Scudo Sports

2 Haftalık xc 250 im sürekli sorun çıkartıyor.

slm herkese bende kron 500 var arka ruble sallanıyo ve 8 .ci dişli diğerlerinden bağımsız ileri geri sallanıyo bende yeni aldım 2 ay kadar oldu genelinden memnunum ama bende arka lastik sağ tarafa daha yakın duruyo öyle biniyorum sorun çıkarmadı ruble hakkında yardım edebilirmisiniz....

Scudo
@inan yıldırım

Aaaynen öyle alırken gül-oyna-vs vs alıncada yok böyle birşey olmaz ilk sizden duyduk gibi boş laflar bende yaşadım..Ama başka bi bisiklette.

arkadaşlar yeni bisikletlerde orta göbek yeteri kadar sıkılmadığın dan dolayı ses gelebilir yahut göbeğin açılıp yağlanması gerekebilir vites ayar problemleri de vites ve firen kablolarının yeni olmasından dolayı yapılan ayarlar kısa zamanda bozulabilir 1 ay sonunda yapılan güzel bir ayarla sıkıntılarınız ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Gunes
sanırım kron firmasının ürünleri ile alakalı seneler geçtikçe bir kalite düşmesi yaşanmış, zira 2006 da aldığım xc 1000 de, hala fren, vites ayarı yapılmadı, herhangi bir bakıma sokulmadı, papuçları ve lastikleri dahi orjinali duruyor. çok beğendiğim bir markanın kaliteyi bu kadar düşürmesi canımı sıktı. demek ki yeni çıkarılan bu ara modellerde kullanılan ürünler çok kötü kalite. geçmiş olsun diyorum...

kron xc-500 almayı dusunuyorum yine aynı sorunlar cıkarmı? ayrıca kron xc 250 lerin renk tasarım daha guzel gibi xc 500 ler nasıl sence?tasarım olarak

Eh be kardeşim, bas bas bağırıyoruz almayın Kron diye!! Paranızla rezil oluyorsunuz servislerde. Sen bi konuyu baştan oku..

inan kaç gündür takip ediyorumda bayağı bir aşağıladığınız bisikletleri benim bisikletim neredeyse 1.ayına geliyor ve ben aktif olarak kullaanıyorum bisikletimi sadece arka mekanizmadan ses geldi oda 25 gün sonra bakıma gittiğimde yağlandı ve ses giderildi.Siz eğer bisikleti efor'a götürüyorsanız orası ilgilenmez adam o bisikleti üretiyor o kadarda servsileri var niye uğraşsın ki servislere yönlendirir ben kadıköy hakkı bmx bisikletten aldım ve kafamda en ufak biir sorun olduğunda dahil telefondan yardımcı oluyorlar eğer olamıyorsa oraya çağırıp güleryüzler ilgileniyorlar ve hiç bir ücrette ödemedim servis konusnuda bu güne kadar.Bu iş birazda kullanımınıza ve gittiğiniz servise bağlı sanırım.Bisiklet düz yolda arka attırıcı kırıyo gibi şeyler gördüm ve şaşırdım ben atilla bisiklet klubundeyim ve antremanlarımızda yüksek tempo yapıyoruz 40-45 tempoyla gidiyoruz ben bisikletle bu hızda testler yaptım ne yaparsam yapıyım bisiklete hiç bir şey olmadı ki 1. ayına yaklaşırken şuana kadar yaptığım km 450 km yi geçti bisiklet banamısın demedi.Yol lastikleride taktım canavar gibide gidiyor.Bence sorun gittiğiniz servislerde veya kullanan kişide benim bisikletimde hiç bir sorun yok...

Bu sene krondan başı yanan birçok arkadaşın arasına katılmışsın, arka tekerleğin sürtmesi ile ilgili aklıma geleni söylüyorum, QR'ın mandalı yağlanmış olabilir, gevşeyip kayıyor olma ihtimali var, QR'ı söküp mandal kısmını komple yağ sökebilecek birşeyle temizleyebilirsin.

Şimdide göbekten ses gelmeye başladı, süspansiyon takılıp görevini iyi yapmıyor. Sürekli gevşiyen kablolarda cabası.
Oğulcan bey, sanırım inanmıyorsunuz? İstanbulda iseniz gelin görün...

değerli arkadaşlar malesef ki pek çok mağaza satarken iyi sorun çözerken kötüdür aynı sorunlarla bende karşılaşmıştım eskiden ücretsiz olarak tabir edilen bakımda yapılan hiçbirşey beni tatmin etmediği halde yinede teşekkür edip ayrılmıştım oradan kısa süreli bir araştırmanın ardından iyi bir mekanik bulup bisikletimi en iyi şekilde onartmıştım maliyeti extra bir durum olsa da bozulan sinirlerimi onarılan bisikletimin sessiz ve sorunsuz çalışması düzeltmişti diyebilirim :D

2 aydır xc250 kullanıyorum.

maşasının sert olduğunu bile bile aldım. ağırlık asfalt kullanıcısı olduğumdan işime bile geliyor.

