Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

200 km kesilmeden gitmek... ?

Tepki
9
Öncelikle merhabalar.Ben profesyonel olarak bisiklete 2-3 yıldır biniyorum.Şuana kadar 2500 km+ yaptım.Geçtiğimiz yıl 1 günde 170-200 kmlik bir tura çıktığım oldu.Mayısın sonuna doğru tekrar 200 kmlik tura cıkacağım ama bütün kış hiç bisiklete binmedim antrenmanda yok :) Sormak istediğim ise, 1 ay içinde ufak tefek antrenmanlarla acısız,ağrısız 200 km yapabilir miyim ? Birde bana yolda en iyi yardımcı olabilecek besinler hangileri olur ? :) Şimdiden teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: yunus cansu
Scudo
2-3 yılda 2500+ km çok fazla değil bence. 200 km hafife alınacak bir rakam değil. Acısız ağrısız zor gibi. Kendi bünyeni daha iyi bilirsin. 170-200km yaptığın turu düşün ona göre kıyasla bence.

Yardımcı olabilecek besinler konusunda uzman değilim ama kurutulmuş gıdalar(kuru üzüm vs.), muz gibi yiyecekler enerji almanı sağlayacaktır. Tabi tur sonrasında protein de lazım...

Valla bisikletle ilk defa uzun tura cıktığımda 150-160 km gitmiştim.Biraz bacaklar gitti ama ondan sonra iyi geliştiler :)

• Beğen
Tepkiler: yunus cansu
senede 10000+ km yapıyorum, pazar günleri 100+ ı buluyor arazi turlarımız. Eğer beslenme-sağlık vb gibi etkenlere dikkat ederseniz antreman sonrasındaki gün vucüdunuz normal hayat aktivitelerinde zorlanmayacaktır

burda etken özellikle beslenme hem antreman öncesi hem de sonrası.
antreman dönüşü belli bir sürede soğuk duş da sizi rahatlatacaktır.

2-3 yılda 2500+ km bana da çok az geldi.Geçtiğimiz yıl 10000+ yapmıştım ben.Ama daha önünüzde 1 ay var her hafta sonu 100 km giderseniz hafta içi de 30-40 km kısa turlar yaparsanız kısa zamanda kondisyon kazanırsınız.Tabi 200 km'yi nasıl gideceğinize de bağlı.Yavaş tempoda gidecekseniz bu antremanlara pek gerek yok.Ama hedefiniz hızlı gitmekse eğer bu antremanlardan sonra ortalamanız 25-30 civarı olacaktır.

Besinlere de gelirsek.200 km uzun bir yol size uzun süreli enerji verecek besinlere ihtiyacınız var.Bunları da karbonhidratlardan (makarna,pilav,baklagil) karşılamalısınız.Kuru meyve ve çikolatalar anlık patlama enerjisi sağlar onların verdiği enerji 20 dk sonra biter :)

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Zaten gece gideceğimiz için pek korkum yok.Çünkü güneşin performansta büyük bir zararı oluyor.Ayrıca gece yarısı rüzgarda kesiliyor.Rahat rahat gideriz artık. :)

gece yola çıkma,uzunyaşamak istemiyorsan tabi :) gece bisikletle yol yapma bu sana tek tavsiyem.200 km yi sabah 5 de yola çıkarak rahatlıkla yaparsın gece yol yapma ama

• Beğen
Tepkiler: muroseri
@derşan sezer

4 kişilik bir grubuz.Ama ne yönden gece çıkma diyorsunuz ? Trafik açısından felan mı ? :) Ayrıca geçen yıl 190 km'yi 10 saatte pedallamıştık.O yüzden öğle sıcağında o yol çekilmez :)

ne açıdan söylüyorum,embesil tır şöförleri,kıro doblo şöförleri açısından söylüyorum.Bir tanesi mesela sizin o ufak lambalarınızı görmez ve ben en iyisi şu sağa geçip btırımı park edim kestirim der sonra sabah gaztesinde haber olursunuz o açıdan söylüyorum.hiçbir bisiklet turcusu gecelin yol yapmaz bu kurala göre haraket edin.Bazen yaşadıgınız ülkeyi unutuyorsunuz gibi geliyor bana.

Doğru söylüyorsunuz artık bizde ona göre tedbirimizi aldık. Bu arada sarhoş tofaşcıları unutmussunuz bide onlar var :D

100 KM gitmek için bir antrenman planı hazırlamışlar. 200 km değil belki ama bir fikir verebilir. 3 aylık bir plan.

Weeks to go Mon Wed Sat or Sun (long ride) Total week

12 10km 10km 10km = 30km

11 10km 15km 20km = 45km

10 10km 20km 30km = 60km

9 15km 25km 35km = 75km

8 15km 30km 40km = 85km

7 15km 35km 45km = 95km

6 20km 40km 50km = 110km

5 20km 45km 55km = 120km

4 25km 50km 60km = 135km

3 25km 50km 70km = 145km

2 30km 50km 65km = 145km

1 30km 40km Event Day

• Beğen
Tepkiler: Caner Demirkaya
Teşekkür ederim.Antrenmansız en az 150 km dayanabiliyorum ama sağlıklı değil tabi ki. Zaten daha 1-1.5 ay var, o tarihe kadar açılmış olurum :)

sanırım bu daha çok benim gibi yeni başlayanlar ve amatörler için. şöyle bir sonuç çıkarılabilir belki. haftalık yaptığınız kilometre bir defa da yapabileceğinizin % 50 si kadar fazla. günde 80 kilometre yapılacaksa mesela haftalık en az 120 km kadar rahat yapabilmek lazım. tabi bu bisiklet üzerinde geçen km diğer ısınma ve soğutma süreleri ayrıdır diye düşünüyorum.200 km gidilecekse haftalık 300 km yi yapmak gerkir diye düşünebiliriz. tabi bunlar matematiksel yaklaşımlar bu konuda deneyim sahibi olanların fikirlerini de almak iyi olur .

Uzun yol şoförlüğü yapmış biri olarak söylüyorum. uzun yol, uykunuz olmasada mayışmaya reflekslerin ve dikkatin azalmasına, neden olur birde gece faktörünü eklemek gerekirki, gece bisiklet turuna çıkmak kelle koltukta gitmek gibi bir şey.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@ender özkan

Doğru söylüyorsunuz ama işte bizde ona göre tedbir alıyoruz.Gideceğimiz gün gece vardiyasında çalışanlar gibi akşam üstüne kadar uyuyoruz iyice uykumuzu alıyoruz.Birde geceleri kahve takviyeleriyle uykusuz bir sürüş gerçekleşmiş oluyor.Ama gece yolculuğu yapınca, sabah olduğunda sanki bütün yolculuğu gece rüyanızda yapmıssınız gibi oluyor :)

Geri