Scudo Sports

2 aylık bisiklette paslanma

@Asusmune Siz amatör balıkçı olarak kullanmışsınız da ben Makine Mühendisi olarak yazdım bunları... ;)
Aşağıda linkde ekliyorum okuyarak sizde öğrenebilirsiniz...Bir Türk atasözü der ki: Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır... :)

(link)

Pas ise yani bilimsel adıyla korozyon, metalin oksijen ile temas yüzeyinde tepkimeye girerek oksit oluşturmasıdır...Çok çok uzun zamanlarda metali yiyerek bitirir ama bu gibi kısa durumlarda yüzeyden temizlenerek ve hava ile teması kesilerek yani bir yağ tabakası ile kaplanarak çok rahat durdurulur... Bir diğer yöntemi de sonuçta pas olayı elektroliz olayı olduğu için, çok büyük metallerde örneğin gemi gövdeleri ya da iskele ayaklarında bakır çakmaktır ki, bakır önce tepkimeye girerek demirin korunması sağlanır...

Scudo
Sedona gibi bir markaya yakıştıramadım cidden nasıl olur böyle bir şey?

@Free Muhtemelen haberleri yok maili görmediler...İlla ki telafi ederler, tüm markalarda olabiliyor böyle şeyler...

Aynı bisikleti (Sedona 325) kullanıyorum yaklaşık 7 Aydır bisikleti ilk aldığım gün fena yağmura yakalandım ondan sonralarıda yağmurda çamurda gezmişliğim oldu herhangi bir sıkıntıya raslamadım paslanma gibi. Sadece lastiğimde çatlamalar oluştu sağolsun aslı yenisini gönderdi ilgili bir firma ürünlerinin herzaman arkasındadır belki geçtiğin yolda bir sıvıdan etkilenmiştir her sıvı su olmayabilir yollara binbir türlü madde atılıyor biskletini temiz ve bakımlı tutmaya çalış

bisiklet evin içinde bekliyor demişsiniz, oradaki paslanmalar göz önüne alınırsa bunun suçlusu anneniz. evet doğru, anneniz. evde kullanılan porçöz gibi yağ ve kireç çözücülerin buharı, çevresinde bulunan mobilya kulpları gibi malzemelere zarar verebiliyor. yoğun bir kullanım olduysa neden olmasın. derz çıkarmak için, ya da çaydanlık kireci sökmek için kullanılan kimyasallar bisiklet malzemeleri için tehlikeli olabilir.

• Beğen
Tepkiler: mertt01
Ellerinize sağlık arkadaşlar ben aslı bisikleti an itibariyle aradım görüşme sağladım anlattıklarımı şaşkınlıkla dinlediler en kısa zamanda dönüş sağlıcaklar herkese çok teşekküler

@Free

Konu hakkında teknik bilgiye sahip olmadan, markayı bu şekilde yaftalamanız şık değil.

2 adet sedonam var. 3-4-5 de olsa yine sedona olur. Aslı bisiklet her zaman malının arkasında hakkıyla durmuştur. Bununla ilgili bir çok memnuniyet mesajı forumda mevcut.Konu ilgili aşağıdaki mesajalrı okumanızı rica ederim.

@mertt01

@tege

Eğer sorunun üretici-tedarikçi konumunda çözülmezse,

Mevcut fatura bedelinde başvurunu ilçe tüketici hakem heyetine yapman gerekir. 2015 için ilçe tüketici hakem heyeti bedel üst limiti 2200 TL dir. Detaylar için aşağıdaki linki kontrol edebilirsin.

(link)

İlçe tüketici hakem heyetleri başvuru yapacağın ilçenin kaymakamlığında bulunur. Yine aşağıdaki linkten hem hakların konusunda detaylı bilgi hem de başvuracağın hakem heyetinin adres ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsin.

(link)

Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: mertt01
@Anonim

Çok teşekkür ederim sizede vd40 ı sanırım zincir yağlama videonuzda görmüştüm oradan esinlenerek kullandım pas olayı yaşandığında hemen dedim vd40 almalıyım :) çok sağolun gerek videolarınız gerekse böylesine içten paylaşımlarınız için

@Asusmune

Çok teşekkür ederim numarayı paylaşmasaydınız aramazdım. Gerçekten sizinde dediğiniz gibi gereğini hemen yapacak kadar ilgiliydiler telefonda tekrar teşekkürler :)

Evet. Merhaba arkadaşlar bu sabah itibari ile aslı bisiklete bisikletimi teslim etmiş durumdayım. Bakıp gereğini yapacaklardır ve gerçek anlamda çok güzel ve ilgili insanlar kendileri. Mailime cevap verilmeme durumuda ilgilenen arkadaşın evlenip orada olmamasından kaynaklıymış. Demem o ki benim gibi ulaşamayıp aramak istemeyen arkadaşlara aramalarını şiddetle tavsiye ederim. Böyle insanları görmek, tanımak herhangibi bir yaptırım olmasa bile konuşmak bi zevk, herkese teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
@mertt01 hocam bisiklet ile hiç vapur yada deniz otobüsünde seyahat ettiniz mi?Deniz duyu geldiyse bu normal.Benim de yeni taktığım zincir 1 güb içinde paslanmıştı deniz suyu geldikten sonra.WD 40 ile temizleyin

benimde bisikletin freni tutan vidaların içlerinde küçük pas var bu normalmidir sizce ?

@Birtan Kolburan

Konusu geçti böyle bi durum yaşanmadı zaten bu gibi durumların hemen sonrasında temizlemek gerekliymiş

@StevenDiaz07

:) :) bunu söylemek bana düşmez belki ama böyle şeyler normal gözle bakılıyor bisiklete bakmak gerekli vd40 sıkıp temizleyebilirsiniz temizlemek için pas oluşmasını beklememek gerekli bunu belirli aralıklarla yapmakta fayda var

• Beğen
Tepkiler: Sipioreeee
Merhaba arkadaşlar yeni bir konu açıp forumda kirlilik yaratmak istemedim benimde buna benzer bir sorunum var.
resimler aşağıda sizce bu normal midir?

@mertt01

Bisikletinizin şuandaki son durumu nedir?

222.jpg 111.jpg

@caner1405

Bisikletinizin böyle olmasına bişey diyemem ama benim anladığım kadarıyla bisikletin jant telleri demir oldugundan bakılmazsa paslanmalar oluşabiliyor. Wd 40 ile her bakımda silmenizi öneririm. Benim telleri değiştirdiler, sorunum çözüldü ama sizde görmüşsünüzdür ki benim tellerde çok fazla pas vardı ve bisikletimi alalı 1 ay olmuştu bu sebebten konu bu durumlara geldi. Sizde durum nasıldır bilemem.

Geri