sorulan soru, binlerce kez konusulmus bir konu. Icinde net bir kriter barindirmiyor. Insanlar buna ne yazsin simdi? Veya yazsa ne olacak. Ferhat bey Ghost onerdi. Eee? Hadi ben de Giant onereyim o halde. Niye? E cunku bende var. E Alman degil. E zaten Ghost da ne kadar alman sayilir? Hepsinin cevaplari forumda var. Bana tavsiye verin. Verelim de neye gore verelim.

@Ferhat Ademir

Kesinlikle. Bu isten para kazanmiyorum. Kimse de zorlamiyor. Ama birisi kalkip fikir vermediginiz zaman "niye kimse yazmiyor, yoksa rahatsiz mi oldunuz yeni birinden" gibi bir cikis yapinca herkesi bagliyor. Sizin dusundugunuzun tersine bir kisinin bunu dusunmesinden rahatsiz oldugum icin bu dusuncesini degistirmeye calisiyorum.

Yoksa ben de vereyim, isine yaramayacak tavsiye. Git Giant al. Niye? E ben kullaniyorum cok iyi. Bu mu yani kriter? Boyle mi karar verecek? Ghost'larin bazilarinin Manisa'dan ciktigini bilmeden mi karar verecek?

Ben de biliyorum yuzeysel sekilde tavsiye verip, benden sonrasi tufan demeyi. Sonra ben kirici oluyorum.

Insanlarin dogru bisikleti secmeleri icin onlari zorlamaya calismak kiriciliksa, evet, biraz oyle oluyorum.
 
Bak ben de sana kriterli bir öneri vereyim. Git salcano al. Kendim kullanıyorum diye değil, aynı paraya 5 model üst donanım takıp gönderiyorlar yanlışlıkla :rolleyes:
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
Mert kardeşim ben öyle bir izlenimde bulundum belki sen o niyetle yazmadın ama demek ki kelimeleri seçerken biraz dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca ikimizde aynı şeyleri düşünüyoruz. Fakat ben sadece sizin daha yapıcı bir üslupla daha iyi sonuç alacağınıza inanıyorum. Bu her kes için her zaman geçerli benim gözümde. Konuyu bence çok uzatmaya gerek yok. İnsanlar hata yapar önemli olan bundan ders çıkarmak. Sürç-i lisan olduysa af ola.
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammet dinç
Mert bey tekrar cevap vermedim ama artık yetmez mi? bırakın soracağım soruya da alacağım cevaba da ben karar vereyim. bir soru sormuşum arkadaşlar sorum doğrultusunda yardımcı olmaya çalışmışlar siz sürekli bir baltalama halindesiniz. Sorumun bu haliyle yanıtı verebiliyorsanız buyrun yanıtlayın yok veremiyorsanız şunu desem ne olur bunu etsem ne olur diye konuyu işgal etmeyiniz. Bizde burada 3 yaşında çocuk değiliz ne sormamız gerektiğini ne cevap almamız gerektiğini biliyoruz dikkatle bir daha incelerseniz bu forum "bisiklet üzerine tecrübelerin, deneyimlerin vb" paylaşıldığı bir forum. kimse kimseye nasıl soru soracağını ya da neye göre cevap vereceğini öğretmek için buraya girmiyor. Ben Ferhat Ademir ve Yasin Yücel beylerin cevaplarından gayet memnunum. BENİM KRİTERLERİME GÖRE 15-20 GÜNLÜK BİR DENEYİM "HİÇBİRŞEY" demek değildir. okadar tecrübeli ve deneyimlisiniz madem şu konuya o eleştirdiğiniz insanlar kadar katkınız olmadı. konuyu ben açtıysam bırakın bana karşı verilen cevapların mukayesesini ben yapayım. umarım demek istediklerimi anlamışsınızdır. bu muhabbeti uzatıp konuyu patlatmanın bir manası yok
 
Soracaginiz soruya da alacaginiz cevaba da siz karar verecekseniz, vay bana niye kimse cevap yazmiyor diye triplere girmeyeceksiniz.

Ki, neden kimsenin cevap vermeyebilecegini de yazmistim.

Sorunuzun bu haliyle cevap bekleyin o zaman ne yapayim.
 
Öncesinde Mosso Wildfire 29" bir bisikletim vardı çalındı evin önünden. Tekrardan almayı planlıyorum önerileriniz nedir? Benim bulduklarım bunlar bisikletten hiç anlamam diyebilirim. Sizlere komik bile gelebilir bu bisikletler.
(link)
(link)
(link)
(link)
Bunlar f/p değil derseniz önerilerilerinize açığım.
 
Geri