arka rublede zincir geçişleri çok gürültülü, vites ayarları çok çabuk bozulabiliyor. (vites takımı tourney, ruble shimano bu sebeple kron'u çok fazla suçlamamak gerekiyor diye düşünüyorum. arka attırıcı ve ruble değişimiyle birçok problem ortadan kalkabiliyor)

yol lastiğiyle değiştirdim herhangi bir sıkıntı yok.
yalnız şundan bahsedeyim yol lastiğiyle değiştiren arkadaşlar dikkat etsinler : iç lastik ve jant arasındaki koruyucu şerit fabrikasyon rubena lastikler için yapıldığından dolayı incelen yol lastiklerinde veyahut başkaca markaların lastikleri takıldığında tam oturma yapmayabiliyor. balansı bozuluyor veya akort kaymış gibi yalpa yapıyor. gelişigüzel lstik değiştirip balansına bakmayan bisiklet tamircileri yüzünden akort veya balans sorunu var zannedebilirsiniz. yeni lastiğinizi taktırırken mutlaka balansına baktırın. yalpa varsa iç koruyucu şeridi çıkarttırıp yerine izolobant veya yeni bir şerit taktırın.

yeni alınan bisikletlerde 2 hafta-1 ay sürecinde vidaların gevşeyebileceğini, yerlerine iyice oturacağını bilin. ona göre üşenmeyin ya kendiniz sıkın yada işin ehli kişilere kontrol ettirin. bu kontrolü yaptıktan sonra kader kısmet olayı girmediği sürece sıkıntı yaşamazsınız.

donanım olarak xc250'yi bence geçiş bisikleti olarak düşünün. 500 lira veripte harikalar yaratmasını beklemek çok saçma olur. kadro iyi mi ? iyi. donanım değişikliğine müsait mi ? müsait. xc250 parası verip xc1000 veya scott/trek performansı beklemeyin.

kıyaslama yaparken lütfen markayı ön planda değil donanımı ön planda tutunuz. kron xc250'in muadili carraro 417 turner ve salcano ng650 dir.

sonuç itibariyle ben genel olarak bu sıkıntıların montajı yapan servisten veya kullanıcı hatasından kaynaklandığını düşünüyorum.

bisikletimi mi çok mu kolladım :):) ben sadece başlangıç için uygun olduğunu düşünüyorum sonraki bisikletim scott sportster 40 olacak..

arkdaşlar kron xc kadrosu çok saglam bir bisikletir ama donanm kötdür buyuzden ya kadro alın yada donanım eskidiyse 200 300 liraya full altus yada aceranın tüm atırcılar vites kolları zincir falan tüm herşeyi set satyolar onlardan alın takın bida ses mes gelmez ....

merhaba arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce kron xc 250 aldım eskişehir muratoğlu bisikletten satıs sırasında cok ama cok ılgılıydıler belkıde alısverısımın nakıt olmasından dolayıdır bılemıyorum gereken indirimi ikramı vs yaptılar bunun dısında bısıkletın yanında km saatı suluk pompa eldıven vs bırkac hedıyelerıde oldu. bisikleti aldıgım gun yaklasık 40 km yol yaptım eve donerken baktım on ve arka gobekten gıj gıj diye ses gelıyor içim rahat olsun diyerek aldıgım yere gıdıp durumu anlattım ama vaktın varsa akord ayarı yapıyım diyince sasırdım ben acıkcası soyle bır cevap beklıyordum ( abı yenı bısıklet normaldır servıs bakımında ayarlarız gibisinden )neyse akord ayarını yaptı mutlu bır sekılde evıme gıttım o gunden sonrada vıtes ayarı vida gevsemesı ufak tefek sorunlarım oldu ve hıc cekınmeden gidip hepsını gosterdım ve her seferınde de cayımı ıcene kadar sorunumu hallettıler 20 gundur kullandıgım bısıkletım ıle yaklasık 500 km yol yaptım suan ıcın hıc bır problemım yok ve gayet memnunum birtek lastıklerımı degıstırıp dişsiz lastık taktırdım onuda aldıgım yerde hallettım uygun fıyata son olarak dun eskişehir bozdağ a tırmandım hekımdag olarak gecıyor yaklasık 20 km % 10-15 egımlı bır yer dagın tepesıne cıktıgımda en az 1-2 saat dag yollarında surdum bısıkletımı yanı bır haylı hırpaladım sonrasında 2 saatte cıktıgım yokusu 15 dk da ındım hatta ınerken 71 km hızı gordum eve geldıgımde bısıkletı kontrol ettım hıc bır yerınde en ufak tıkırdı ses yada bır sorun yoktu bu gunde sorunsuz bır sekılde işime gittim hatta aksam eve donerken bir nazar boncugu alıp bisikletime yapıstırdım bıraz fazla uzattım lafı kusura bakmayın ama kron u bu kadar kotuleyenlere ınat bu mesajı yazma geregı duydum evet kron kullanıyorum ve cok memnunum bence iş aldıgınız yerde ve sızın kullanımınızda bıtıyor su konuda size katılıyorum arka aktarıcı ve maşa biraz yetersız evet ama ileride degıstırılmeyecek birşey degıl bir arkasdasın soyledıgı gibi kadro güzel ve geliştirilmeye müsait parasını hak eden bir bisiklet bence son olarak yakınımda bir arkadaş var trek 3500 dü sanırım birkaç gün önce göbek problemi yaşamıştı yani ufak tefek seyler her markada olur diye düşünüyorum böyle uzun bir mesajı okudugunuz ıcın tesekkur ederım :)

Geri