Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

Tanıtım Merkezi-Bigalı Köyü=2,95 mil
Bigalı-Büyük Anafarta=5,34 mil
Büyük Anafarta-Anzac Koyu=5,16 mil
... Anzac Koyu-Kabatepe Müzesi=2,71 mil
Kabatepe Müzesi-Alçıtepe=9,15 mil
Alçıtepe-Seddülbahir=5,52 mil
Seddülbahir-Şehitler Abidesi=2,86 mil
Şehitler Abidesi-Alçıtepe=3,55 mil
Alçıtepe-Behramlı=4,79 mil
Behramlı-Kilitbahir=7,03 mil
Kilitbahir-Eceabat=3,00 mil
TOPLAM=52,06 mil=83,78 km

(18 Mart grubu kurucusu Murat Varol abimiz bu paylaşımı izin almadan yayınladığım için rahatsızlığını belirtmiştir bu yüzden link kaldırılmıştır.....)
Buda 18 Mart Bisiklet grubunun yukarıda paylaştığım rotasının mesafeleri.Göründüğü üzere kısa mesafelerde ziyaretler var dinlenmesi bol muhabbeti fazla bir tur :)

Scudo
@ferhat köse

Ferhat bey

Gercekten tebrik ederim.Bu turu organize ederek cok faydali bir faaliyete imza atiyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@enver avcı

Enver merhaba;

Aracınızda hala yer varmı ? Biz 2 kişi gelmeyi planlıyoruz.Bilgi verebilirsen gerekli havale işlemini yapayım.Birde bu rakam gidiş/geliş midir veya uygulama nedir ?

Selamlar...

• Beğen
Gezinin Arıburnu kısmı, Arıburnu cephesini sadece sahilden dolaşan bir güzergah gibi gözüküyor, Sahilde sürmek keyiflidir ve fakat sahilde ağırlıklı Avustralya-Yeni Zelanda mezarlıkları var. Türk şehitlikleri, yine birkaç yabancı mezarlık ve esas ateş hattı, İngilizlerin "Second Ridge" yani İkinci sırt dedikleri, Kanlısırt'tan başlayıp, Conkbayırı'na tırmanan yol üzerindedir. Savaş öyle cereyan etmiş ki, bugün bu yolun bulunduğu hattın hemen deniz tarafında Anzak siperleri, iç tarafında da bizim siperler mevcut ve yer yer siperler arası mesafe 10 metreye düşüyormuş. Savaşın havasını koklayabilmek için bu hattı da gezi planına katmalısınız bence... Gelmeyi çok istedim ama engeller alıkoyuyor....

@AYDIN DİRİCANLI

Aydın abi yer vardı hala Enver dönüş yapar ve o rakam gidiş dönüş içindir abi......

@Cafer Adıgüzel

Cafer üç aşağı beş yukarı girdik bir işin içine ben mesafeye hiç bakamadım zaten :) merak edenler öğrensin diye yazdım yoksa o mesafeleri hava durumu izin verirse ne kadar kalabalık olursak olalım her halikarda yaparız....

@mtsemiz

Bilgiler için teşekkürler Murat.Yazdığınız her yeri gezmek isteriz fakat Eskişehir içi yaptığım turlardan tecrübeyle sabittir kişi sayısı ne kadar artarsa en ufak su molası bile vakit alıyor.Kaldı ki çoğu arkadaşımız bölgeye ilk defa gideceğinden fotoğraf çekmek isteyecek detayları görmek isteyecek ve şu an ki sayı 50 bu kadar bisikletli bir gruba çeşme başında su içelim desek dağılıp toplanması minimum 10 dakika alır bunları göz önüne alarak turu en ana hatlardan yapalım dedik fakat tur başlarında geçen zamana göre bakıldı ki vakit artacak her tabeladan döneriz görebileceğimiz her yeri görmeye çalışırız....

