Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1500 tl Butce Icın Bısıklet Tavsiyesi.

Tepki
11
Selamlar,
Coz uzun olmayacak sehir içi turları ve haftasonu ormanda offroad turları için bir bisiklet almak istiyorum. Butce 1500 tl. Once bianchi apache modelini almayı duşunuyodum ancak bisikletin ağırlığının ne kadar olduğunu nette bulamadım. Forumda cift amortisorlu modellerin ağır olduğunu okuduktan sonra bu bilgiye ihtiyacım olduğunu duşumeye başladım. Bu fiyat için bana tavsiye edebileceğiniz başka modeller varmıdır ? Birde bianchi ALIKUT için genelde iyi şeyler yazılmış. Sanırım donanım olarak iyi bir bisiklet . Sizce APACHE ile aralarında 400 liraya değecek fark var mı ? Linkler aşağıda bulunmaktadır.
Teşekkurler.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
Scudo
aralarında 400 liralık fark var . bir de çift amortisör eğer full dağda bayırda kullanacaksanız düşünülebilr ki onun için bile düşünülmedği oluyor .Şehir içinde performans kaybı yaşarsınız.

@Tarık Kalkan

1500 lira peşin paraya 761 de alınabilirmiş gibime geliyor.

(link)

Burak Bey,
Performans kaybından kastınız ağırlık mıdır onu tam anlayamadım ? ( bilmediğim için soruyorum ) Bildiğim kadarı ile amortisorleri kilitlenebiliyor. Bende APACHE nin ağırlığını bulabilsem karar vermek adına cok iyi olucak aslında.

• Beğen
Tepkiler: burak altınsoy
Apache nin arka amörtisörü hakkında bilgi verilmemiş unutmamak laımki her amörtisör kilitlenmiyor bisikleti kullanırken siz her pedala astğınızda bu amörtisör sizin pedala verdiğiniz enerjiyi alır depolar ve kullanır(esneklik potansiyel enerjisi ne çevirir)buda belli bir miktar güç kaybına uğratır .Bu enerji kaybıda özellikle şehir içinde ve yokuş çıkışta güç kaybına neden olur bu tü bisikletler çok sert inişlerde kullanılır(donw hill) genelde...Bu nedenle şehir içinde ve ofroadda(downhill)hariç pek tercih edilmezler...

çift amortisörlü bisikletlerin arkadaki amortisörleri hakkında hiç bir bilgim yok ilgi alanaıma girmediğimden ama ön amortisörü kilitleniyor hatta resimden anlaşıldığı gibi gidondan kilitleniyor.Ancak bildğim çift amortisörlü bisikletler dağ iniş bisikletleri olarak geçer ve muhtemelen alikut modelinden daha ağır bir modeldir.eğer çok ekstrem şeyler yapmıcaksanız alikut işinizi fazlasıyla görür

aynen arkadaşın dediği gibi ..ben çift amortisörlü bisiklet kullandım. tamam..ön taraf kilitleniyor ama arka taraf değil..eger hem şehir hemde yollarda kullancaksanız çift amortisörü önermem tam bir işkence..pedala verdiğiniz gücün bir bölümünü emiyor ve düz yolda çok yoruyor..çok fazla off road yola girmiycekseniz hybrit modelleri öneririm..bu tip bisikletlerde ön amortisör vardır sadece ve ihtiyaç olmadığında kilitlerseniz şehir ve tur bisikleti haline gelir..mesela trek in 7000 li modelleri özelliklede 7500 sedona 321 gibi gibi....

Arka amortisor kilitleniyor . Gecen hafta sirkecide bisikleti gordum. Kucuk bir mandal var amortisor un uzerinde. Neden olduğunu tam bilmiyorum ama ağırlığı cok fazla arttırmıyorda cift amortisorlu bir bisiklet almak istiyorum. ( kilit olayının verimlilik sorununu cozduğunu duşunerek ). Forumdaki yazılarda cift amortisorlu bir bisiklet alınacaksa kaliteli bir secim yapılması gerektiği yazılmış. APACHE sizce bunlardan biri değilmi ?

