fatihgocmez
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.583
- İsim
- Fatih
- Başlangıç
- 1999—00
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Single speed kulandigimi belirtince genelde bisikletci cevremden "nasil olur yaa, vitessiz nasil surebiliyorsun, rampalari nasil cikiyorsun, vites olmadan gidemezsin, teknolojiye ayak uydurman lazim" seklinde anlamsiz tepkiler aliyordum.30 vitesli Fuji Touring yahut Surly olmadan tura çıkılmaz kafasındaki arkadaşların ilgisine sunulur...
Bu tur, İngilizlerin "safety bike" diyerek günümüzün insanının aklıyla alay ettiği frensiz ve vitessiz ilk fixed gear bisikletlerle yapılmıştır.
Thomas Stevens da hemen hemen bu tura yakın bir dönemde aynı yapıdaki bir fixed gear bisiklet ile dünya turuna çıkmıştır.
Not: Her kim hortlatmış ise bu konuyu kendisine teşekkür ediyorum. Devamını diliyorum.
Single speed kulandigimi belirtince genelde bisikletci cevremden "nasil olur yaa, vitessiz nasil surebiliyorsun, rampalari nasil cikiyorsun, vites olmadan gidemezsin, teknolojiye ayak uydurman lazim" seklinde anlamsiz tepkiler aliyordum.
Aliexpress tabiriyle "tek hız" candir Bunu deneyimlemeyen bilemez. Anlayamaz da. Anlatamayiz bile. Sacmalik derler vitessiz bisiklete.