@AYDIN DİRİCANLI

aydın abi selam.araçta 6 kişi için daha yer var,ücret gidiş dönüş için fakat hesaba havaleyi geçtikden sonra vazgeçerseniz son anda geri ödeme yapamıyoruz.çünkü 1 hafta kala biz vazgeçtik derseniz ve son 1 haftada yerinize gelecek kimse bulamazsak aracın masraflarını diğer arkadaşlar aralarında bölüşmek durumunda kalır.ama olur da gelemiyoruz derseniz ve yerinize başkasını bulursak onlardan alacağımız ödemeyi size iade ederiz.ödeme konusunda bu ayrıntıya dikkat edilmesi sonradan 3-5 lira için kırgınlık olmaması yönünden önemli...bu sabah anadolu yakasından bir arkadaşımız daha aradı.sanırım onlar da 3 kişi olacaklarmış.pazartesi yada salı günü havale geçecekler sanırım.onlar havale geçse de 3 kişi daha yerimiz var.havaleyi yaptığınız gün haber verirseniz aynı gün listeye eklerim sizi de ... cep numaralarım da yazıyor imza kısmında.6 kişiden sonra da isteyen olursa devam ederiz almaya ama şöyle bir durum var.bu kısmı dikkatli okuyun lütfen.
3. araç için en az 7 kişiyi bulmamız gerek.3. aracın şöförü bisiklet ile katılamayabilir.ama her durumda aracın masrafını karşılama durumundayız.bu sebeple en az 7 kişi olmadan tur tarihi gelir çatarsa 3. araç kalkmaz.yani atıyorum 5 kişi oldu son araç için.bu durumda 2 kişi daha bulamazsak o 5 kişinin ücretini geri iade ederiz.yada araçtaki 5 kişi 2 kişilik masrafaı daha üstlenirse arasında sorun ortadan kalkar...bizim kendi sayımız dolduğu anda diğer taleplere bakarak son araç için karar vereceğiz.sahibi ile konuştum ama son kararını almam gerek.katılamama durumu olursa kimseyi de ümitlendirmek istemem.

enver dost

kuşlar dediki enver kaçak yolcuları yolda bırakıyormuş neme lazım ben antremanlara
başlayım yarı yolda pedala basmak durumunda kalabilirim,,,,,,:D

o kuşların kanatlarını kırar sonrada rezillik çekmesinler diye yanıma alırım abi ben.yine de yolda bırakmam :D:D

@enver avcı

Enver bilgi için sağol...Diğer arkadaşımdan son onayı alıp, pazartesi havale işlemini yapacağım.Bu konuya ilk cevap yazanlardan biriyim.Bir kere geliyorum deyip havaleyide yaparsak dahada vazgeçmem.Olduya dünya hali gelemedik, bizden bir sıcak çorba içersiniz o parayla...Tabii yerimize birini bulursanız :in:

Biz avrupa yakasındayız (Beşiktaş-Mecidiyeköy).Havaleyi yaptıktan sonra buluşma detaylarını konuşuruz...

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@AYDIN DİRİCANLI
tamam aydın abi.bende etiler deyim.havaleyi yapınca haberleşiriz.o parayla çorbadan fazlasını da yaparız gibime geliyor ;) senden bir kebap yerim ben.çorbayı diğerleri içsin :D:D:D

• Beğen
Liste güncelleyelim......

(18 Mart grubu kurucusu Murat Varol abimiz bu paylaşımı izin almadan yayınladığım için rahatsızlığını belirtmiştir bu yüzden link kaldırılmıştır.....)

turun face sayfası :(link)

İstanbul Ayağı: Enver Avcı-Kudret Kurtcebe (özel araç tuttular bilgi alabilirsiniz)
Eskişehir ayağı:Ferhat Köse

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır -anadolu yaka
4-Serdar Bekel -anadolu yaka
5-Kudret Kurtcebe-anadolu yaka
6-Enver Avcı-pilot kaptan (araç sahibi)
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
10-Ibsnokta Mimarlik Black See
11- Eren tublek
12- Sinan bey arabası ile katılıyor (araç sahibi)
13-Altan Alyanak
14-ihsan Vanlı
15-Mustafa Olgun
16-Bahadır Atılgan
17-ÇAğatay Çimşit (kendi imkanları ile katılıyor)
18-Adem Sönmez (Enver ile araç bilgisini konuşacak)
19-Sait Özdemir (İstanbul gözüküyor faceden katılacağını belirtmiş)
İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
1-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır
3-Tanju Çetiner (faceden katılacağını belirtmiş Bulunduğu il net değil Kocaeli Gibi )

