Scudo Sports

1700 TL bütçe ile "Şehir Bisikleti" almak istiyorum.

Tepki
0
Arkadaşlar hepinize merhaba.
İsmim Abdullah Yurtoğlu. Makine mühendisiyim. Savunma sektöründe çalışıyorum.
Bisiklet sporuna/hobisine bir heves ettim ve girmek istiyorum. Aşağıda belirttiğim özelliklerde bir bisiklet almak istiyorum.

- Şehir bisikleti
- 1700 TL bütçe
- Gidondan kilitlenebilen amortisörlü ön maşa
- Hidrolik disk frenler
- Mümkünse Deore veya dengi kalitede vites ve göbek sistemi.

Benim aradığım ana özellikler bunlar. Bana bu özelliklere uyan, kaliteli bir bisiklet önerebilir misiniz? Haftalardır bakıyorum bir türlü karar veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
Meridanin crossway serisine bakin
Salcanonun city sport 01
Sedona 350
Ama duz masa isterseniz carraro 330

Kendim kron xc 500 hd kullanıyorum net memnunum. zannedersem bu ara 1000 tl civarında. Tahminen 2000 km oldu arka lastik erimesi dışında sıfır sorun. vites geçişleri frenleri ilk günkü gibi. Tabi ben sade amatör kullanıcıyım. Forumda ki tecrübeli arkadaşların daha iyi önerileri olacaktır.

Şehir bisikleti isteyenlere artık şu dağ bisikletlerini önermeyin. Yorumu ciddiye alıp gidip satın alıyorlar, sonra gelip isyan ediyorlar burada. Öneren arkadaşlar da ortadan kayboluyor nedense...

@Abdullah Yurtoğlu

@Can_517

Can,

Arkadaş şehir bisikleti tavsitesi istemiş. Sen mtb önermişsin :)

(link)

Abdullah hoş geldin.

Ben sedona 345 öneririm. 1400 TL ye alabileceğin, şehir içi ve turlarda güvenle kullanabileceğin bir bisiklet.

Hoşbulduk Mustafa selamlar.
Sedona 345'i kullandım biraz güzel bisiklet. Belki biraz daha kaliteli bir model bulabilirim umuduyla bilenlerden fikir almak istedim.
Aslında ön amortisör olayı olmasa seçenekler artacak da böyle bir akım var biz de peşine düştük. Ne kadar fark ettirir bu ön amortisör olayı sürüş konforunu onu da bilmiyorum doğrusu.

@Abdullah Yurtoğlu

Şehir içi sürüşlerinde darbeleri sönümlemesi açısından artısı büyük. Kitlenebilir maşa ise malum ki rampalarda kuvvetini korur. Belki diğer markalarda vardır bi tık daha güzel aletler. Ben sedonacı olduğum için güvenle önerdim. :)

Bütçenize göre bulabileceğiniz en iyi donanımlı şehir bisikleti budur:
(link)

@Cumali Aydın1

Ben o yoruma gülüp geçtim.

Nerelerde kullanacağınızı belirtirseniz daha doğru tavsiyeler alırsınız, %90 asfatta sürdüğüm işe gelip giderken kullandığım bir şehir bisikletim var, ön amortisörün fazladan ağırlık olduğunu düşünüyorum. Disk fren kullanmadım lakin alırken disk frenin getireceği ekstra ağırlığı ve maliyeti de göz önünde bulundurun derim. Bu söylediklerim benim gibi çoğunlukla asfaltta kullanıyorsanız geçerli tabi.

(link)

Lastikleri 1,60 lastiklerle değiştirip inceltirsen bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek şehir bisikleti kapasitesine sahip olabilir düşüncesindeyim.

@osmankitay

Neden MTB alıp hem ekstra masraf yapsın hem de küçük olan jantlara ince lastik takıp daha cılız görünümlü bir bisiklete sahip olsun arkadaş?

Merhaba
Scott Sportster 40 kullanıcısıyım, gerçekten çok memnunum. Sportster serisinden bütçenize en uygununu seçin ve component yükseltme işini zamana yayın bence. Zamanla hem tecrübeniz artar hem ne istediğinize daha net karar verebilirsiniz. Scott'ın yanı sıra Merida, Cube, Trek, Giant'da kendini kanıtlamış markalar. Demem o ki KADRO'ya para verin, yükseltme zamanla!!!

Çünkü istediği bütün özellikler bu bisiklette mevcut. Ayrıca 1,60 MTB lerde kötü durmuyor.

Şiddetle tavsiyem şudur:

(link)

Üst mesajımdaki bisiklet bütçenizden fazla oldu, gözden kaçırmışım. Kendi bisikletimi tavsiye ediyorum efem: tabiki şiddetle:

(link)

2. el Şehir bisikleti bölümünde güzel bi merida vardı.
Bayağı üst donanımdı.

Tabiki o biraz daha agresif. Fitness bike.
Sedona 300 Serileri olabilir.

Bende yaklaşık 6 aydır sorunsuz kullanmakta olduğum gidondan kilitli maşalı hidrolik frenli deore arka arttırıcılı Carraro sportive 227 ye bi bakmanızı tafsiye ederim.

Herkese ilgisi için teşekkürler. Açıkçası bana Merida markası iyi gibi gözüküyor. Bu cumartesi kısmetse bisikletçilere gidip bu işi bitireceğim.

Şuan için "Merida crossway 100" ve "Carraro Sportive 330 City Bike" var aklımda. Bir de "Ghost cross 1800"

Geri