Road_Runner
Road Runner
- Tepki
- 24.856
- Bisiklet
- Cervélo
@Ahmeturan ben bisiklete binmeyeli 19 kilo aldım 14-15 ay oldu binmeyeli. Tekrar binmeye başlarsam ortalamanın benim için önemsiz olduğu kısa turlarla başlayacağım. 30-40 kmlik mesafelerle ile başlarım büyük ihtimal. Ortalamam 24-26 arası çıkacak diye düşünüyorum Bisiklete binmeyi hatırladıkça mesafeyi artıracağım. Çünkü kilo vermem gerek. bunu da en iyi uzun turlarla yapabiliyoruz, çünkü düşük nabızda vücut yağ yakıyor. Sabah kahve içip 1-1.5 saatlik aç karın antrenmanları da işe çok yarayacaktır. Mesafeyi 150-200 km'ye çıkarmaya başladığımda biraz toparlanmaya başlamışım demektir. Ama hala ortada güç antrenmanı,sprint antrenmanı veya yokuş antrenmanı olmayacak. Amaç sadece kilo vermek olacak çünkü ilk önce. Bu tip spesifik antrenmanlara bisiklet üzerine çıktıktan ancak 3-4 ay sonra başlayabilirim. Anca o zaman 10+ kilo vermiş olacağım çünkü. Kilom tekrar 70'lere düşmüş olacak çünkü (inansım gelmiyor ama neyse ) Araya kış ayları gireceği için ve yağışlı havada sürmeyi sevmediğim için kışın tüm bu süreç zaten sekteye uğrayacak. Kış ve yağış fazla abartmazsa şubat ayı içinde tekrar bisiklet üzerine çıkabilmeye başlayacağız. Yine 1-2 aylık yağ yakma çalışmasının ardından nisan-mayıs gibi asıl antrenmanlarıma ancak başlamış olabilirim Yani ortalama hızıma odaklandığım, yokuş tırmanabildiğim, zamana karşı antrenmanlar yapabildiğim, sprint denemeleri yapabildiğim duruma ancak 2019 mayıs ayında falan gelebilirim Ki bu bahsettiğim tarihte bile herhangi bir fitlikten bahsetmiyorum, sadece gerçek anlamda, tempolu antrenman yapmaya başlayabileceğim tarih bu Bir fitlikten söz edebilmemiz için bu ciddi antrenman sürecinin en az 1-2 sezona yayılması bizi ciddi anlamda iddialı bir sürücü yapar. Nabız kendine gelecek, ciğerler,kalp,bacaklar kendine gelecek. Çok uzun iş Tabi tüm bu sürecin içinde kaza geçirmemiş olduğumuzu var sayıyoruz, ki bence en zor kısmı bu. Kaza demek hem maddi kayıp hem sağlık problemi demek. Eh çoğumuz(ben de dahil) olası bir kaza sırasında oluşabilecek hasarı anında karşılayıp, kırılan ekipmanın yenisini HEMEN ERTESİ GÜN alabilecek duruma sahip değiliz. Bu da bisikletten birkaç ay uzak kalmamız anlamına gelecek Sonra tekrar baştan alacağız vs.
Zor iş ya Hiç başlamasam mı
Zor iş ya Hiç başlamasam mı