Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1891 yılında bisikletle yapılan Dünya Turundan enfes fotoğraflar

Scudo
Yol yok, teknoloji yok, rota yok şu anda bize imkansız gibi gelen bir turu adamlar 1800 'lü yıllarda yapmış. Gerçekten helal olsun. Yıllar öncesi paylaşım ve konuyu hortlatmaya teşekkür ederiz.

İnsanın içi bir tuhaf oluyor. Çok güzel bir paylaşım, çok yerinde bir hort.

Lütfen bu tarz eklentiler devam etsin

30 vitesli Fuji Touring yahut Surly olmadan tura çıkılmaz kafasındaki arkadaşların ilgisine sunulur...
Bu tur, İngilizlerin "safety bike" diyerek günümüzün insanının aklıyla alay ettiği frensiz ve vitessiz ilk fixed gear bisikletlerle yapılmıştır.
Thomas Stevens da hemen hemen bu tura yakın bir dönemde aynı yapıdaki bir fixed gear bisiklet ile dünya turuna çıkmıştır.

Not: Her kim hortlatmış ise bu konuyu kendisine teşekkür ediyorum. Devamını diliyorum.
Single speed kulandigimi belirtince genelde bisikletci cevremden "nasil olur yaa, vitessiz nasil surebiliyorsun, rampalari nasil cikiyorsun, vites olmadan gidemezsin, teknolojiye ayak uydurman lazim" seklinde anlamsiz tepkiler aliyordum.
Aliexpress tabiriyle "tek hız" candir :) Bunu deneyimlemeyen bilemez. Anlayamaz da. Anlatamayiz bile. Sacmalik derler vitessiz bisiklete.

Sanırım o yıllarda dünya nüfusunun azlığı ve trafik keşmekeşinin neredeyse hiç olmaması böyle turları daha mı kolay kılıyormuş ne..
Mesela Netflix'te Kapp to Cape belgeselini izlemiştim, heriflerin analarından emdiği süt burunlarından gelmişti.

Single speed kulandigimi belirtince genelde bisikletci cevremden "nasil olur yaa, vitessiz nasil surebiliyorsun, rampalari nasil cikiyorsun, vites olmadan gidemezsin, teknolojiye ayak uydurman lazim" seklinde anlamsiz tepkiler aliyordum.
Aliexpress tabiriyle "tek hız" candir :) Bunu deneyimlemeyen bilemez. Anlayamaz da. Anlatamayiz bile. Sacmalik derler vitessiz bisiklete.

Beş yıldır 300 bin nüfuslu bir şehirde şehir içi trafikte frensiz fixie kullanıyorum. Şunu net bir biçimde söyleyebilirim ki fixie tam bir şehir makinesi. Tekniğini iyice belledikten sonra bununla şehir içi trafikte kaza yapmanız imkânsız gibi bir şey. Hızınızı daima pedaldan kontrol ediyorsunuz, yani eliniz daima fren üzerinde. Ayrıca kısa kadro yüzünden zigzag mesafesi ve tepki süresi çok az. Aynı yolda gravel bisikletim ile gittiğimde akşam trafiğinde beş defa ezilme tehlikesi atlattığım oluyor, aynı yolu aynı trafikten fixie ile gittiğimde arabalar ezilme tehlikesi atlatıyorlar.

Geri