Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2. el bisiklet alabiliyor ve satabiliyor musunuz?

Vallaha şöyle vakınca satamayanlar ve alamayanlar kulübü olduk sanırım. Sanırım isteklerimiz ve beklentilerimizin, ekonomimize yetişememesinden müzdaribiz.

Scudo
2. el satamadım hic. Cunku eski bisikletlerim ya çalındı (1 adet) ya kırılana kadar kullanıldı (1 adet) :)
Ama satıcının fahiş, alicinin ölücü olma durumu klasik.

En son bisikletimi Pandemide benimle aynı gelen cocuguma devretmek icin 2. el bisiklet ararken sans eseri uygun fiyat veren saticiya denk geldim. Hatta kendisi ile diyalogumuzda yaptiracaksa satmamasını ama bisikletin uzerindeki masraflarında yaklaşık ne kadar tutacagini duzgunce anlattıgımda benim için iyi bir pazarlık fiyatida ortaya cikti. Sonucta o motorsiklet sevdasina dusen yeni ehliyet almış çocugunun hırpalanmış bisikletini paraya cevirme derdindeydi, bende parca, servis, bakım işlerini kendim çözeceğim icin uygun ve iyi bir bisiklet alma derdindeydim.

Kısacasi arayınca hemen bulamıyorsunuz ama bir sure bıkmadan kovalarsanız duzgun bir 2. el bulabiliyorsunuz.
Satarkende cok sacmalamamak gerek.
İyi fiyata satan saticilari ise sosyal medya tabir ettiğimiz ortam ve sitelerde bulmak cok zor.
Tanidiginiz bisiklet gruplari varsa onlarin içerisinden bulmak daha mantıklı. Yani son zamlara kadar mantıklıydı.
Cok ust grup bisikletler pesinde degilseniz, tamircilere terkedilmiş bisikletleri veya kaliteli kadroları kovalamakta iyi bir secenek.
2 ay once bir arkadasim 1500 TL ye rockshox judy amortisorlu (tamam rockshox'ın elle tutulur bir amortisoru degil ama :) ) Trek 4500 aldı. Bisiklet genel olarak yatmış, kozmetik olarak iyi durumda ve sahibi binmedigi icin bisiklet tamircisine bırakıp satışa cikarmış.

Biraz sabır, biraz sans işi...

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Despot
@suat akman bu harika yazınızdan çıkarımım şu :) ben bisikletten anlamıyorum ikinci ele hiç bulaşmamalıyım. Sıfır içinde firmaların ütetime çıkmasını beklemeliyim. Ancak benim gibi kullanıcıya 2000-2500 arası şehir bisikleti tavsiyesi yaparsanızda çok makbule geçer :)

• Hahaha
Tepkiler: suat akman
Satarken ikinci el olduğunu unutmayıp adam gibi fiyat verdiğim için birkaç haftada satarım. Alırken de pazarlığımı ona göre yaparım. 4 senelik bisiklete hiç binmedim vs deyip sıfırından 1 2 bin az yazamasa gerek fiyatı yazarım . Varsın ölücü desin umrumda olmaz. Bazısının malı çok kıymetli malesef.
Bir ürün aylarca satılmıyorsa ya fiyatında sorun vardır yada bizim insanımıza hitap etmiyordur.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
2020 model bir bisikleti temiz bir halde sıfır fiyatı üzerinden %10 ucuz alabilirseniz eğer bu fırsatır.
Yerli firmalar Web sayfalarındaki fiyat bilgilerini kaldırmış durumda şu an. 2021 sert geçecek.

Bir sefer sıfır MTB alıp sattım, peşinden ikinci el Trek Fx aldım ve sattım, bir sefer 2. el yol bisikleti aldım ve sattım. Son bisikletimin kadrosunu da ikinci el aldım, hatta carbon ve tamir görmüştü, forumdan sevdiğim ve tanıdığım bir arkadaşımdan aldım, hala kullanıyorum hiçbir problemi de yok. Bir ara satmak için ilana koydum, tamirli diye belirttim, üzerindeki 105 set ve jant lastik fiyatının toplamını teklif ettiler, satmadım, bir daha da satmayacağım, bakalım bir carbon bisiklet(hatta tamir görmüş) kaç yıl ve kaç km kullanılacak

Kimsede bisiklete ayıracak büyük kaynak yok. 11e koyduğumuz, fiyatına göre oldukça kaliteli ve uygun olan bisiklete yazanların hemen hemen hepsi ya takas diyor, ya da "bisikletim satılsın alcam" "benim bisikleti biri alacak, sonra sizinkini alacağım" gibi şeyler.

