2. el satamadım hic. Cunku eski bisikletlerim ya çalındı (1 adet) ya kırılana kadar kullanıldı (1 adet)
Ama satıcının fahiş, alicinin ölücü olma durumu klasik.
En son bisikletimi Pandemide benimle aynı gelen cocuguma devretmek icin 2. el bisiklet ararken sans eseri uygun fiyat veren saticiya denk geldim. Hatta kendisi ile diyalogumuzda yaptiracaksa satmamasını ama bisikletin uzerindeki masraflarında yaklaşık ne kadar tutacagini duzgunce anlattıgımda benim için iyi bir pazarlık fiyatida ortaya cikti. Sonucta o motorsiklet sevdasina dusen yeni ehliyet almış çocugunun hırpalanmış bisikletini paraya cevirme derdindeydi, bende parca, servis, bakım işlerini kendim çözeceğim icin uygun ve iyi bir bisiklet alma derdindeydim.
Kısacasi arayınca hemen bulamıyorsunuz ama bir sure bıkmadan kovalarsanız duzgun bir 2. el bulabiliyorsunuz.
Satarkende cok sacmalamamak gerek.
İyi fiyata satan saticilari ise sosyal medya tabir ettiğimiz ortam ve sitelerde bulmak cok zor.
Tanidiginiz bisiklet gruplari varsa onlarin içerisinden bulmak daha mantıklı. Yani son zamlara kadar mantıklıydı.
Cok ust grup bisikletler pesinde degilseniz, tamircilere terkedilmiş bisikletleri veya kaliteli kadroları kovalamakta iyi bir secenek.
2 ay once bir arkadasim 1500 TL ye rockshox judy amortisorlu (tamam rockshox'ın elle tutulur bir amortisoru degil ama
) Trek 4500 aldı. Bisiklet genel olarak yatmış, kozmetik olarak iyi durumda ve sahibi binmedigi icin bisiklet tamircisine bırakıp satışa cikarmış.
Biraz sabır, biraz sans işi...