Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1981 Alan Rowona / Corsa Super Alu LS



İnce ince dokuyarak komponent ve kadro parçalarının temizliğine devam ederken bugün maşa, maşa pantolları ve kadro kablo taşıyıcılarına yapılan bir kaç aşamayı daha fotograflar halinde sizlerle paylaşacağım.


Öncelik olarak maşanın temizlenmemiş genel görünümünden başlamak istiyorum. Sözünü ettiğim fabrikadan kalma marker ile yazılan bir takım yazılar da hala üzerinde.

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/4ff.jpg


Temizlik öncesi pantol ve fork endlerin maskelenmiş halleri...

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/4f.jpg


Ve bir kaç saatin ardından şaft borusu da dahil olmak üzere temizletilmiş, parlatılmış hali.

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121106_150548.jpg


http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121106_150311.jpg


http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121106_150506.jpg


http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121106_150156.jpg


http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121106_150430.jpg


Ve kablo taşıyıcıları da unutmamak lazım.

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/4for.jpg


http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/4fff.jpg
 
Scudo


Parçalar ve kadrolar bitti gibi bundan sonrasın da lastikleri sipariş edene kadar yeni bir paylaşımda bulunmayacağım. Fotograflara gelince gidon üzerindeki sıradan sargı yenilecek.
Ayrıca fotogralara da dahil olan kösele sele şuan için temsili durmakla beraber daha yaşına ve dönemine uygun küçük ebatlı estetik durabilecek bir sele bulduğum takdirde değişecek. Turbo selesi kadronun ebatları gereği bana estetik gelmemekle beraber ince narin bir sele swallow modeli ya da b17 narrow düşünmekteyim, tabi yine tavsiyesi olanlar varsa da hayır demem. :in:



http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121107_104232.jpg



http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121107_104243.jpg



http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121107_104225.jpg



http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/20121107_104155.jpg

.......................................................................................................................................

Arda kalan siparişlerim gelene kadar şimdilik bu kadar diyorum, herkese selamlar ve sevgiler.
Doğukan Aksu
 
Doğukan abi sabırsızlıkla bekliyoruz. İnş herşey istediğin gibi olur. Fotoğrafları zihnimde bir araya getirince neler olacağını tahmin bile edemiyorum :D :D
 

Ve lastiklerde bahsettiğim Continental yerine bir değişiklik yapılaraktan "Vittoria Rally"(700x21 tubular) amber yanaklı renk seçeneği olarak sipariş verildi. Geriye sadece parçaları bir araya getirmek ve uygun bir sele ile sonlandırmak kaldı. :)
 
@cömert özen

Doğukan yazmış olduğun yöntemi şahsen ben kullanmadım. Kullanacak olan arkadaşlara farklı bir tavsiyem olabilir hiç uğraşmayıp krom nikel yapan yere götürülüp kiri pası zaten asit havuzlarında yok ediyorlar zaten asit dolu havuzlara daldırılıyor parçalar asit metalin içine kadar işliyor sonra durlama aşaması akabinde nikelle kaplanıp son kat krom kaplanmasıyla ilk günkü parlaklığına kavuşuyor tabiki biraz maliyetli bir iş zaten içeriyede muhtemelen sizi elbisesiz ve kormasız bir şekilde sokmazlar ciddi içeride nefes alınamıyor.
 
@Gökhan Daruga

Gökhan Bey selam,
Aslında bu yöntemden bahseden Cömert Beydi, sanırım arada ben olarak algılanmış. Ben dremel/freze dışında makinasız polisajı tercih etmekteyim. Tekrar nikelaj işi de her ne kadar beklentilerimi karşılayacak kadar iyi bir işçilikte yapmasalarda mecbur kalmadıkça yaptırmıyorum. Belki dikkatinizi de çekmiştir, şuan tekrardan elimdeki 1961 Pista gidon setini elden geçiriyorum ve sizin de dediğiniz gibi önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde tekrar krom nikel kaplattıracağım.

1961 PHILIPPE Adjustable Pista Stem & Pista Drop Bar
 
Polisaj işini el ile yapmanızı takdirle karşılıyorum.Zor ve meşakattli iştir. sabır ister. Dremeli tavsiye etmemdeki sebep zahmetsiz ve hızlı sonuç alınabildiği içindir.

Son durumu bende merak ettim ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Son siparişlerde bu hafta tamamlandı. Geriye sadece oturup bir güzel parçaları bir araya getirmek ve tabi ki devamında da uygun bir hava şartında fotograflamak kaldı. Sanırım bu da yılbaşı haftası araya girdiğinden iki-üç hafta daha sekteye uğrayacak gibi fakat yinede heyecanımı gizleyemeyip siz dostlarımla da paylaşayim istedim.
Şimdiden herkese teşekkürler. Devamında fotograflarıyla görüşmek üzere. :)

 
bu mütiş işcilik ve paylaşım için teşekkür etmekden başka söylenecek bir şey olduğunu sanmıyorum doğukan,ayrıca seni bu platformda azda olsa tanımış olmaktan büyük keyif aldım yapmış olduğun bu işciliğin bir sanatkar iinceliği olmasınıda ayrıca taktir ile izliyorum.tekrar ellerine ve emeğine sağlık......
 
  • Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
@tansu berkay

Bisiklet sürekli önümde fakat konuyu unutmuşum. :) Teşekkür ediyorum Tansu Abi. Bu bahar İstanbul da ufak çaplı da olsa bir organizasyon yapmak istiyorum belki o zaman yakından tanışma fırsatımız da olur diye düşünüyorum. O zamana otobüse bisikletlerden birini atar soluğu İstanbul da alırım gibi.
 
Bende, konuya bugün mesaj attığını görünce sonunda bitmiş halini paylaştın sandım. Ben bizzat bitmiş halini gördüm. Açıkçası muhteşemdi diyebilirim.Tek sorun bisiklet, monitörün arkasında dikey şekildeydi :) eminim sadece bisiklet değil bisikletin sunumunu da çok güzel yapacaksındır. Beklememiz o yüzden :)
 
Geri