Bir yandan hak veriyorum çünkü ucuz bir şey bulmadıkça eldekini satıp daha iyisini almak çok zor hale geldi.

Kaç yıldır aldım sattım zarar ettiğim de oldu karla verdiğim de oldu bence önemli olan aldığının hakkını verip kullanıp uygun fiyatla satmak ...

Büyük üstat ve düşünürün de dediği gibi "Beni beğeneni ben beğenmem, benim beğendiğim ise beni beğenmez" İnternete erişim kolaylığı ile herkes üst model bisikletleri beğeniyor ama cebimize uymuyor, cebimize uyana modellere bakınca "buna bu kadar para mı verilir" diyerek ikilemde kalıyor insanlar.

Ama konu ne hortladı :) İnternet hayatımda yaptığım en büyük iş :p

Şaka bir yana güzel sohbetti. dert dökelim dedik bir dolu dert dinledik :)

@Kadir KARADEMİR
bisikletimi satmak için buraya yazmak istiyorum fakat forum açamıyorum bana yardım edermisin

@Kadir KARADEMİR
bisikletimi satmak için buraya yazmak istiyorum fakat forum açamıyorum bana yardım edermisin
İlan'a bir şey koymak için ekranın üstündeki "Forum" yazısının sağındaki "Market" in yanındaki ok şekline bas ve "İlanlarınız" a tıkla. Orada "İlan Ver" gibi bir şey yazıyor oradan ilan verebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Osman09
İlan'a bir şey koymak için ekranın üstündeki "Forum" yazısının sağındaki "Market" in yanındaki ok şekline bas ve "İlanlarınız" a tıkla. Orada "İlan Ver" gibi bir şey yazıyor oradan ilan verebilirsin.
peki konu nasıl açacağım

• Beğen
Tepkiler: OmegA
@Osman09 markete girince sag üstte ilan ver bölümü var oradan deneyebilirsiniz.

İlk bisikletim Ammaco Christina 0 aldım, sattım.
İlk römorkum instep double ikinci el aldım, sattım.
ilk çocuk koltuğu polisport boodie sıfır aldım, ikinci el sattım.
ikinci römork adabis sultan sıfır aldım, ikinci el sattım.
Oğlumun ilk bisikleti, 16 jant UMT, sıfır aldım, sattım.
İlk şehir bisikletim, Kawasaki Rachel, sıfır aldımi sattım (sadece bu satın aldığım fiyattan daha düşük fiyata gitti)
İlk katlanır bisikletim Soho Fitt 9.1, ikinci el aldım sattım.

Şimdi elimde tur bisikletine çevirdiğim Salcano Astro (sıfır aldım, 2011 model) var, bir de oğlumun Kron xc150 24 jant (sıfır aldım, 2017model) (sıra bunlara da gelecek) :)

Herkese hayırlı işler.

Merhaba
İki yıldır bisiklet kullanma zamanım olmadı. Kullandığım bisiklet Biachi Troy komple deore sistem bu bisikleti satıp katlanır bisiklet almak istiyorum. Bisikleti ne kadara satmalıyım. Bisiklet kadrosunda ufak tefek çizikler var lastikler yeni almıştım kullanma fırsatı olmadı fazla. Doğru bir fiyata satmak konusunda yardım rica ediyorum.

Trafik kazası geçirmiştim bisikletle arabaya çarptım zaten bisikleti satıcaktım dedim parça parça satılık bisikleti 1000 küsür bir fiyata satıcaktım Bisikleti hasarlı görenler (sadece jant çemberi yamuktu belki en fazla teller değişir o kadar hasarı vardı ) parça parça bisiklet 1050 tlye satıldı bende şaşırdım kaldım 3 ay bekleyen bisiklet kazadan sonra 1 haftada satıldı gitti

şimdiki bisikletim ktm ultra race kadro 2016 olmasına rağmen daha sıfır gıcır gıcır xt set xtr fren ve birkaç parçası değişmişti kadrosu 2016 diye bisikletin fiyatını düşürmeye çalışan mı dersiniz bir sürü insan daha fazla muhattap olmamak için kaldırdım ilanı şuanda sezon açılmadan yol bisikleti almaya çalışıyorum ama ailem pek sıcak bakmıyor 2. Bisiklete

Geri