Scudo Sports

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu (Tur tarihi 6-7 Nisan 2013)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bir de Ferhat Köse adadan bahsediyorsun. Ada dediğin nedir?

Scudo
@Kemal Caner

Selam, ada Gökçeada olmalı, Eceabat'a en yakın orası var. Cumartesi de aynı yerleri dolaşmak yerine ada iyi seçim. Sağolsun Mark Minasyan adayı turlayıp Strava'ya yüklemiş. İyi rampalar var (7-10 arası, Dereköy-baraj yolu üzerinde). Bir kez adaya gitmiştim, bisikletle çok güzel olacağı kesin. Şimdiden hayal edebiliyorum :)

arkadaşlar elde olmayan sebeplerden dolayı istanbul ayağını organize edemeyeceğim... mart ayında yurt dışında olacağım... istanbul ekibini toplayarak gidebilecek organize edecek bir arkadaşımız varsa çok sevinirim... herkesden özür dilerim... :( :( :(

@enver avcı

Enver demek durumun kesinleşti üzüldüm cidden, artık seninle buluşmamız benim İstanbul turumda olacak gibi gözüküyor umarım o zaman müsait olursun Nisan ortası yada sonu gibi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@enver avcı

Enver demek durumun kesinleşti üzüldüm cidden, artık seninle buluşmamız benim İstanbul turumda olacak gibi gözüküyor umarım o zaman müsait olursun Nisan ortası yada sonu gibi düşünüyorum.

Sevgili Kemal,Şarköyde kalacak yer bulunur.Vardır otel motel bir şey,olmazsa buluncaya kadar sürülür.Cuma işini ayarlarsam bir kaç gün önce burada ayrıntısıyla planımı yazacağım.Dönüşüm ise ya Pazar akşamı,ya da Pazartesi sabahı otobüsle Ankara'ya olur.

Aşağı yukarı şöyle:km---Toplam
B.Çekmece-Silivri.30 km .30
Silivri-M.Erğli. 40..... 70
M.Ereğli-Tekirdağ.35..... 105
Tekirdağ-Barbaros 7..... 112
Barbaros-Kumbağ 3.... 115
Kumbağ-Gaziköy 30..... 145
Gaziköy-Hoşköy 3..... 148
Hoşköy-Mürefte 8..... 156
Mürefte-A.Kalamış 4..... 160
A.Kalamış-Eriklice 3..... 163
Eriklice-Şarköy 5..... 168
Şarköy-Kocaali 12.....180
Kocaali-K.terzi 3..... 183
K.Terzi-Demirtepe 26..... 209
Demirtepe-Bolayır 5..... 214
Bolayır-Gelibolu 15..... 229
Gelibolu-Eceabat 44.....273

Buna 100+ ada turunu da ekleyeceğiz 370-400 arası bir şey olur gibi.3 gün için gayet makul mesafe.

Son bir aya girdik İstanbul ekibinin büyük aracını kaybetmesiyle sayı oldukça düşecek gözüküyor.Eskişehirden şimdilik 5 kişi civarında kesin olarak geliyoruz.Ankaradan Derya abi diye şimdi listeyi oluşturmaya başlamak istiyorum.

Eskişehir.
1-ferhat Köse
2-Ömer Korkmaz
3-Eser Sevinç
4-Abdullah Uluşerbet
5-Burak Durukan

Ankara
1-Derya Keçeci(abi hazırlan böyle giderse sen ben kalacağız gibi :) öyle olursa İstanbuldan yalnız gitmeyeceksin Çanakkaleye)

Diğer illerden de kesin katılacağım diyen abilerim ve kardeşlerim de isimlerini artık yazmaya başlarsa ben her seferinde listeye ekler güncellerim artık son bir ay katılım durumunu kesinleştirme zamanı geldi .Cumartesi günü gelip 2 gün katılacak arkadaşlar bana ayrıca özel mesaj ile veya konuya mesaj olarak yazarsa daha hoş olur.Sadece Pazar günü geleceklerinde belirtmesinde fayda var sonuçta onlara da buluşma yeri ve zamanı belirleyeceğiz.

