Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1984 Basso Restorasyonu (Neovintage olarak toplanacaktir)

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
20.279
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Sizlere bu seferde bir 1984 model basso kadrosunun restoresyonunu sunmak istedim. Baslikta da yazdigim gibi bu kadro 1984 de Hand Made Italy olarak Üretilmistir. Borulari Zeta columbusdan olusuyor, Dropoutlari ve vites kablolarinin gecitigi yerler ise Campagnolodan alinmis ve kadromuzun belirli yerlerinde Basso Pantografileri mevcuttur.

Yine baslikta da yazdigi üzere bu kadronun restoresi bitikten sonra Campagnolonun 11 seti ile donanarak bir neo vintage görümüne sahip olacaktir. (Böylece cogu kisinin aklindaki "acaba klasik kadrolara yeni nesil donanim olurmu" soru isaretleri de kalkmis olur)

Restorasyona önce kadroyu almakla basladik, kadronun alt Chainsuck kisminda ve üst borunun sol nerdeyse yarisina kadar boya dökülmesi vardi. Bundan dolayi ikinci adimim ise calistigim yerde kadroyu camtozu ile temizlemek oldu.

Bundan ön lug ve arka arka catallar polisaj olacak sonrada krom islemleri yapilacak.

Buraya kadar yapilan islemlerin fotograflarini atarak konumuzu acalim.

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
17.JPG
18.JPG

Scudo
Kadro ne kadar temiz kumlanmis masallah.
Hadi bekliyoruz bakalım ne çıkacak :)

Bir başlıkta artık paylaşmayacağım yazmışsınız, korktum ama bir şey de diyemedim bir daha okuyamayacağız göremeyeceğiz böyle yetkin bir toplama diye. Gece gece beni mutlu ettiniz Murat Bey.

Merakla takip edilecek bir başlık dahaaa :) Hadi kolay gelsin abi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Abi kolay gelsin. Sabırsızlıkla bitmesini bekliyorum

renkleri ne düşünüyorsunuz koyu sarı mat siyah güzel olur gibi duruyor :)

Yine heyecanla beklenecek ve takip edilecek bir restorasyon hikayesi.

Renk konusunda naçizane düşüncem orjinal boya rengine ve stickerlarına sadık kalınması yönünde.

@mariokaldato
Evet Cumhur, yara bere yönünden temiz ama boya yönünden berbat bir durumda idi.

@yokgibi
Siz bana bakmayin, bazen kiziyorum ve öyle diyorum ama yine dayanamiyor ve paylasiyorum. Bende bu forumda birilerini mutlu edebiliyorsam ne mutlu bana.:)

bir klasik daha Murat Cömez elleriyle hayata gözlerini açmak için sabırsızlıkla yeniden doğacağı vaktı beklıyor.:harika:

@Murat Cömez uzaktan ve yakından bir şekilde tanıdığım gurbetçilerden saygı duyduğum ender insanlardansınız. Gurbet topraklarında olupta sizin gibi kaliteli bir koleksiyona imza atan, takdir edilesi bir hobisi olan ve bu hobiyide hakkını vererek yapan bir başkasını şahsen tanımadım. Klasik bisikletlerde işini layıkıyla yapan bir kaç kişiden birisiniz. Sizlerin bilgi, emek, sevgi dolu çalışmalarınızı bu forumda daha uzun seneler görmek okumak istiyoruz. Pek çoğumuza ilham verdiniz. Çok yaşayınız.

Sabırsızlıkla bekliyoruz:krktm::harika:

benden 2 yaş küçük bir kadro gerçekten iyi korunmuş. acaba bu bisikletin kullanılabilir hali şuanda kaç para eder böyle eski bir yol alma fikrim var da bir fiyat aralığı verebilrmisiniz?

@Murat Cömez Başkan buna Birleşik karbon gidon ve boğaz ,karbon sele borusu şekil yapalım .çelik ile karbonu nişanlayalim

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Yine güzel bir afet ortaya çıkıcak elinize sağlık :)

Murat Abi uzun zaman önce kendi Basso'm hakkında konuştuğumuzda Bir Basso restorasyonuna başlayacağını söylemiştin o anın geldiğine oldukça sevindim merakla bekiyoruz [emoji4][emoji106]

HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Umtdgny

@Kadir Eskici

Tesekkürler arkadaslar. :)

@isosel
Öneriniz icin tesekkürler ama bu tip bisikletlere mat boya malesef gitmez. Yinede düsünüp ilgi göstermeniz beni mutlu etti, ben yinede orjinal dan yanayim.

@İlkay Alpertonga
Tesekkürler Ilkay, renk konusunda haklisin orjinal boyasini candy versiyonunda yapmayi düsünüyorum. Stikerler de yine orjinal ve sari olacak.:harika:

Kolay gelsin abi, yine bir süper aletle burdasın :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@tgbhzln
Takip etmeye devam edin derim, bakalim nasil bir sey cikacak ortaya. :)

@muhiddin
Insallah Muhiddin.:harika:

@mehmetsunu
Güzel yorumun icin cok tesekkür ederim mehmet, bi mukabil. Her sey nasip kismet, ömrümüz yeterse allah izin verirse biraz daha bu hobiyi devam etirim. Tabiki bir kac sene icinde geriden gelen genlerimiz daha iyilerini yaparak onlari izlemek ve konularini okumak isteriz. :)

@kallone
Tesekkürler.

@dtcf31
Merhaba bu tür bisikletlerin fiyatlari sabit olarak yok. Durumuna göre 500€ dan baslar 10000€ ya kadar cikar. Böyle bir bisiklet icin önce 500€ ve isteye bagli daha fazla miktarlar belirleyip bütcenize göre arastirmaniz gerekiyor.

@mariokaldatoDonanim zaten karbon olavac, birlesik karbon gidon ve bogaz olmaz cünkü bu kadro 1" ve dedigimiz parca 1 1/8" Tabiki adaptör ile olur ama cok kaba durur. En matiklisi karbon gidonu 25,4 yada 26mm olarak ve 1" bogazida karbondan bularak bu kisim tamamlanir. Seleborusunuda karbon yapabilirim ve sonra tek Jant seti kalir, onuda arastirmak gerekiyor.

@hidromek
Tesekkürler

@kabardey1864
Evet serkan bu o basso, o an geldi ve cok mutluyum.:)

@Tolga Çelebi
Tesekkürler Tolga. Insallah bakalim.

Yeni bir şeyler yok mu ? Abi :)

Geri