• Beğen
Tepkiler: burak altınsoy
kilitlene biliyorsa mesele tamam demektir..kompanentler güzel görünüyor..görüntüde iyi...şimdiden güle güle kullanmanız dileğiyle ::)

Şehir içinde, dağda bayırda her yerde çift amortisörlü giant kullanıyorum. Orta amortisörünü de hiç kilitlemedim. çukurlara girince çıkan tok sesi çok hoşuma gidiyor:) Fazlasıyla memnunum. bianchinin amortisöründe yay var, bunun geri tepmesi fazla oluyor ve daha fazla esnetiyor. Ağırlık olarak da olumsuz etkisi var. Bu nedenle alikut önermem. 1500tlye güzel bisikletler alabilirsiniz.
http://img101.imageshack.us/img101/8598/dsc0056nx.jpg

Ben çift amortisörlü bisikletten uzak dur derim. Daha önce arkadaşlar da demişler, almak istediğiniz model iniş bisiletidir, böyle %100 eğimlerden aşağı salıp bir ağaca ya da kayaya toslamadan durabilmek için dua ettirenlerden:D Şehir içinde ve haftasonları off-road yollarda kullanmak için fazla donanımlı/ağır bir bisikletmiş gibime geldi. Üstelik, arka amortisörün markası belli değil, ön amortisör, bir iniş bisikleti için biraz yetersizmiş gibi görünüyor ve ''26/559X19 BYTE Disk Çiftkat Alüminyum Siyah 32H'' şeklinde bir jant, 1500 TL'lik bir bisiklet için fazlaca amatör duruyor, ki göbekler konusunda da bilgi verilmemiş. Hem, 15 kilodur o bisikletin ağırlığı en az, bence uzak dur, hatta bayaaa bi uzak dur:D Alikut işini fazlasıyla görür;)

Bak burda neler var daha:

(link)
(link)
(link)
bulabilirsen de şunlar:
(link)
(link)

@uğur yılmaz

Bence Giant'ın çift amortisörlü bisikletiyle Bianchi'nin makyaj harikası çift amortisörlüsünü kıyaslamak biraz hatalı. Alikut da, üzerindeki donanım bakımından piyasadaki en hesaplı bisikletlerden birisi. Tipten kaybediyor sadece.

ArkadaŞim, Apcahe'yİ Şehİr İÇİnde Kullanmak Zordur Yanİ Yapiminda AmaÇlanan Şey Offroad'tir O YÜzden Alİkut'u Tercİh Etmelİsİn...

Cevaplar için teşekkur ederim.
APACHE nin ağırlığını bir şekilde oğrenicem. Cok ağır bir bisikler değilse yinede benim seceneklerin arasından cıkmaz diye duşunuyorum.
Ayrıcam Sedona lar tip olarak cok hoşuma gitti. Sedona.com.tr dan bisikletleri inceledim.
741D modeli fiyat olaral cok uygun ( 620$ ) . Uzerinde hidrolik disk fren var. ( Benim gibi bir aceminin ilgisini cekiyor ) Ama ilginctirki daha ust ve pahalı bir model olan 751 de V fren kullanılmış.
Sedona lar ile ilgili yorum yapabilecek olan varmı ? 751 i V fren den dolayı direk eledim. 741D yapacağım şehir içi turlar ve hafta sonu gezintileri için yeterlimidir. 500 dolar fazladan verip 761 almak mantıklı olurmu ?
Birde merat ettiğim başka bir konu oğneğin 741D den inip direk 761 i kullansak donanım kalitesinin farkını direk anlayabilir miyiz ? Yoksa bunlara daha cok dayanıklılık esaslı kalite farkları mıdır ?

çift amortisörlü alacaksanızda bilgim kadarıyla scott genius alın gidondan ayarlı rahat olur am 1500 bütçe ancak scott fabrikanın sahibi olmanız lazım :D

imkan varsa amerikadan bir gelene siparis verin. 1500 cok iyi bir para Turkiye deki 2500 e karsilik gelen bisikletleri alabiliyorsunuz.
Turkiye den alacaksaniz TREK 6 serisini oneririm

trek 6000 veya alıkut al derim alıkutun parçası kaliteli 6000 binin kadrosu

Geri