Kişi başı 15 liralık şu pansiyon ile de görüşebiliriz iki gün kalacak arkadaşlar ben daha aramadım ama yer sorunu olacağını zannetmiyorum gideceğimiz tarih Çanakkale zafer haftası ve anzakların geldiği tarihin ortasına düşüyor yani en boş zaman :)

(link)

Günlük 15 lira demiş arayıp teyit eden olur da paylaşırsa sevinirim.

Herkese merhaba
Bursa ekibi sayısını belli etmek adına ulaşabildiğim ve kişiler tarafından kesin cevap verilmese de isimleri kağıda dökmek istiyorum.
onur özdemir
barış turan
hasan kızanlık ve beraberindeki 5 kişi
ibrahim helvacılar ve beraberindeki 4 kişi
erdinç altınçekiç
ali fevzioğlu
serpil öztuvan
tarık iper
candemir bulut
ahmet tarık ok
ramazan bozkuş
raşit başdar
türker üstün

----şimdilik aklıma gelen isimler bunlar ...ilave oldukça ekleme yapacağım.
----elimizdeki araçlar wolkwasgen transpoter-hundaı starex-fiat punto

not: bursadan katılım yapacak arkadaşlar ; sayıya bakılırsa araç ilavesi gerekecek özellikle kapalı minibüs tarzı ( binek araçta olabilir) ..olan arkadaşlar bilgi verirlerse ona göre organizasyonun bursa ayağını şekillendirmeye başlayalım.

@ahmet tarık ok

Ahmet merhaba .Sizin ekip coşmuş eğer araç kiralanacak ise bizde Bursa ekibine dahil olabiliriz haberin olsun.Sanırım sizin ekibin hepsi 2 günlük tur planlıyor bizde 2 gün şeklinde planlıyoruz .Eğer sizin o taraftan araç kiralama derseniz biz 4 yada 5 kişi olacağız gözüküyor.Bu arada Serpil ablanın adını başka bir Çanakkale etkinliğinde daha gördüm. 2 defa mı gidecek yoksa birine katılmayacak mı kesin konuşmak lazım sen en son ne zaman görüştün Serpil abla ile.

@ferhat köse
Serpil abla etkinlikleri karıştırmış. Görüştüm olsun ikisine de katılacağım dedi. Evet herkes 2 gün olarak katılıyor.
araç kiralama işi şu an gündemde gözükmüyor... ben bir köşeye notunuzu alıyorum ..sizi ilave etme şansımız olursa memnuniyetle paslaşırız kardeşim...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@ahmet tarık ok

15 gün kala kesin araç durumunu yazarsan bizde 10 gün kala netleştireceğiz sizin ekibe dahil olabilirsek daha hesaplı olabilir hemde Cumartesiyi birlikte planlarız .Önceki sayfalarda verdiğim numaradan pansiyon ile de görüşebilirsiniz çadır ile uğraşmak istemiyorsanız.

@Derya Keçeci

Abi istanbuldan katılma konusunda fikrim değişmedi. 20 ortalama kolay da 25'i zorluyorum bakalım. Eğer kendimi yeterli görürsem geleceğim. Benim yüzümden kimsenin keyfinin kaçmasını istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Tuncay,ortalamayı fazla dikkate alma.Benim güzergahımda pek çok yerleşim yeri var tüm kuzey sahili boyunca.Dur,dinlen,su ikmali tuvalet ihtiyacı derken 15 e bile düşer diye tahmin ediyorum.Şöyle söyleyeyim.Boş trafikte,örneğin Kızılcahamamdan sonra azaphaneyi çıkıp Akyarma'da mola verdiğimde ortalamam 10'du çünkü km lerce çık babam çık.Ancak Akyarmadan Yeniçağa'ya kadar 30-35 oldu.(Nazik bir davet üzerine mola verdim.Durmasaydım Geredeye kadar da sürerdi bu ortalama)

Diyeceğim o ki,ortalama adı üzerinde her türlü şartlarda A dan B ye gidiş mesafesi ve bu mesafeyi kaç saatte aldığınla ilgili.Basılacak yerde basar gidersin,çıkılacak yerde gerekirse 8-10 lara düşer,dinlenme ihtiyacı duyduğunda dinlenirsin.güzel güzel giderken bir lastik patlar,asgari 20 dk.30 ortalaman olur 20.Neticede yarışmıyoruz.

