Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2007 Sid Maşa

Erciyes Çeteci

Aktif Üye
Tepki
58
Merhaba arkadaşlar bugün SID Team maşam elime ulaştı fakat sorularım ve sorunlarım var

1)Arkadaşlar bu maşada ya kilitleme özelliği ya çalışmıyor ya yağı eksik yada kilitleme kolu bozuk anlayamadım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

2)Maşa kilitlendiğinde yani koldan kilitli konuma getirdiğimde arkadaşımın kullandığı SR Suntour Axon gibi tam kilitlenmiyor. Bu konuda ne yapabileceğemi açıklarsanız sevinirim.

3)Maşayı aldığım arkadaş'ada tekrar buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: onr hülür
Scudo
@Erciyes Çeteci

1. kilitleme kolu arızalı ise masanın üstündeki mekanizmayı döndermez. büyük bi ihtimal yağı eksiktir. veya contalar deforme olmuştur

2. evet axonlar kilitlendiği zaman çok sert oluyorlar hiç oynamıyor nerdeyse rock shox larda tam kilitlenene raslamadım yada bana hep öle geldi

Maşanın bakıma ihtiyacı olduğu kesin. İleride daha fazla sıkıntı yaratabilir böyle devam ederse.

Rock Shox, maşanın sağlığını da düşünerek kazık gibi kilitlenmesini önleyecek şekilde üretiyor. Böylesi çok daha iyi bence. Düz maşa kadar sert olacak şekilde kilitlese, maşayı fazla zorlayabilirsiniz.

Bir de aldığınız model oldukça hassas bir model. İkinci el almak çok riskli oluyor böyle maşalarda. Ama temizse, inanılmaz hassas çalışan, çok keyifli bir maşadır.

Umaırm sorun yaşamazsınız. Tavsiyem; en kısa iyi bir ustaya vererek, zamanında bakım yaptırmanızdır.

Saygılar...

bence ilk kilitleme kolunun maşanın üzerindeki mekanizmayı tam çevirdiğinden emin olun.kilitli halledeyken elinizle bakın sonuna kadar çeviriyormu diye.eğer çevirmiyosa teli germeye deneyebilrisiniz;)
eğer sorun burada değilse arkadaşlarında dediği gibi yağ eksikliğindendir.daha ileriysede söylendiği gibi keçelerin eskimesindedndir.umarım en basit şekildedir sorunun:D

bendede recon race var arkadaşların dediği gibi maşa böle kas katı olmuyo aslında dikkat ederseniz tam kitliyo ama 2-3 mm calışma mesafesi bırakıyo riski indirgemek için

Geri