Maşallah,padişah fermanı gibi liste.Bloğa da baktım.Aynen tahmin ettiğim gibi bir tur planı olmuş.Doğrusu da buydu.Geriye bir tek alternatif rotalar kalmış.83 km bir şey değilancak gelen herkesi tanımıyorsunuz.Rüzgar ve aşırı soğuk bazılarını etkileyebilir.O sebeple,planladığınızdan daha kısa ancak saat itibarı ile aynı noktada olabileceğiniz alternatif güzergahlar da çizilmeli.Elbette diğer konu da hala güncel.

@Derya Keçeci

Destek için teşekkürler Derya abi.Eceabat jandarma karakolu ile geçen ay görüşmüştüm geçtiğimiz hafta da 18 Mart bisiklet grubu kurucusu Murat abi konuşmuş muhtemelen ya eskort araç gelecek yada telefon ettiğim an karakol komutanı bir araç yollar aksi durum için gelecek araç da tahminim transit olduğundan epey arkadaşı kurtarır :) ben kimsenin zorda kalacağını düşünmüyorum bir şekilde iterek çekerek her yere zamanında götürürüz tek düşüncem bu kadar arkadaş ile bir noktada dağılıp geri toplanma süresi :) malum kendi turlarımdan biliyorum 10 kişinin üstünde bir bisiklet grubu sadece çeşme başında su içelim matara dolduralım desin minimum 10 dakika zaman geçer :) 50 kişi ve fazlasını düşünemiyorum bile :) bunun yanında işin pozitif yanı yaş ortalamamız oldukça yüksek ve hemen hemen herkes toplu bisiklet turlarına katılmış arkadaşlar muhtemelen benim korktuğum başıma gelmeyecek toplanma zamanında herkes bisikletinin üstünde olacak .Şimdiden yazmak istemedim insanları sıkmamak adına ama aklıma yatan en mantıklı yöntem bir ziyaret noktasına gelindiğinde hiç dağılmadan toplu bir foto çekimi ardından, mantıklı bir süre belirlemek ve arkadaşları kendi haline bırakmak, süre sonunda da diğer noktaya hareket etmek.Bu noktada da herkesi takip edemeyeceğimden böl parçala yönet taktiği ile :) her ile bir sorumlu arkadaş en azından kendi il grubunu takip ederse hareket zamanı geldiğinde ufak bir göz temasıyla yoklamayı da almış oluruz.Askeriz ya abi bu işler benim işim :) 18 yıldır düzenli olarak yoklama veriyorum :) kumanya işini de hallettik mi gerisi sadece hava şartları.İçimden bir ses çok güzel bir hava olacak diyor bu kadar yağan kara inat....

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
ferhat dostum,,,,,65 kişiyi arkadan topladım sene 2009 da ,,,,,istanbulda belgrad turu,,,,,önde bir telsiz ,arkada bende telsiz ortalarda iki arkadaşta telsiz ile bu işi kotardık ,,,malum trafik çok yoğun oluyor sahil yollarında ,yapacağımız etabda trafiğin durumunu bilmiyorum ilk kez gideceğim ,,,evet benim durumum enver dostun aracı ile gelmek, telsiz enver dostta olması lazım ,şimdi malum hava sağanak yağmur felan olursa ben genede sivil vaziyette gelmeyi düşünüyorum illa bisiklet olacak diye bi olay söz konusu olmuyor benim için ,,,ama inşallah güneşli bi hava bizi karşılayacak ,,,,

Daha önce yazmış mıydım hatırlamıyorum.Babam deniz astsubayıydı ve Çanakkale'de görev yapmıştı.Gelibolu yarımadasının pek çok noktasını iyi bilirim.Her şeyi sen düşünmeyeceksin elbette.Gelen kişiler de nereye geldiklerini,mevsim şartlarını iyi bilecek.Tur sorumluluğu farklıdır.Biri rüzgar alsa sen üşürsün.Şimdilik iyi geceler,yakında görüşürüz.