Tek mesele malum çalışma hayatı ve zorunluluklar.Ben ancak bir kaç gün öncesinden netleştirebileceğim için planımı,çok da grup oluşturamıyorum ancak bir kaç gün öncesinde burada yazacağım.Ne zaman nerede başlayıp nereye kadar süreceğimi.Öte yandan burada etap başına 100+ dan bahsediyoruz ve katilımcıların bunu dikkate alması gerek.Ha,bir yerde, şu ya da bu şekilde gidemez;çölde değiliz,mutlaka kalacak konaklayacak bir yer bulur kalır.Devam eden de gider.Şahsen bu güne kadar hiç planladığım etabın gerisinde kalmadım zaman yokluğundan ötürü.Kalmam gerekirse de şartlarımı zorlamam.örneğin,hiç bir şart altında karanlıkta gitmem.Plan işlemedi,hedefe varamadım,hava karardığı yerde dururum.

Burada yeri gelmişken grup sürüşleriyle ilgili bir kaç şey yazayım.

Grupla gitmek:

Grup olarak bisiklete binmek,beraberinde bir takım sorumluluklar getirir.Yolda izde son km lerde "önümde bir arkadaş olsa da,onun dümen suyunda gidip biraz dinlensem" dediğim çok olmuştur.Harika bir şeydir bir grubun arkasında gitmek;malum rüzgar direnci meselesi.Bu ise kolay değildir;alışık olmayan,önündekiyle tekerlek tekerleğe gidemez.2-3 m geriden takip ettiğinde ise faydasını göremezsin.Tıpkı yarışlardaki gibi,8-10 km grubu çekecek kişiyle,hareket halindeyken ve işaret diliyle anlaşmak gerekir.

Grup sürüşlerindeki en büyük tehlikelerden biri de,arkadaki bisikletçilerin,önlerindeki yol şartlarını görememesidir.Beklenmedik bir çukur,dikey mazgallar,taş,lastik ve ülkemiz yollarında sıkça gördüğümüz ,bizi saniyede tepetaklak edebilecek her şeyle grubun önündekiler karşılaşır,arkadakilerin bunları görme şansı olmaz.O nedenle,arkadan gelenlerin,gözlerini o anki takım liderinden ayırmamaları,grup liderinin manevralarını uygulamaları,bunları yaparken de toluca hareket etmeleri,asfalta yayılıp trafik güvenliğiyle,kendi güvenliklerini riske etmemeleri gerekir.(grup lideri gerekiyorsa durur.Durmadan önce belirgin olarak elini yukarıya kaldırır.Kollarını manevra yapacağı yöne çevirir.Yollarda çokça atlanacak çukurlar vardır.Sorunlu yerlerde grup biraz yayılıp birbirine manevra alanı yaratır.

doğru zamanda geçiş yapmak,yanından geçeceğin sürücüye durumunu bildirmek gerekir."Yol ver" "Sağda" "Solda" gibi ifadelerle uyarı yapılır.Geçen yıl Ankara dağ bisikleti yarışları sırasında,arkamdan hızla gelen ve hiç bir uyarı yapmayan bir arkadaşımız,90 derecelik bir dönüşün hemen ardından beni geçerken,arka tekerlerimiz çarptı.Her ikimizin de dengesi bozuldu,düşmedik ama ciddi düşebilirdik.Demem o ki,çokluk iyidir ancak bunu avantaja çevirecek sistemi bilmek ve uygulamak gerekir.Aksi durumda tam bir acemi sürüsü gibi,birbirini ite kaka,vura düşüre,komik bir topluluk olunur.

ve arkadaşlar! İstanbuldan Çanakkaleye kadar sürecekler burada toplanabiliriz.Planı gün gün,saat saat yazar ve belki Çorlu,Tekirdağ,şarköy gibi noktalardan gruba katılacak arkadaşlar için de kolaylık sağlarız.

