Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2000 TL vs 35.000 TL Dağ bisikleti (Bisiklet Fiyatları)

Scudo
@Kerim KOÇAK hocam gerçekten çok güzel bir video olmuş "öröbö ölöröm bön ö pöröyö" diyen insanlara biraz da olsa cevap olmuş ellerinize sağlık

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
3.08' de kapattım maalesef. Paylaşım için teşekkürler ama bir inceleme (?) Bu kadar mı yüzeysel olur ? 2 ay bisiklet sürmüş birisi de bundan farklı bir inceleme yapmazdı. Olmamış üzgünüm :kötü:

@Mustafa Zeybek İnceleme yüzeysel çünkü yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi basit bir dille "araba alırım ben o fiyata" diyen insanlara yaptım burada amaç çok üst seviye bilgi vermek değil zaten bi çok kısmı daha basit bir dille anlatmak için kesip tekrar çektik

@UTK~16 Teşekkür ederim

@Kerim KOÇAK iyi de tekli sistem ile standart sistemi karşılaştırırken sadece "tamamen hafiflik katmak" demişsiniz. Maşada lefty havalı olduğu için hassas demişsiniz. Hava vs yay konusuna hiç girmiyorum bile. Siz lefty hakkında bile bilgi vermemişsiniz ki. Adeta bu iki taraflı bu tek demek gibi olmuş. Yani bisikletten anlamayan birinin kafasındaki sorular cevaplanmamış. Videonun devamını izlemedim ama janta gelince bu alü bu karbon diyip geçmişiniz. Jant profili, bu profilin performansa etkisinden bahsetmemişsiniz.

Videoyu rastgele ileri sarıp göbek muhabetine denk geldim ki gelmez olaydım (5.24) göbekten ses çıkmazsa ucuzdur demek artık yanlış yönlendirmek oluyor kusura bakmayın. Ses tercih meselesi olduğu icin çok sesli göbek üreten firmalar da var, hiç ses yapmayanlar da. Sizin videoyu gören shimano scylence teknolojisini dandik sanacak. Video çok hatalı.

@Mustafa Zeybek Dostum videonun hedef kitlesi ; hiç bisikleti olmayanlar yada bisikletten zerre anlamayanlar orada bisikletin jantının profilinin teknolojisi performansa etkisi bu bahsettiğim kitlenin umrunda değil zaten öyle olsaydı bizzat işin uzmanından bilgi alırdım sadece kabaca bahsettim.Az önce de söylediğim gibi burada amaç ileri seviye bilgi vermek değil bu işten anlayan insanlar "bisiklete bu kadar para verilmez" der mi? Son olarak evet en yüksek seviye jantların sesleri daha fazladır(biraz espride olsa) en pahalı jantlar genelde uçak motoru gibi ses çıkartır ha varsada çok nadir hem üst seviye hem de sessiz jant seti paylaşın bilgilensin insanlar.Şöyle bi örnek vereyim bir sürü otomobil kanalları var youtube da kimisi çok ayrıntılı anlatıyor motorun beygir gücünden torkundan çalışma prensibinden yağ sıcaklık göstergelerinden vs ama bunu kaç kişi merak eder yada izler?Oysa ki çok eşsiz bilgiler veriyorlar ama kimin umrunda?İnsanların bir çoğu genel bilgiler istiyor çünkü sıradan ev kullanıcıları sürüş keyfi nasıl konforu nasıl yakıt tüketimi nasıl bu kadar basit bu video da 3. kez söylüyorum size hitap etmeyebilir çok ayrıntılı anlattığınız zaman bisiklet bilgisi olmayan büyük kitlenin ilgisini çekemiyorsunuz.10 dk lık sürede kabaca bunlar çıktı ortaya yoksa 30 dk lık videoda yapabiliriz ama sıkıcı olur ve sadece sizin gibi profesyonel bakan insanlar izler kaç kişi? Biraz da arz talep meselesi diyelim teşekkür ederim geri bildirim için.

• Beğen
Tepkiler: UTK~16
İyi veya kötü ortada bir emek var, emeğiniz için teşekkür ederim, başarılarınızın devamını dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Evet videoda hatalar/eksiklikler olmuş bazı yerleri montajda eklememişim vs video çekerken güvenlik geldi yarıda kesti bir sürü onla uğraştık acele oldu bazı kısımları söylemeyi de unutmuşum bazen şuda olabiliyor bildiğiniz bir şeyi videoda çok farklı söylediğiniz oluyor videoyu youtube a attıktan sonra farkediyorsunuz hatta ben böyle bişey demedim diye inkar ettiğiniz bişey bile bakıyorsunuzki videoda var söylemişsiniz yine yukarda bahsettiğim gibi video hardcore bisikletçilere hitap etmeyebilir ama şunuda unutmayalım "evden işe 5km mesafe var yakın olsa bisikletle giderdim" diyen insanlar görüyorum birazda bisikletin fiyatıyla ilgilenen herşeyi fiyatına göre değerlendiren pahalı ise ilgi gösteren insanları da bisiklete çekmekti amacım "bisikletimi modifiye ediyorum" diye video çekip 2 tane sticker yapıştıran milyonlarca izlenme alan youtuberlar da var bildiğiniz gibi son olarak videoda bahsettiğimiz cannondale fsi carbon modelinin incelemesini daha önce çekmiştik ayrıntı isteyen ona bakabilir o biraz daha ayrıntılı yeni sezon da deltabisiklete gidip daha kapsamlı incelemeler de çekerim hoşçakalın :)