• Beğen
@Derya Keçeci

Bende o işin havacı olanıyım Derya abi :) uçak bakımcı olduğumuzdan da elimiz takım avadanlık olaylarına alışık :) dediğim gibi elit bir topluluk oluşuyor tahminlerimden çok kolay olacak gibi.Yaşayıp göreceğiz beğenirsek her sene tekrar ederiz artık :)

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi zaten ekip kalite ,yukarıda yazdıklarım olası sorunlardı ve işin pedal kısmından kesinlikle çekinmiyorum. yukarıda da yazdığım gibi tek düşündüğüm ziyaret noktalarındaki bol muhabbet ve ekibin kalabalıklığı. bisiklete bindikten sonrası kolay, tecrübeli arkadaş sayımız çok fazla.Telsiz konusu da sanırım artık pek çoğumuzda her yöne beleş :) telefon hatları mevcut telsizden daha rahat kulaklık ile net konuşuluyor.O yarımada da sanırım telefonların çekmediği alan yoktur.Siz en kötüyü düşünerek telsizlerinizi alın derim zorda kalınca en güzel iletişim yolu telsizdir tabiki.Herşey güzel gidiyor eminim havada iyi olacak, olmasa da hep mangal için ıslandık ,üşüdük bir defa da şehitlerimiz için ıslanalım nasılsa kururuz bir şekilde :)

Liste güncelleyelim 2 kişi daha eklenmiş faceden.Bir kişi İstanbuldan Enver müşteriyi kaçırma :)
Tur hakkında tüm katılımcılar fikir yürütebilir zaman müsait her durumu konuşabiliriz aklınızda kalacağınıza sayfamızda konuşulsun.

turun face sayfası :(link)

İstanbul Ayağı: Enver Avcı-Kudret Kurtcebe (özel araç tuttular bilgi alabilirsiniz)
Eskişehir ayağı:Ferhat Köse

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
8-Muhammed Altuntaş
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır -anadolu yaka
4-Serdar Bekel -anadolu yaka
5-Kudret Kurtcebe-anadolu yaka
6-Enver Avcı-pilot kaptan (araç sahibi)
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
10-Ibsnokta Mimarlik Black See
11- Eren tublek
12- Sinan bey arabası ile katılıyor (araç sahibi)
13-Altan Alyanak
14-ihsan Vanlı
15-Mustafa Olgun
16-Bahadır Atılgan
17-ÇAğatay Çimşit (kendi imkanları ile katılıyor)
18-Adem Sönmez (Enver ile araç bilgisini konuşacak)
19-Sait Özdemir (İstanbul gözüküyor faceden katılacağını belirtmiş)
20-Engin Özen (Enver yeni eklenen arkadaş)
İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
1-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır
3-Tanju Çetiner (faceden katılacağını belirtmiş Bulunduğu il net değil Kocaeli Gibi )

vallahi ferhat bence müşteri bizi kaçırmasın.bizim yerimiz sağlam.şu anki sayı ile yani ödemesini yapanlar ile sinan abinin aracı hazır.onun masrafı çıktı.5-6 kişi kaldı boşyer.pazartesi 2 kişilik ve 3 kişilik 2 ödeme daha bekliyorum.onlar da hallederse kadro tamamdır bende...

• Beğen
@enver avcı

İşin şakası biliyorsun Enver yoksa ben de yakın olsam sizin arabaya geleceğim fiyat çok uygun :) İstanbula tren seferleri de kalktı 10 liraya trenle gelip sizin ekibe girsem daha hesaplı oluyordu Eskişehirden otobüs ile Çanakkaleye gitmekten :) sen kargoyu tamamla diğer mevzuları konuşmaya başlayalım .

Taze bilgi Anadoludan gelecekler için Çanakkale otobüs terminali yenilenmiş biraz şehir dışına taşınmış (bisiklet ile 10-15 dakikalık bir mesafeymiş merkeze) kahvaltıyı ya şehir merkezine pedallayıp öyle yapacağız yada direk feribot iskelesinden biletlerimizi alıp bilet saatine göre ya karşıya direk geçip İstanbul ekibini beklerken yada feribot kalkmadan İskeleye yakın bir yerde yapacağız....

Geri