Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2 bisiklet arasında kaldım ?

Tepki
4
Selam herkese. Yaklaşık bir haftadır bir MTB arıyorum en sonunda 2 bisiklet seçtim. Bazıları Trek markasının kalitesinden(kadro) , uzun ömürlülüğünden söz ediyor. Bazıları da Salcano markasının f/p bakımından üstünlüğü söylüyor.

*Trek 4500

*Salcano NG 255 SRD

Bu iki bisiklet arasında kaldım kesinlikle bu ikisinden birini alacağım.İlerde parçaları kırılmadığı sürece de değiştirmeyi düşünmüyorum.

Size soracağım bisiklette hız yaptığımda salcano kadrosuyla küçük bir çukura girdiğimde kırılma ihtimali mi var ? Yani Salcano kadrosu alırsam gözüm yerde , çukurları mı takip ediyor olmalıyım ? Salcano kadrosu bu kadar dayanıksız ve hassas mı ?

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum...

Scudo
Alakası yok benim kaç tane arkadaşım salcano kullanıyor ve de hakkını veriyorlar bisikletin,hangisi içine daha çok siniyorsa onu alın derim ben şimdiden hayırlı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Gülümser
Ben iki markayıda kullanmış birisi olarak Trek'i tavsiye ediyorum,ama ilk bisikletiniz olacaksa daha ekonomik bir salcono, sedona veya kron ile mtb ye başlangıç yapabilirsiniz ileride 6000 serisi veya daha üst seviye Trek seçebilirsiniz.

• Beğen
Bu 3. bisikletim olacak ilkini hatırlamıyorum 2. bisikletim Bianchi Star şuan hala duruyor fakat ağırlığından dolayı yokuş çıkmak çok zor :) Bu seviyede sanırım Trek alacağım başka arkadaşlardanda yorum yapmak isteyenlerin yorumlarını severek alırım..

Size soracağım bisiklette hız yaptığımda salcano kadrosuyla küçük bir çukura girdiğimde kırılma ihtimali mi var ? Yani Salcano kadrosu alırsam gözüm yerde , çukurları mı takip ediyor olmalıyım ? Salcano kadrosu bu kadar dayanıksız ve hassas mı ?
salcano kadrosu emin olun düşündüğünüzden daha sağlam :) bende ng 650 var ( düşünün en alt seviye) atlamadığım kaldırım, girmediğim çukur, girmediğim parkur, yapmadığım hız(58 gördük) kalmadı kadroda en ufak bi problem dahi yok. bi bisikletçiyle konuştum senin bisikletin kadrosuyla bianchi troyun kadrosu arasında sadece 50 gram fark var dedi. e sağlamlığı? dedim. ikiside aynı malzeme dedi. bunu daha öncede duymuştum fakat bisikletçiden duyunca tamamdır dedim :) salcano candır :) salcano Türk malı olduğu için tercih etmiştim ve memnunum bisikletimden :)
madem trek almaya kara verdiniz hayırlı olsun o zaman :)

• Beğen
Selamlar elimde handmade in usa trek 4900 var. Yokuşu uçarak da çıkabilirsin:) Bütçen ne kadar bilmiyorum. V frenli üstünde deore set var eğer ilgilenirsen. 0533 296 34 63 bu numaradan ulaşırsın.

Bu arada istediğin zaman bisikleti gösteririm yada resimlerini yollarım. Kadıköyde moda caddesindeyim.

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun bence kesinlikle salcano yu tercih etmelisin donanımı muazzam bir bisiklet en azından trek in 4300 modeline göre. 2 senede dağa bayıra vurursun kendini sonra zevkine göre bi kadro seçersin olur biter bana pek mantıklı gelmiyor trek açıkçası.

Şuna karar vermen gerekiyor.
Trek marka olarak dünyadaki sınırlı markalardan. Ek olarak servisi vs. çok iyi.
Salcano ise öyle bir bisiklet işte. Servisi kötü, herkes şikayetçi falan.

Trek fiyat olarak daha yüksek olmasına rağmen hem grupset hem de ön maşada bir alt modeli kullanıyor
Salcanoda ise 2sinde de bir üst model kullanıyor ve fiyatı daha uygun.

Deore ve XCR, Alivio ve XCM'ye göre çok daha iyi parçalar. 1er seviye üst olmasına rağmen oldukça fark var aralarında.

Şimdi senin karar vermen gereken, marka mı yoksa donanım mı?
Eğer benim de bir Trek'im olsun diyorsan, ona bak.
Fakat ben markaya takmam. Hatta ilerde kadro da değiştiririm dersen Salcano al.

Size tavsiyem ise şudur. Madem Trek için 1800 lirayı gözden çıkardınız, (link) bu bisiklete bakın derim. Pazarlık ile uygun fiyata alınır ve üzerindeki parçalar diğer 2 bisiklete göre çok daha iyi parçalar.

Geri