Scudo Sports

1x10 sisteme 11-42t kasetle geçiş

idrisarici

Daimi Üye
Tepki
104
İsim
İdris ARICI
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar. Tekli sistemin rahatlığını yaşayabilmek için x7 uzun bacak arka aktarıcılı 2x10 sistemimin kasetini Çin’de bulunan 10’lu SunRace 11-42t ile değişip önü de 32 yaprak ile tamamlamak istiyorum. Sorun yaşar mıyım? Zincir kısa kalır mı? Dişli oranım uygulamaya göre 1. Viteste yeni durumda 0,61’den 0,76’ya çıkıyor. Bu çok ciddi bir fark mıdır?
22/36—>11-36t eskisi—>0,61
32—>11-42t yenisi(olursa)—>0,72

Scudo
Bu konu içeriği tam olarak örtüşmüyor. Yardımcı olmak isteyen arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Merhaba,

Ben de şu an 9'lu 11-40t ruble kullanıyorum.Aldıktan sonra tekli sisteme geçerim belki diye düşünüyordum ama hiçte beklediğim gibi olmadı.Bir süre aynakoldaki 32t olan ortanca dişlide denedim ancak dik yokuşlarda 32 ye 40 tayken bile zorlandığımı farkettim (Bilmiyorum belkide antrenmansız olduğum içindir).Aynakoldaki 3 dişliyi de kullandığım için 3x9 da kalmaya karar verdim.Bana sorarsanız tekli sistem için aliexpresste bulunan 10'lu 46t ya da 50t olan rubleler daha avantajlı olacaktır.

@idrisariciKendi bilgilerimle ufak bir yorumda bulunmak istedim cahillik edersem affola , sahsen mtb kullanicisiyim ama cogunlukla asfaltta kullaniyorum , ruble 11 32 aynakol 22 32 42 , 2. Yaprakta kullanabilecegim en yuksek oranla sizin dusundugunuz sistem ayni oluyor ben 27.5 jant kullaniyorum sizin kullandiginiza gore de degisir tabi ama vites oraninin yetersiz kalabilmesi gibi bir durum soz konusu olmaz mi? Duz yolda sizin kondisyonunuza bagli tabi ama yeticektir falan az egimli yollarda pedal cevirmek isterseniz cok yuksek kadans cevirmeniz gerekicektir diye tahmin ediyorum. Sahsen okulumdan donerken ortalama 1.5 egimli 3 km kadar bir yol var oradaki surus hizim 45 55 arasi oluyor ve 2. Yaprak cokta yeterli gelmiyor o bolumde acikcasi

Merhabalar,

1x11 sistem kullanmaktayım ön 32 arka 10-42 diş. Şahasım adına konuşmak gerekirse %15-20 arası yokuşlarda eğer yol uzunsa elim bir düşük vites daha aramakta :) yani yetmiyor 42 ama genel olarak bu durum kondüsyonla alakalı kondüsyanu benden daha iyi olan biri rahat edebilir.

0,61 den 0,76 ya çıkmasının ciddi olup olmadığına şu siteden baksan daha mantıklı olur.
(link)

0,61 > 90 kadansla 7,6 km/sa hız yapıyor (29 er 2,20 lastik için)
0,76 > 90 kadansla 9,4 km/sa hız yapıyor (29 er 2,20 lastik için)

Sonuç olarak şahsi fikrim biraz fark var ağır olur gibi :)

• Beğen
Tepkiler: idrisarici
@furkanbr Estağfirullah. Kullanım alanları farklı olabilir. Benim kullanım alanlarım daha çok bol tırmanışlı patika yollar. Bu nedenle küçük viteslerle işim daha çok. Son hızlarla pek ilgilenmiyorum. Dolayısıyla vitesle kafa yoracak pek zaman olmuyor ve pratik vites kullanımı aradığım bir özellik.

@idrisariciEger arazide cok dik yerlerden geciyorsaniz teknik tirmanis diye geciyordu sanirim yanlis hatirlamiyorsam , koray abinin de dedigi gibi 32 aynakol buyuk gelebilir arazide anlik cok yuksek egimler de olabiliyor cunku , tek yaprak aynakol olarak satilan mtblerde aynakol daha kucuktu diye hatirliyorum tabi bunlarin hepsi yine de kondisyonunuza bagli[emoji4]

Sanırım bu işin içindeki değişken sayısı çok fazla olduğundan denemeden fikir sahibi olunamayacak. En iyisi denemek ve buna göre karar vermek.

@idrisariciGenel olarak kullandiginiz min max vites oranlarini yakalamaya calissaniz en iyisi olur diye dusunuyorum

Geri