Scudo Sports

1x11'li Sistemler

İyi güldürdün beni. Konuşulması dahi gerekmeyen bir tip. Kaybeden adam :)
Sen acaba konusmak istesen sirada kacinci olursun? 120?? yada 140.nci falan olursun. Sira sana gelse de Murat abi senle muhatap olur mu acaba ?
Hıc bitmeyecek senin gibi dangarozlar degil mi?

Son düzenleme:
Scudo
İyi güldürdün beni. Konuşulması dahi gerekmeyen bir tip. Kaybeden adam :)
Aksam Aksam gittim ve....
1 adet SRAM EAGLE XX1 1x12 Gold grubu ile ve 1 adet de Shimano XTR 9000 Race 1x11 grubu aldim.

Sana demistim kayip edenin kim oldugu belli olmaz diye, simdi ben 2 - 0 öndeyim bu durumda kayip eden simdilik sensin. eeee hadi sende alsana dedigin 1x12 sistemi ama bu durumda 2 grup seti almalisin ve benimkilerden bir tik daha üst seviye olmasi gerekiyor, ne oldu yemedimi.

Bu arada @Heicks benim kardesim kadar sevdigim birisidir, yanlis kisiye yazmissin.

1x7 yapabilirmiyim 38 tekli aynakol takılabilirmi

@Olcay0899 Tabii ki yapılabilir. Rublenin minimum ve maksimumu ne olacak?

7li ruble ama yokuş fazla kulanmıyorum genelikle 14 18 20 kullanıyorum

@Olcay0899 Dik yokuş yoksa çift yaprağa gerek yok tabii ki.

Tek olur yani bilgi için sağolasın

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
@Aybek Cihan 34/11 ile düz yolda hız yapılıyor mu?

En fazla 40 km/s civarına çıkıyor. Benim için çok önemli değil çünkü Ankara'da ya yokuş çıkıyoruz ya da iniyoruz genelde. Düz yol az. Yokuş aşağı da pedal çeviren biri değilim. Genel olarak memnunum.

Burada birisi atip tutuyordu aceba neoldu o kisiye, hala alamadimi dedigi grubu. Banada demedigini birakmamisti, son yazdiginda beni kendi seviyesinde bile görmüyordu.

dur bakim ne yazmisti o bana. "İyi güldürdün beni. Konuşulması dahi gerekmeyen bir tip. Kaybeden adam"

Ya ismi neydi onun kazanan adammiydi neydi yok yok @Emre Tuna Mirliva evet evet ta kendisi.

:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::D:D:D:D:D:D:D

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Bu sistemlerde zincir ister istemez çapraz pozisyonlarda çalışıyor. Zincir çapraz pozisyonda kasılacağı için baklaların bağlantı pimlerini kastırır ve sürtünmeyi arttırır diye düşünüyorum. Bu durum zincirin akıcılığını azaltır ve bir miktar enerji kaybı olur diye düşünüyorum. Bu sistemleri hiç kullanmadım ama yol bisikletinde 3x8 kullanıyorum ve aynakol 3. dişlideyken arka vitesi 5-6 üzerine çıkartınca sistemin akıcılığı biraz azalıyor gibi hissediyorum. Bilmiyorum belki ben öyle hissediyor olabilirim ama yine de pek mantıklı gelmiyor bana. 1x11 ve 2x11 sistemlerdeki zincir ömürlerinin karşılaştırılması bu soruya cevap verebilir belki.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@Atakan K. Aynen, dediğiniz gibi. 2x11'e kıyasla zincir daha büyük açıyla çapraz kalıyor. Bu da enerji kaybı yaratır.

• Beğen
(link)
Bu kaynakda karşılaştırma yapılmış. En uzun ömürlü zincirlerin, 1x sistemlerdeki zincirler olduğunu ama en verimli çekiş sisteminin %1 farkla 2x sistemlerin olduğunu yazmışlar. :eek:
Verim tablosu:
1x-vs-2x-Drivetrain-Efficiency-Chart-1000x578.jpg
Zincir ömrü tablosu:
Chain-Longevity-Graph-1000x392.jpg
Kadans ve hız tablosu:
Gear-Range-1X-2X-3X-Drivetrains.jpg

Bir sonraki bisikletimde alabilirsek eğer 1x11 sistem düşünüyordum, Dev ruble takar her yeri tırmanırım diye düşünüyodum ama sanırım öyle olmuyormuş, güzel başlık (gerilmesi de eksik değil o da iyi) teşekkür ediyorum emeği geçenlere.

• Beğen
@özgür duygu Dev ruble takıp her yeri tırmanırsın, doğru. Ama her yeri tırmanmak için gereken ön dişli baya küçük olacağından, bu sefer de düzlükte hızdan feragat edersin.

@özgür duygu Dev ruble takıp her yeri tırmanırsın, doğru. Ama her yeri tırmanmak için gereken ön dişli baya küçük olacağından, bu sefer de düzlükte hızdan feragat edersin.
Açıkcası 30 35 kmh bandının üzerine çok çıkmıyorum (çıkamıyorum) zaten. Ondan düşünüyordum, düşünüyorum ama zaten uzun vade plan bu. Araştırmaya devam.

Açıkcası 30 35 kmh bandının üzerine çok çıkmıyorum (çıkamıyorum) zaten. Ondan düşünüyordum, düşünüyorum ama zaten uzun vade plan bu. Araştırmaya devam.
Dev rubleler genelde yeni çıkan 12 li modellerde oluyor diye biliyorum ama. Ben de 1x11 e geçerken öyle düşündüm. Ön dişli 32 olunca 3x9 eski grupta orta çarkta 1.dişlide çıkıyor gibiyim. Ya da 1. Orta dişli arka 3. Dişli gibi diyeyim.

1x12 olsa 32 ön dişli ile arkaya dev dişli takılırsa o zaman tırıl tırıl çıkılır diye düşünüyorum...

• Beğen
Geri