Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2 TL'ye bisiklet askılığı yapımı

erkantuc

Daimi Üye
Tepki
1.063
İsim
Erkan
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba,

Uzun bir aradan sonra tekrar bisiklet sahibi olabildim sonunda :) Ancak bununla beraber aklımı kurcalayan bir problem baş gösterdi. Bisikletimi kömürlük veya kapı önüne koymak istemiyordum. Odama çıkardığımda ise bir yere yaslıyordum fakat hiç içime sinmiyor eğreti duruyordu. Baktım olacak gibi değil eldeki malzemelerden bisiklet askısı yapayım dedim.

Belki birkaç arkadaşımın da işine yarar diye de buraya bunu koyuyorum. Umarım işinize yarar.

Haydi bakalım başlıyoruz.

1- Kömürlükte acaba ne bulabilirim diye gezinirken bu parça işime yarar diyerek kullanacağim parçayı buluyorum. Aynısını Nalburdan 1.75 kuruş' a temin edebilirsiniz.
10.jpg

2- Beyaz parçayı söküp birkaç çekiç darbesinden sonra istediğim forma dönüştürmeyi başardım. Bisikletim de oluşabilelcek çizilmelere karşı da bir parça bezle tekerimi tutacak yeri sardım.20.jpg

3- Sıra montaja geldi 3 vida ile tavana sabitledim. Benim tavanım ahşap olduğu için zorlanmadım. Beton olan arkadaşlarımın dübel kullanmasını tavsiye ederim.
50.jpg

4- Ve finito :D Bisiklet askılığımız tamam. Odamızda bir yer kaplamıyor ve bisikletimle ilgili herşey elimin altında.

40.jpg

İyi günler dostlarım.

Scudo
hanım-eş nasıl izin verdi duvara asmanıza :) duvar kir olmuyor mu?yan duvarlara monte edip bisikletin yerde durması benim için daha makul geliyor

@Desert Fox Müdür naaptın ya :D hanım yok, aile de yok yani kızacak kimse kalmıyor geriye. Senin olayına gelince biraz daha ileri monte edersen duvara değmez veya tekerin değdiği yere parça bant yapıştırabilir veya bir parca tahta atabilrsin.
İyi bak kendine.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@erkantuc bakalım ben de ailemi postalayabilsem eve alabilirim abenim aleti :) yerde tekerlekler havada olacak şekilde bir aparat yapmayı da düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
Güzel fikir ama benim böyle tavanım olsa, bisiklet askısı için o tavanı asla delmezdim. Yazık olmuş. Ben olsam yandaki duvara monte ederdim o dirseği. Beton bir şekilde sıvanır ama ahşapa verilen zararın telafisi daha zor.

Benim de keşke evim olsa da şunu yapabilsem :D Aparttaki duvarlar o kadar dandik ki çivi çaksam muhtemelen duvarı yıkarım :D

Eline sağlık harika olmuş.Çok hoşuma gitti fakat Ben yapamam çünkü bu proje iç işleri bakanından red yer :koptum::koptum::koptum::koptum:

• Beğen
olmuş.

• Beğen
Geri