Hocam cube resmen gömmüşsün o bisikletin sıfırını da 2000 tl ye de bulamazsın...

@C.Koc Gömmedim neden gömeyim :) olanı söyledim onda o var bunda bu var dedim sadece bisikleti arkadaş geçen sene 2000 tl ye almıştı şuan sıfırı 6000tl imiş nerden bileyim 3 katı artacağını fiyatının bende daha önceki fiyatı söyledim uzun zaman oldu mtb kullanmayalı biraz geri kalmışım üzgünüm

@Kerim KOÇAK Geçen yıl 3000 tl ye satıyorlardı Ağustos'da arkadaşınız sene başında aldı galiba...Neyse önemli olan cube değil zaten keşke piyasada iyi satışı olan olan giriş modelleri ile çekseydiniz sonradan izleyen bisikletle çok haşır neşir olmayan adam ben bu ucuz modeli alayım diyip bakacak fiyatına ulan ucuzu buysa deyip başlarım bisikletine diyecek :)

@C.Koc Aslında bisiklet işi biraz farklı belki de ellerinde tek beden kaldığı için o fiyata verdiler yada sezon sonu diye bilemiyorum bu arada cube yol bisikletini kullanmıştım memnundum bi problem yok yani cubele aramızda :) Bianchi almış olmasam cube yol modellerini tercih edebilirdim.

@Kerim KOÇAK Olabilir bu gün banada da denk geldi öyle çok uygun fiyatlı ama 29 jant 27'5 ile arasında dağ vardı resmen Cube zaten kendini kanıtlamış bir marka....

@Kerim KOÇAK eline sağlık. Güzel olmuş. Detaylı bir anlatıma ben gerek duymuyorum. @Kerim KOÇAK ın sade anlatımını çok beğendim. Kafamdaki sorulara cevap buldum. Emeğe saygı ve beğendim.
Cube yi de kıyaslamak da ona gömmek değil. Kıyaslamak açısından karbon bir bisikletin yanına koyunca bu kadar kalır yani boyu. mesela benim whistle bisikleti de buraya koysan cube un altında kalacak. Napayım yani. Hiç karbon kullanmamış biri olarak kafamda karbon bisiklet oturdu. Tekrar eline sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Kerim KOÇAK
@efaruk Teşekkür ederim dün bisikletle pek ilgisi olmayan bi kaç arkadaşım videonu çok beğendim artık daha iyi anlıyorum neden pahalı olduğunu fazla kafa karıştırmadan anlatmışsın ben teknik konulardan anlamam dedi demekki hedef kitleyi yakalamışım diye düşünüyorum

iyi bir anlatım oldu ve bir ççok kişiye iyi cevap olmuştur

• Beğen
Tepkiler: Kerim KOÇAK
Malesef 5:29 sonra izlemye hub sesi nekar yüksek olursa bisiklet okadar pahali olur burdan anlaya bilirsiniz bilgisinden sonra biraktim. Ayrica ön tekli yapragin sadece hafiflik saglamasinida ilk defa duydum ve masanin tek tarafli olmasi bize avantaj sagladigi söyleniyor ama nedeni yok keske neden avantaj sagliyor onuda anlatsaydiniz, birde madem Lefty cok özel bir masada neden böyle özel masada RockShoxun kilit kolunu kullanmislar bunu cok merak ettim dogrusu.
Ayrica cubede donanim olarak XT var demissiniz ama Cubenin üzerinde sadece arka aktarici XT donanim olarak Deore var.

jant setine gelince mesela bu XTR jantininda hub sesi yok ama nedense cubeden pahali ve pahali bisikletlerin üzerine takiliyor. Demekki bisikletin fiyatini hubsesi belirlemezmis.
(link)

Yanlis anlamayin ama 5 dakika icinde 2-3 yanlis bilgi olmasi gercekten iyi degil.

@Murat Cömez

Buna söylenecek tek bir şey var murat çömez; hubun sesi uzaktan hoş gelirmiş.

Geri