Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

18 Ocak 2020 sitenin kapanması hakkında

Anonim

Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar.

Yaklaşık 1 gündür foruma ulaşamadığınızın ve bu durumun ne kadar talihsiz olduğunun farkındayız. Gün boyunca bu sorunu çözebilmek ve bir an önce forumu tekrar hayata döndürebilmek için bu saatlere kadar uğraştık. Önceden de fark ettiğiniz üzere son 2-3 aydır sitede bazen kapanmalar ve yahut giriş sorunları yaşanıyordu. Bunun sebebi de Çin'den gelen saldırıların hedefi durumundaydık. Bu zaman zarfında hem saldırılarını bertaraf ediyorduk hem de sunucumuz uzunca bir süre buna dayanıyordu.

Bu sırada çeşitli önlemler alarak her daim mücadele etmeye çalıştık. Ta ki 18 Ocak yani dün öğlen saatlere kadar. En sonunda kullandığımız sunucu maalesef daha fazla dayanamadı ve bir takım teknik sorunlarla birlikte kendini kapattı. Sorunu netleştirdikten sonra yeni sunucuya geçiş yaparak yola devam etmeye karar vermişken aslında bir süredir alınan yedeklerinde bu saldırılardan etkilendiğini farkettik. Gün başına periyodik olarak yedeklerimizi almaktayız ama gelin görün ki, sistemin sürekli boğuştuğu saldırılarla zarar görmesiyle -ki bundan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz, hiçbirisini aktif edemedik.

Aslında bu yedekler bir şekilde çalıştırılabilir olmasına karşın yapılacak analizler ve çalışmalar uzun zaman alacağı için, sitemizin daha fazla kapalı kalmasını istemedik. Hepsini tek tek inceleyerek bu saatlere kadar uğraştık ve sorunsuz ulaşabildiğimiz yani çalıştırabildiğimiz/kurtarabildiğimiz en son yedek maalesef 24-25 Aralık 2019 tarihli yedek oldu. Bu site de ve sitedeki içerikler de sizlerin sayesinde var olmaktadır. Haliyle son 25 günlük paylaşım kayıplarından dolayı üzgün olduğumuzu belirtiyor, sizlerden özür diliyor, anlayışınız için teşekkür ediyor ve iyi forumlar diliyoruz.

Buna ilave olarak, son 25 günlük sürede açtığınız başlıklar ve ilanlar yoksa, yeniden açabilirsiniz. Bu sayede birkaç gün içerisinde 25 günlük açığın çabucak kapatılacağını umuyoruz. Ayrıca gerekli bütün önlemleri şu an için aldık. Uzun uğraşlar sonucu Çin'i komple bir daha buraya erişemeyeceği şekilde blokladık. Yeni sunucumuzu çok daha iyi hazırlayarak sitemizi açtık.

Scudo
Geçmiş olsun öncelikle. Arada ki birkaç günlük eksik daha iyi şekilde kapanacaktır. Sunuculara ddos yaparak engellemeye çalışan aciz lamerler her zaman var oldu son olmayacak. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum, iyi forumlar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geçmiş olsun dostum. Yapabileceğim bir şey olursa yardımcı olmak isterim. Sorunsuz çalıştığı bilinen son yedeğe dönmek, sorunlu bir dönüşte daha iyi olmuş.
Selamlar...

@Cycoholic Teşekkür ederiz. Açıkçası bu durum bizi hem yordu hem durduk yerde bu kadar uğraştırdı. Zaten 2-3 aydır uğraşıyorduk en sonunda bunlar oldu. İlerleyen günlerde bütün önlemleri daha fazla bir şekilde arttırıp bu konuda ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor ki, bu tip durumlar gerçekten çok can sıkıcı oluyor yoksa. Tekrar teşekkürler...

@Şeffaf Teşekkür ederiz. Şu an için sorun kalmadı ama çok kötü stres dolu bir gün geçirdik. Tabii aynı zamanda bunca insanı siteden mahrum bıraktık. Gerçekten üzgün olduğumuzu bir kere daha belirtmek isterim. İyi pazarlar.

Aynen öyle. Bir tuhaf hissettim kendimi. Bir ekşiye bir youtub'a bir oraya bir buraya bakıyorum dönüp bisiklet forumu yokluyorum yok. Canım sıkıldı inan :) Geçmiş olsun tekraren.

(link)

Türkiye en çok siber saldırı alan ülke.

Öncelikle hepimize çok geçmiş olsun, siteye girip 5 dakika bile bakmak su içmek gibi bir alışkanlık olmuş bende. Site kapalı olduğunda sorun acaba benim telefonda mı diye sürekli telefonla uğraşıyordum yani sitenin girememek bile sinir bozucu oluyor. Neyseki her şey eskiye döndü. Veri kayıpları elbet olacak ama önemli olan buradan faydalanan burayı seven bisiklet dostlarının tekrar bir araya gelmesi.

Godot'yu bekler gibi bekledim. Çok şükür ki canımız ciğerimiz Bisikletforumumuz Godot gibi yapmadı ve geri geldi.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Farklı birkaç tarayıcıdan denedim olmadı kesin bi halt var diyodum zaten neyse geçmiş olsun kahrolsun çin ;)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geçmiş olsun.
Çok yoksunluk çektim çook, bazen hicbir şey yazmasam da foruma girip şöyle bir göz gezdirmek rahatlatıyor beni iyi hissediyorum kendimi 👍

images.jpeg
Aliexpress uyelimi iptal etttim. Şimdi onlar düsünsün. :)
Onlar benim sakalimı kesti. Ben malum yerlerini.

Hele şükür ya instagramdan bile sitenin profil hesabına mesaj attım sorun bendemi diye nihayet kaynağı belli oldu. Giden gitti artık sağlık olsun yeni konularla daha verimli daha hızlı gelişiriz kısa zamanda HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN İYİ FORUMLAR

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çok ilginç..Niye bu siteye saldırıyorlar,anlamadım..
İki gariban,iki mesaj yazıyor,iki jant satmaya çalışıyor şurada..Çin,emeğe saygı lütfen:hhhhhh::tskler:

Geri