Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2.el bisiklet aldım kadro çatlak çıktı

Kaynak atılırsa tutarmı tumazmı

• Tutar

• Tutmaz

• Kadroya bakarak soguk su icebilirsin

• İnşAllah tutar ama en iyisi yeni kadro

• Toplam katılım
    23

Liqezz

Üye
Tepki
88
İsim
Tamerlan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar 2.el bisiklet aldım alüminyum kadro olduğu için kadro çatlak çıktı ve bunu bu gün öğrendim arkadaşlada iletişime geçtim oda alıp satıyor 😕 kaynak atılır demi bak beni pişman etmeyin bisiklet hayatımdanIMG-20221217-WA0018.jpg

düzenleme: kadro marka modeli Fort Soul Alüminyum (serisini afedersiniz davarlar yazmamış) ve bu bisikleti toplama amaçlı almıştım üzerindeki komponentlerin bana göre değeri yok

Scudo
Kaynak yapılıyor moralinizi bozmayın, daha önce iki bisiklete de kaynak yaptırdım ve kaynak yapılan yerler yük altında çalışan yerlerdi. Kaynak sonrası hafif traşlanıp boyanması yeterli olur.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Alüminyum kadrolarda kaynak yapıldığı vakit kaynak bolgesinde mikro çatlaklar oluşabiliyor ve gözle görülen bir catlak olmadığı için hiç beklenmedik bir anda kaynak bolgesinde yeterli bir gerilim oluştuğunda kadro o yerden kopabiliyor. Bu sepeple alü kadrolarda tamir pek önerilmiyor. Ancak yaptırıp memnun kalanlar arkadaşlar da var. Yaptıracak iseniz işinin ehli bir ustada yaptirmanizda yarar var.

Benim kendi fikrimi soracak iseniz, ne tarz bir toplama yapacaksınız bilmiyorum ama sadece kadroyu kullanacagım demissiniz yani kadro dışı kompanentleri sıfır veya temiz bi sekilde bulup toparlayacaksiniz. Sonuçta emek ve para harcayacaksınız, yaptığınız bisiklet bittiği zaman herşeyin kusursuz calismasini isteyeceksiniz fakat tamirli kadro üzerinde toplama yaptığınız için içinize sinmeyebilir. Yani kisacasi ben olsam o emek ve parayi tamirli bir kadroya harcamazdım. Kolay gelsin.

Çok bir hayır beklemeyin o kadrodan, sağlam bir darbe almış gibi görünüyor. Ben bu sekildeki bir kadroyu tamir etmeye ugrasmazdim. Neticede bisiklet, o catlak olusacak kadar sert kullanildiysa baska bolgelerinde de sikinti olabilir. Asla guvenip de kendi kütlemi emanet etmem bu durumdaki yapılara.
Kısa cevabım: Çöp.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Üzüldüm böyle bir olayın yaşanmasına.

Alüminyum şaseli(kadrolu) bisiklet, motosiklet, araba hatta scooter ve Rc aracların bile şasesi, sağlam bir darbe alıp kirilip yada bukuldugunde gecmis olsun diyoruz, uzerine bir bardak soguk su iciyoruz. Fabrikasinda tamir ettirseniz bile orijinal hali gibi olmaz. Alaşım Aliminyum yapisal olarakta etkileniyor bu darbeden.

Çelik olsa çek düzelt, kes at, araya parça koy kaynat... Darbe alan kamyon şaselerini bile orijinal gibi yapıyorlar. Hatta degişen kısımlar orijinalden daha bile yuksek mukavemete sahip oluyor.

Celik ezilsede cekilebiliyor duzeltiliyor, moleküler yapi olarak degismiyor darbe anında.

Kaynatılmış, ne zaman sıkıntı çıkaracağı belli olmayan kadronun üzerine ben olsam yeni grupset gıcır gıcır jantlar takmaya kıyamazdım. Ömrü boyunca hiç sıkıntı çıkarmayacak olsa bile bisiklete her yüklendiğimde aklıma gelir o çatlak yer, yüklenmeye çekinirim. Tavsiyem satıcının satın aldığı kişiyle iletişime geçmeye çalışın, benim sattığım kadroda böyle sıkıntı çıksa karşılardım. Şimdiden yeni kadro aramanızı öneririm.

Kaynatılmış, ne zaman sıkıntı çıkaracağı belli olmayan kadronun üzerine ben olsam yeni grupset gıcır gıcır jantlar takmaya kıyamazdım. Ömrü boyunca hiç sıkıntı çıkarmayacak olsa bile bisiklete her yüklendiğimde aklıma gelir o çatlak yer, yüklenmeye çekinirim. Tavsiyem satıcının satın aldığı kişiyle iletişime geçmeye çalışın, benim sattığım kadroda böyle sıkıntı çıksa karşılardım. Şimdiden yeni kadro aramanızı öneririm.
Sorun şu ki ben onu aldıktan sonra üzerindekileri söktüm. Ha set falan derseniz gıcır gıcır değil kendi bütçemde ve bunu babam duyarsa, çatlak olduğunu beni pataklar 🙄 ve pek hakim değilim ama üzerinde alloy (alüminyum alaşım) yazmışlar. Üzerindeki eksikleri tamamlasam taş çatlasın 1950tl (buna bisiklette dahil)
Edit: Topladıktan bir süre sürim kopsun ondan sonra alırım.
IMG-20221217-WA0009.jpg9.jpeg
Bende olan mavili diğeri yandex marketten alıntı

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: oscak41
Topladıktan bir süre sürim kopsun ondan sonra alırım. Yoksa böyle söylersem beni camdan aşşağı atar babam ( 15 yaşındayım moralimi bozmayın la)

Normalde kendinin 3 katı yaşındaki büyüklerine böyle hitap eden birine cevap dahi yazmazdım, ama genç kardeşim bu işin şakası yok.

Yüksek hızda yokuş aşağı giderken yoldan gelen bir darbe ile o çatlak olan yer kırılabilir. Bu olduğunda başına gelebilecek şeylerin yerine babanın seni eşek sudan gelinceye kadar pataklamasını tercih edersin.

Moralinin bozulması hayati tehlikeden iyidir. O kadro çöp.

Normalde kendinin 3 katı yaşındaki büyüklerine böyle hitap eden birine cevap dahi yazmazdım, ama genç kardeşim bu işin şakası yok.

Yüksek hızda yokuş aşağı giderken yoldan gelen bir darbe ile o çatlak olan yer kırılabilir. Bu olduğunda başına gelebilecek şeylerin yerine babanın seni eşek sudan gelinceye kadar pataklamasını tercih edersin.

Moralinin bozulması hayati tehlikeden iyidir. O kadro çöp.
1 yıldan fazla çalışıyorum bir mutluluk yaşayayım dedim aldım o da gitti abi demi 😕 eğer size kaba davrandıysam özür dilerim.
Düzenleme: kadro değiştiririm hani ya para felan sıkıntı değilde aile baskısı hep, bisikletime parça, aksesuar alınca (ucuz,pahalı farketmez) hemen atlıyorlar üzerime niye aldın eskisine ne oldu diye.

Son düzenleme:
Yapılır mı yapılmaz mı onu bilmem. Yaptırılması doğru değilse yaptırma, baban kızacaksa toplamış gibi yap, evde saklama, apartmanda başına iş gelmiş olsun. Böylece sonraki bisikletini eve almanda sorun da çıkmaz. 1 taşla 2 kuş :)

Yapılır mı yapılmaz mı onu bilmem. Yaptırılması doğru değilse yaptırma, baban kızacaksa toplamış gibi yap, evde saklama, apartmanda başına iş gelmiş olsun. Böylece sonraki bisikletini eve almanda sorun da çıkmaz. 1 taşla 2 kuş :)
Tam anlayamadım ama yabancı forumlarıda gezdim %50 tarafı kaynak tutmaz diyor diğer %50 ben yaptım oldu diyor
("Evde saklama, apartmanda" kısmını anlayamadım)
Umudum var abi. bir gün herşeyin üstesinden geleceğim.

Yaşına göre güzel cümle kuruyorsun:

Alım yaparken hiç kontrol etmedin mi?
eyvAllah abi.🙂 Daha önceden plan yapmıştım şurasına bakacam tekeri kontrol edecem şuraya bakacam kadroyu kontrol edecem. İşten izin alıp çıktığımda babamla otoparkta karşılaştım, birlikte gittik herşeyi unuttum. 🗿

eyvAllah abi.🙂 Daha önceden plan yapmıştım şurasına bakacam tekeri kontrol edecem şuraya bakacam kadroyu kontrol edecem. İşten izin alıp çıktığımda babamla otoparkta karşılaştım, birlikte gittik herşeyi unuttum. 🗿
Aldıysan iadesini yap kendine daha iyisini topla, biraz da kesenin ağzını aç.

• Beğen
Tepkiler: Liqezz
Keske 15 yasindaki bir cocuga babasina yalan konusmasi yada kandirmasi icin tavsiye vermeseydiniz, simdiden yalana alismak/alistirilmak ise hic iyi bir sey degil, Hele hele Anaya Babaya yalan söylemek yada kandirma hic mi hic iyi degil.
Sizin cocuklariniz size yalan sölykese yaga sizi kandirsa hosunuza gidermi???

@Sadettin Z. arkadasimizin da dedigi gibi bence @Liqezz genc kardesimiz konusma tarzindan (15 yaşındayım moralimi bozmayın la, burada belki de cogu üye babasi yasinda yada babasindan daha yasli) dolayi az bir sey pataklanmayi vs hak ediyor ama yinede babasina dogrulari söylese babasi belki az bir sey kizar ama bence cocuguna kiyamaz, sonucta o bir baba canavar degil.

Aldıysan iadesini yap kendine daha iyisini topla, biraz da kesenin ağzını aç.
Abi ben onu aldıktan sonra tüm parçalarını söktüm (orta göbek ve ingilizcesini biliyorum headset race denilen parçayı) bir tane kadro var alüminyum yeni 29 (internette) ama ona aktarırsam parçaları kaba durur mu? Kese demişken keseyi ben yiyorum o yüzden ☻ ama bunla işe gidip geliyorum. Biraz ağır ama olsun arada 4kg fark var 🤤20221218_131110.jpg
Keske 15 yasindaki bir cocuga babasina yalan konusmasi yada kandirmasi icin tavsiye vermeseydiniz, simdiden yalana alismak/alistirilmak ise hic iyi bir sey degil, Hele hele Anaya Babaya yalan söylemek yada kandirma hic mi hic iyi degil.
Sizin cocuklariniz size yalan sölykese yaga sizi kandirsa hosunuza gidermi???

Bence @Liqezz genc kardesimiz konusma tarzindan (15 yaşındayım moralimi bozmayın la, burada belki de cogu üye babasi yasinda yada babasindan daha yasli) dolayi az bir sey pataklanmayi vs hak ediyor ama yinede babasina dogrulari söylese babasi belki az bir sey kizar ama bence cocuguna kiyamaz, sonucta o bir baba canavar degil.
yalan söylemem söylemeyi de sevmem ama söylemeyecem kandırmayacam da
1 yıldan fazla çalışıyorum bir mutluluk yaşayayım dedim aldım o da gitti abi demi 😕 eğer size kaba davrandıysam özür dilerim.
Düzenleme: kadro değiştiririm hani ya para felan sıkıntı değilde aile baskısı hep, bisikletime parça, aksesuar alınca (ucuz,pahalı farketmez) hemen atlıyorlar üzerime niye aldın eskisine ne oldu diye.
Şurda farkettiyseniz özür diledim yinede özür diliyorum

Ben onu aldıktan sonra tüm parçalarını söktüm (orta göbek ve ingilizcesini biliyorum headset race denilen parçayı) bir tane kadro var alüminyum yeni 29 (internette) ama ona aktarırsam parçaları kaba durur mu?
Dene ve gör :)

• Beğen
Tepkiler: Liqezz
Yazda inşAllah hepinizden özür diliyorum kendimdede var (yani olduğunu biliyorum) kaba davranmak benden 20-30 yaş büyüklere sonra hep olduğu gibi keşke diyorum 🙄 düzenleme x6: benden nefret etmeyin nolursunuz bende sizin gibi bir bisikletçi olmaya çalışan bir küçüğünüzüm

Kadronun en kritik boruları chainstayler oluyor, ince yapılı olmalarına rağmen en fazla yükün bindiği borular. Oradaki yırtığın (çatlak değil yırtık demek lazım) bir telafisi yok maalesef. O bölgeye tekerin temas etmemesi için içeri form verilmiş olmasından, yani silindirik olmamasından dolayı aracı parça kaynatarak takviyelendirmek de mümkün değil.

Yüksek hızlara çıkılmayan, düzlükte sürülen vitessiz çarşı pazar bisikleti yap bence bu kadroyu. Arada bir yırtık ilerliyor mu diye bakarsın.

Bence iade edebiliyorsanız edin. Söktüklerinizi takarsınız gene, etmeyecekseniz de bu şekilde alıp tamir edecek biri varsa satın gitsin. Bisiklet alacağınız zaman için şimdiden video vs izlemeye başlayın, kendiniz expertiz yapacak kıvama gelin. Kimseye güven olmuyor malesef, tanıdık bisikletçi bile bazen gözden kaçırabiliyor. Şahsen kendim bakarım alacağım zaman, en azından ben görmemişim derim kimseye de kızmam. Şeytanın aklına gelmeyecek yerlere bakmak lazım bazen. Satan da bilmiyor nadiren çatlak olduğunu, şark kurnazları hariç.

Geri