Caner Uçar
Üye
- Tepki
- 9
- Bisiklet
- Salcano
Merhaba Arkadaşlar, Bisiklet ile seyrederken yanımda taşıyabileceğim yüksek basınç verebilen, metal aksama sahip ancak hafif ve küçük bir pompa arayışı içersindeydim ve nihayetinde Aliexpress üzerinden aşağıda detaylarını eklediğim pompayı satın aldım. Ürünü almak için dışarı yönelme sebebim benzer özellikteki ürünlerin Türkiye'deki mağazaların stoklarında bulunmaması, bulunanların da yüksek basınç üretememe gibi şikayetler almış olması oldu.
Ürünün Markası ve Bağlantısı: Pompa West-Biking, Bikein gibi markalar adı altında satılan fason bir ürün. 160 Psi Bike Pump yazıldığı vakit uygun olanını satın alabilirsiniz. Ben takipli posta dahil 9.66 Dolar (link).
Detaylar ve Kullanım: Ürünü 5 defa tamamen sönmüş Continental GrandPrix 4000S II 700x28'i şişirmek için kullandım. Bu beş deneyimden sonra da inceleme yazısı yazmaya karar verdim.
Açık Uzunluk: 20.5 Cm
Kapalı Uzunluk: 13.5 Cm
Ağırlık: 89 gr
Materyal: Conta ve Havanın sıkıştırıldığı parça hariç pompa metal aksama sahip. Ürünü parçalayıp kontrol ettim.
Dezavantajları:
Barometre mevcut değil.
Şişirmek için fazla pompalamak gerekiyor.
Hem sübap-pompa kafası hem de pompa sapından kavranarak kontrollü hava basılmalı. Sonuna kadar çarptırarak hızlı pompalanması pompanın içindeki dişli hava sıkıştırıcısını çıkarabilir.
Avantajları: Hafif.
Yekpare, adaptörü kaybetme gibi bir durum söz konusu değil.
Metal aksama sahip olması.
Yüksek basınç üretebilmesi.
Aşınma ve bozulmaya karşı dirençli olması.
Ürün Presta ve Schrader uyumlu. Pompanın kafasını saat yönünün tersine çevirdiğinizde presta uyumlu hale geliyor. Pompa kafasının içinde de dişler mevcut bunları da sibopa sabitleyip hava basmaya hazır hale getiriyorsunuz pompayı. İç lastik şiştikçe hava basmak daha fazla güç gerektireceği için bir elinizle de sibopu ve pompa kafasını tutmanız gerekecek.
Ürünün Markası ve Bağlantısı: Pompa West-Biking, Bikein gibi markalar adı altında satılan fason bir ürün. 160 Psi Bike Pump yazıldığı vakit uygun olanını satın alabilirsiniz. Ben takipli posta dahil 9.66 Dolar (link).
Detaylar ve Kullanım: Ürünü 5 defa tamamen sönmüş Continental GrandPrix 4000S II 700x28'i şişirmek için kullandım. Bu beş deneyimden sonra da inceleme yazısı yazmaya karar verdim.
Açık Uzunluk: 20.5 Cm
Kapalı Uzunluk: 13.5 Cm
Ağırlık: 89 gr
Materyal: Conta ve Havanın sıkıştırıldığı parça hariç pompa metal aksama sahip. Ürünü parçalayıp kontrol ettim.
Dezavantajları:
Barometre mevcut değil.
Şişirmek için fazla pompalamak gerekiyor.
Hem sübap-pompa kafası hem de pompa sapından kavranarak kontrollü hava basılmalı. Sonuna kadar çarptırarak hızlı pompalanması pompanın içindeki dişli hava sıkıştırıcısını çıkarabilir.
Avantajları: Hafif.
Yekpare, adaptörü kaybetme gibi bir durum söz konusu değil.
Metal aksama sahip olması.
Yüksek basınç üretebilmesi.
Aşınma ve bozulmaya karşı dirençli olması.
Ürün Presta ve Schrader uyumlu. Pompanın kafasını saat yönünün tersine çevirdiğinizde presta uyumlu hale geliyor. Pompa kafasının içinde de dişler mevcut bunları da sibopa sabitleyip hava basmaya hazır hale getiriyorsunuz pompayı. İç lastik şiştikçe hava basmak daha fazla güç gerektireceği için bir elinizle de sibopu ve pompa kafasını tutmanız gerekecek.