Derya abi bana özelden kafandaki tur rotasını ve günleri tam olarak müsait zamanda yazabilir misin .Eskişehir ekibi olarak araba tutma işi zor gözüküyor mevcut 5 kişilik sayı yeterli değil.Otobüs ile geldikten sonra otobüste geçen zamanı senin ile buluşmak için değerlendirebilirim böylece Eskişehir ekibinin bineceği otobüste bir kişilik yer açılır fazla bisikletli ile aynı otobüse binmek risk oluyor.Eğer Bursa ekibine toplu olarak katılamaz isek senin rotana bir yerinden izin durumuna göre dahil olmaya çalışacağım.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Tamamdır Ferhat,sadece benim Cuma işi belli değil.İstanbuldan gideceksem Cuma sabahı çıkmam lazım.Rotam,marmaranın kuzey sahili boyunca ilerlemek olacak.Sahilden şarköye kadar gidip,cumartesi sabahı da şarköyden Ecaabata.Yarımada turunu Pazar günü yapacağız sanırım.Bir ara Gelibolu tur ayrıntılarını konuşalım.Yani tur başlangıcı Eceabat mı olacak,yoksa daha kuzeydan mi başlanacak önemli.Yani Gelibolu Eceabat arası 40-45 km var.İstanbuldan gelirken de oldukça fark yaratan bir mesafe olur.

• Beğen
@Derya Keçeci

Abi Pazar günü Eceabattan başlanacak kuzeye vurulup büyük rotayı yapacağız .Gurubun büyük çoğunluğu Bursa oluşturuyor o ekip Ahmet ile tam konuşmadım ama MTB bisikletler ile katılıyorlar yani ortalama hızları düşük ilk sayfalarda yazdığım Cumartesi yukarı kısmı pazar günü aşağı kısmı gezecekler diye düşünüyorum(Ahmet okuyunca cevaplarsın umarım :) ) yani Pazar günü seninle birlikte Eskişehir ekibi ile İstanbuldan Enverin ayarlayacağı araba dışında kendi imkanları ile katılabilecek arkadaşlar katılacağız.Kıssadan hisse büyük ve hızlı rotayı 10 kişi kadar turlayacağız.Bursa ekibi ile Pazar günü öğleden sonra büyük anıt ile akşam yemeğinde bir araya gelmeyi planlayacağız.Bir de sabah ilk çıkış noktasında beraber oluruz onlar direk karşıya geçip aşağı güneye büyük anıta giderlerken bizler yukarıyı tamamlayıp sonra büyük anıta aşağı gideceğiz.

@Yusuf Z. Şipal

Dostum gel sen beni dinle şu katlanır işinden vaz geç :) o kadar yol bisikleti topladın, komple parçalamadan yerleştirebiliyorsun otobüsün bagajına hiç sıkıntı çıkmıyor merak etme :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Ferhat kardeşim merhaba,
Bursa ekibi üç aşağı beş yukarı belli oluyor. Panelvan tarzı bir araca daha ihtiyacımız var. Ayarlayabilirsem sizi de ulaşım planına dahil etmek üzere irtibata geçeceğim. Şu an itibari ile performansı düşük bir katılımcı bizde gözükmüyor(ama konsiyon eksiği olup ta katılmak isteyen olursa da kapımız sonsuz açık diye düşünüyorum--lütfen teyit edin---) Yavaş yavaş ekibi toplayıp planlalamar önümüzdeki hafta başlar. Gelişmeleri haberdar ediyor olacağım. Herkese sevgiler. @ferhat köse

Saygıdeğer Arkadaşlar ben büyük ihtimalle geleceğim. Gün yaklaştıkça daha bir netlik kazanacak. Yalnız ben şöyle düşünüyorum. Eğer Derya Abi Cuma gününü ayarlayabilirse Derya Abi ile pedallarız. Yalnız Derya abi sanırım sen o gün Esenle'de inip ya B.Çekmece'den yada Esenler'den pedallayacaksın. Ben sabah 7 vapuru ile Karaköy'e geçip basarak mı sana yetişirim yoksa Silivri'den mi sana katılırım. Bu konu senin Cuma Gününü ayarlayıp ayarlamamana bağlı sanırım. Yok eğer Ayarlayamazsan Bahadır Gürel'in aracı uygun olursa onunla giderim. Tabi Bahadır Bey'le gidersek büyük tur için nasıl buluşuruz. Netlik kazanması gereken bir konu.

Oldu Herşey güzel gitti. Derya Abi ile buluştuk bir güzel pedalladık. Ferhat Köse ile de buluşup bir güzel büyük Tur'u yaptık. Dönüşü eğer uygun olursa tabi paylaşım temelinde Bahadır Gürel arkadaşımla yaparız diyorum. Tabi ne şekilde Çanakkale'de buluşuruz bunlar askıda. Buradan sürekli iletişimde olalım.

• Beğen
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri